Campania electorala, la start. Oprea: MAI va mobiliza peste 50.000 angajati in ziua alegerilor prezidentiale

Peste 30.000 de politisti, jandarmi si politisti de frontiera vor fi mobilizati pe parcursul campaniei electorale, iar in ziua votului vor fi angrenati peste 50.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, a declarat joi vicepremierul Gabriel Oprea.

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a spus, in videoconferinta cu prefectii, ca dintre cei peste 30.000 de angajati MAI care pe perioada campaniei electorale vor fi mobilizati, 17.000 sunt politisti, 3.800 politisti de frontiera si 10.000 jandarmi.

Oprea a precizat ca in 2 noiembrie vor fi la serviciu peste 50.000 de angajati din toate structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Vicepremierul a mai spus ca, pana la finalizarea procesului electoral, niciun angajat al MAI nu va putea sa isi ia concediu si nici zile libere.

“Urmeaza o perioada cu multe activitati, care impun folosirea eficienta a resurselor si a mijloacelor, precum si o buna coordonare la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Gabriel Oprea.

Citeste si: CAMPANIA PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE INCEPE PE 3 OCTOMBRIE. CATE TELEVIZIUNI SI RADIOURI VOR REFLECTA CAMPANIA ELECTORALA

Ministrul a adaugat ca a aprobat Planul General de Masuri in domeniul ordinii si sigurantei publice privind organizarea si desfasurarea alegerilor, care stabileste principalele responsabilitati si masuri ce revin structurilor MAI.

In acest sens, Oprea a explicat ca principalele responsabilitati ale MAI se refera la asigurarea materialelor necesare procesului de votare, buletine de vot, stampile, timbre autocolante, garantarea desfasurarii in conditii de siguranta a diverselor manifestari electorale, dar si paza bunurilor si obiectivelor implicate in scrutin.

Oprea a atras atentia prefectilor ca in aceasta campanie electorala legea trebuie respectata in raport cu orice competitor politic si ca “nu va tolera nicio abatere de la aceste principii”.

Campanie electorala pentru alegerile prezidentiale incepe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc in 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat in 16 noiembrie.