CAMPANIA ELECTORALA pentru TURUL II se INCHEIE sambata la ora 07.00

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale se incheie sambata, la ora 7,00, urmand ca duminica peste 18 milioane de alegatori sa fie asteptati la urne pentru a desemna viitorul presedinte al tarii.

In cursa finala pentru Cotroceni si-au disputat sansele candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, si cel al ACL, Klaus Iohannis, ramasi in competitie dupa primul tur al alegerilor. Initial, si-au depus candidatura la prezidentiale 14 oameni politici. Campania electorala pentru al doilea tur de scrutin a inceput pe 7 noiembrie.

CITESTE SI: GABI OPREA: In ziua ALEGERILOR vom avea la datorie 31.300 de politisti si 12.500 de jandarmi 

Duminica sectiile de votare se vor deschide la ora 7,00 si se vor inchide la ora 21,00. In cel de-al doilea tur de scrutin au drept de vot 18.305.826 persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorala Permanenta.

In urma votului de duminica, este declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate, conform legii pentru alegerea presedintelui Romaniei.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a dat bir cu fugitii dupa ce a anuntat ca ROMANIA sta excelent la capitolul ECONOMIE 

Legea 370/ 2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei stabileste ca judecatorii Curtii valideaza rezultatul fiecarui tur de scrutin, asigura publicarea rezultatului alegerilor in mass-media si in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Conform Constitutiei, CCR vegheaza la respectarea procedurii pentru alegerea presedintelui si confirma rezultatele sufragiului.

Sursa foto: realitatea.net