CAMIONAGII RUSI se indreapta catre MOSCOVA, in semn de PROTEST pentru o noua TAXA DE DRUM (VIDEO)

Sute de SOFERI DE CAMION DIN RUSIA, care PROTESTEAZA de aproximativ trei saptamani in intreaga tara, se INDREAPTA CATRE MOSCOVA pentru a cere guvernului ANULAREA NOII TAXE DE DRUM, sustine unul dintre liderii protestului, potrivit AP, citat de Hotnews.

Soferii de camion, in mare parte independenti, sustin ca noua taxa de drum pentru distante lungi le pune afacerile in pericol.

Aleander Rastorguyev, unul dintre liderii protestului din Sankt Petersburg, sustine ca peste 200 de camioane se indreapta catre Moscova pentru a lua parte la o demonstratie care ar urma sa aiba loc luni. Cu toate acestea, in unele regiuni, autoritatile locale au oprit camioanele care urmau sa participe la protestul de la periferia capitalei ruse.

CITESTE SI: SONDAJ: CE CRED ROMANII DESPRE RUSIA, PRODUSELE RUSESTI SI VLADIMIR PUTIN

Camionagii protesteaza in intreaga Rusie de aproximativ trei saptamani. In unele orase, ei au blocat traficul mergand cu viteza redusa pe toate benzile drumurilor principale. In alte regiuni, camionagii au parcat de-a lungul drumului si au refuzat sa lucreze.

IIya Lvov, liderul filialei din Sankt Petersburg a partidului de opozitie Alegerea Democrata, sustine ca taxa de drum va creste costurile transportatorilor cu 15-20%, ceea ce ar pune o presiune si mai mare asupra ratei inflatiei din Rusia.

Sursa foto: captura Youtube