CAMERON: Vrem ca MAREA BRITANIE sa faca MAI MULT impotriva STATULUI ISLAMIC

Premierul DAVID CAMERON vrea ca MAREA BRITANIE sa se implice mai mult in SIRIA alaturi de SUA in lupta impotriva STATULUI ISLAMIC, potrivit lemonde.fr, care citeaza extrase dintr-un interviu acordat de seful guvernului de la Londra unei emisiunii a televiziunii NBC, ce va fi difuzata duminica.

”Vreau ca MAREA BRITANIE SA FACA MAI MULT”, a declarat el, reamintind ca pentru acesta va trebui sa obtina acordul parlamentului. ”Discutam in acest moment, inclusiv cu partidele din opozitie, despre ceea ce putem face in plus. Dar fiti siguri ca suntem hotarati sa colaboram cu voi pentru a DISTRUGE CALIFATUL in cele doua tari”, Siria si Irak, a subliniat Cameron pentru postul american.

CITESTE SI: ARABIA SAUDITA: Peste 400 de presupusi JIHADISTI au fost ARESTATI

In 2013, David Cameron nu a reusit sa obtina unda verde din partea Camerei Comunelor pentru o actiune militara impotriva fortelor presedintelui sirian BASHAR AL-ASSAD.

Surse guvernamentale au indicat ca premierul conservator asteapta alegerea noului lider al PARTIDULUI LABURIST in septembrie pentru a solicita un nou vot in parlament cu privire la implicarea militara in Siria. Aviatia britanica desfasoara lovituri aeriene regulate impotriva SI in Irak, dar pana acum si-a limitat angajamentul in Siria la misiuni de supraveghere si de culegere de informatii.

Vineri, ministrul apararii Michael Fallon a declarat ca piloti britanici imbarcati cu fortele americane si canadiene au luat parte la raiduri in Siria, ceea ce a declansat furia unor parlamentari, care au acuzat guvernul de depasirea prerogativelor.

CITESTE SI: SUA va aloca fonduri pentru COMBATEREA RECRUTARILOR de catre STAT ISLAMIC

Luni, David Cameron va sustine un discurs in care va insista pe lupta impotriva ideologiei extremiste, prin promovarea democratiei, libertatii si statului de drept. SI ‘nu este o miscare de pionierat, ci o MISCARE VIOLENTA, BRUTALA, FUNDAMENTAL ABJECTA”, urmeaza sa declare Cameron, conform extraselor difuzate de biroul sau de presa. Premierul se va adresa si britanicilor care ar fi tentati sa se alature celor circa 700 de compatrioti ai lor aflati deja in randurile SI in Siria si Irak. ”Pentru ei, voi sunteti carne de tun. Se vor folosi de voi. Daca esti baiat, iti vor spala creierul, iti vor lega explozivi in jurul trupului si te vor arunca in aer. Daca esti fata, te vor reduce la sclavie si te vor abuza. Acesta este realitatea brutala si bolnava a Statului Islamic”, va pleda David Cameron, conform aceleiasi surse.

Sursa foto: inforomania