CAMPANIA ELECTORALA pentru ALEGERILE LOCALE PARTIALE a INCEPUT

Campania electorala pentru alegerile locale partiale care vor avea loc pe 5 noiembrie in localitati din 13 judete va incepe duminica, urmand a se incheia sambata, 4 noiembrie.

Guvernul a stabilit organizarea in data de 5 noiembrie a scrutinului local partial pentru alegerea primarului in 16 localitati in care aceasta functie a ramas vacanta, precum si pentru alegerea consiliului local intr-o comuna, informeaza jurnalistii de la Agerpres.

Fondurile necesare in vederea organizarii alegerilor se ridica la 4,368 milioane de lei si sunt alocate din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Alegerile partiale vor fi organizate in:

Deva – judetul Hunedoara,

Bocsig – judetul Arad,

Nicseni – judetul Botosani,

Calarasi – judetul Cluj,

Pantelimon si Baraganu – judetul Constanta,

Telesti – judetul Gorj,

Bals – judetul Iasi,

Birghis – judetul Sibiu,

Dragoiesti – judetul Suceava,

Cervenia, Poieni, Salcia – judetul Teleorman,

Checea – judetul Timis,

Osesti – judetul Vaslui

Vladesti – judetul Valcea.

Totodata, vor fi organizate alegeri partiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judetul Constanta. Radiourile si televiziunile pot transmite incepand de duminica informatii despre alegerile locale partiale din 5 noiembrie, potrivit unei decizii adoptate de CNA, mai noteaza sursa citata.

“Reflectarea campaniei electorale in audiovizual incepe duminica, 22 octombrie 2017, si se incheie sambata, 4 noiembrie 2017, ora 7,00”, prevede decizia.

Premierul Mihai Tudose a fost vineri si sambata la Deva, unde au loc alegeri pentru primarie, dar a sustinut ca vizita lui nu are nimic de a face cu scrutinul si campania, desi s-a afisat cu candidatul PSD. Intrebat de ce a ales ca loc al vizitei Deva, Mihai Tudose a raspuns ca toti membrii Cabinetului se vor deplasa in tara pentru a verifica, la fata locului, daca informatiile din “hartii” concorda cu realitatea din teren.

Sursa foto: realitatea