CAMIN pentru persoane varstnice la STANDARDE EUROPENE, in Sectorul 4

Primaria Sectorului 4 a demarat constructia unui CAMIN pentru persoane in varsta, care va fi dotat la STANDARDE EUROPENE, a anuntat joi Cristian Popescu-Piedone, primarul acestei unitati administrative.

“Am demarat si vom finaliza, cel mai tarziu in primavara anului viitor, amenajarea unui CAMIN destinat varstnicilor, care va fi singurul din Capitala dotat cu adevarat la STANDARDE EUROPENE. Cu o capacitate totala de 300 de locuri, asezamantul va oferi, printre multe facilitati, servicii medicale de ingrijire si recuperare, camerele vor beneficia de grup sanitar si dus propriu, iar numarul de paturi admis va fi de maxim patru per incapere”, a spus primarul Sectorului 4.

Popescu-Piedone, insotit de reprezentanti ai  Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, a intreprins un joi control-fulger la Centrul ”Sfantul Toma” din localitatea Breaza, judetul Prahova.

In baza unui acord de colaborare, incheiat cu Primaria Sectorului 4, asezamantul privat gazduieste 30 de beneficiari ai serviciilor de asistenta sociala de pe raza Sectorului 4.

Demersul a vizat verificarea conditiilor in care acestia sunt ingrijiti, cat si gradul de implicare a personalului, in ceea ce priveste acordarea ajutorului medical de specialitate, conform diagnosticului fiecaruia dintre asistati.

Edilul a discutat cu fiecare dintre acestia, dorind sa afle in mod direct daca sunt probleme si daca sunt multumiti de atentia care li se acorda.

Citeste si: Ancheta la caminul din Aldeni, judetul Buzau, mai multe persoane ar fi fost abuzate sexual, batute si sedate

„In baza colaborarii derulate prin D.G.A.S.P.C. Sector 4 cu acest asezamant privat, intreprindem periodic controale, pentru ca purtam responsabilitatea asigurarii celor mai bune conditii pentru acesti oameni pe care ii avem in grija. Totusi, nu avem dreptul de a aplica sanctiuni contraventionale in cazul identificarii unor nereguli, iar astazi regret ca nu il avem, fiindca as fi aplicat o amenda de 30.000 de lei. Probele prelevate din hrana zilnica a asistatilor nu erau depozitate in recipiente certificate si erau etichetate incorect. Bucataria este curata, insa personalul s-a cam grabit sa prepare cina, prajind cu cinci ore inainte produsele din carne, astfel incat am dispus ca acestea sa nu mai fie consumate, fiind inlocuite cu unele proaspete”, a declarat primarul Sectorului 4 dupa control.

Popescu-Piedone a mai recomandat ca incaperile sa fie aerisite temeinic, iar, pentru siguranta pacientilor, a cerut sa fie instalate butoane de panica. “De aceasta data, aplic doar un avertisment, in schimb, daca la verificari viitoare, se va constata ca nu au fost remediate aceste probleme sau, mai grav, vor aparea si altele, ii voi retrage pe cei 30 de beneficiari care provin din Sectorul 4 si voi intrerupe colaborarea cu acest centru”, a mai spus Popescu-Piedone.

Sursa foto: ziare.com