Campania “STUDENT BUN DE CRACIUN”, la a cincea editie

Studentii Universitatii din Bucuresti si-au propus si in acest an ca, in preajma Sarbatorii Nasterii Domnului, sa aduca mai multa bucurie, ganduri bune si ajutor celor mici, celor nevoiasi, sau pur si simplu celor care vor se bucure de sarbatorile de iarna.

Astfel, ei vor relua campania “Student bun de Craciun”, care a ajuns in acest an la cea de-a cincea editie si care va reuni mai multe evenimente de factura sociala si caritabila organizate de studentii Universitatii din Bucuresti. Printre acestea se numara strangerea de fonduri, haine, jucarii pentru copiii care provin din familii cu dificultati sau din centrele de plasament, colectarea si impartirea cadourilor pentru persoanele nevoiase sau ajutorarea unor studenti defavorizati.

Unul dintre aceste evenimente va fi campania “Mos Nicolae revine la Universitatea din Bucuresti!”, care este realizata de institutia de invatamant superior impreuna cu voluntarii de la Asociatia Team-Work si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Calarasi. Scopul acestei editii a campaniei umanitare este de a colecta jucarii, carti, dulciuri, imbracaminte, incaltaminte, materiale educationale, rechizite etc. pentru copiii si tinerii institutionalizati, in numar de 104, din cadrul Centrului de Plasament “Sfantul Stefan” din comuna Perisoru, judetul Calarasi. Donatiile se pot face pana pe 4 decembrie, la sediul Facultatii de Drept din bulevardul Mihail Kogalniceanu nr. 36-46. Campania se incheie pe 5 decembrie, cand va fi organizata deplasarea voluntarilor care vor oferi cadourile, intr-un cadru de sarbatoare de iarna, copiilor si tinerilor institutionalizati.

Citeste si: Bucurestiul a aprins luminitele de Craciun. Targul Bucharest Christmas Market va fi deschis in Piata Universitatii aproape o luna

Totodata, la Biblioteca Nationala a Romaniei va avea loc pe 13 septembrie, de la ora 17.00, concertul caritabil de colinde “Dupa Datini Colindam”, care este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxa si Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi. In deschiderea concertului va canta Paula Seling, care va fi urmata de Corul de Copii si Tineret “Symbol”, Corul Psaltic “Tronos” al Patriarhiei Romane si Corul ASTO “Cantus Domini” al Facultatii de Teologie Ortodoxa a UB. De asemenea, actrita Ana Calciu va avea un program special in cadrul evenimentului. Intrarea la concert va fi libera. Banii stransi din donatii vor fi folositi in proiectele sociale ale Fundatiei “Bucuria ajutorului”, in cadrul careia functioneaza Centrul de zi pentru copii “Sfantul Stelian”, Filiala Urlati. La concert sunt asteptati toti iubitorii de colinde traditionale.

Un alt eveniment va fi Serata de Craciun, un proiect caritabil al Asociatiei Studentilor la Istorie “Dacia”. Aflata la cea de-a zecea editie, “Serata de Craciun” este un proiect caritabil adresat copiilor care sunt lipsiti de sprijinul material al familiei. In cadrul proiectului, copiii aflati in plasament la Complexul de Servicii Sociale “Sfantul Nicolae” vor primi alimente, materiale scolare, dulciuri, hainute si jucarii din partea voluntarilor. Pentru a le oferi celor mici clipe de bucurie, anul acesta Serata de Craciun va cuprinde evenimente precum o donarea de sange la spitalul Floreasca (25 noiembrie – 8 decembrie), o seara de film la Cinema Patria (2 decembrie), impartirea de prajituri si bauturi calde (2-10 decembrie), impodobirea bradului de Craciun (4 decembrie), un targ de produse handmade la Facultatea de Istorie (8-9 decembrie), o licitatie de produse la Merci Charity Boutique (8 decembrie) si o petrecerea de Craciun in Hangover Club (9 decembrie).

Evenimentul central al Seratei va avea loc pe data de 11 decembrie, la ora 14.00, la Facultatea de Istorie. Este vorba despre o serbare de Craciun acompaniata de colinde, teatru de papusi si voie buna. Copiii se vor bucura de prezenta lui Mos Craciun, cel care le va oferi cadourile mult asteptate.

Citeste si: Copiii din Sectorul 6 intampina SARBATORILE DE IARNA

Continuand traditia anilor trecuti, ASLS Romania isi propune sa dea o mana de ajutor Mosului si sa aduca un zambet pe chipul copiilor de la Centrul de Plasament “Sfanta Macrina” prin campania umanitara Smile. In perioada 24 noiembrie –12 decembrie, infodesk-urile din cele doua sedii ale Facultatii de Limbi si Literaturi Straine – Pitar Mos si Edgar Quinet – asteapta cuminti donatii. In schimbul acestora, voluntarii albastri au pregatit obiecte handmade, prajituri si un ceai cald, pe care le vor oferi, bineinteles, insotite de un zambet. De asemenea, la usa albastra din Pitar Mos pot fi facute si donatii materiale – jucarii, rechizite, articole vestimentare, si orice altceva ar putea insenina ziua unui copil, si l-ar putea face sa zambeasca.

Si Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica (ASMI) organizeaza, in perioada 8-11 decembrie, un festival cultural cu scop caritabil compus din seri dedicate manifestarilor creativitatii umane in prezent: teatru, muzica si film. Finalitatea evenimentului o reprezinta strangerea de fonduri pentru sprijinirea financiara a studentilor defavorizati din cadrul facultatii. Festivalul se desfasoara dupa urmatorul program: 8 decembrie, ora 20.00 – Seara de muzica in Club Colectiv, 9 decembrie, ora 18.30 – Seara de boardgames la Nexus, 19 decembrie, ora 18.30 – Seara de teatru la Teatrul Elisabeta, 11 decembrie, ora 19.00 – Stand-up comedy la Arena Pub.

De asemenea, ASMI desfasoara in aceasta perioada o actiune de colectare de carti pentru biblioteca Spitalului de Pediatrie “Marie Curie”. Orice fel de carte, fie ea noua sau veche, este binevenita. Membrii ASMI vor fi la standul din holul Facultatii de Matematica si Informatica (str. Academiei, nr. 14) in fiecare pauza, intre orele 12.00 si 16.00, pentru a prelua donatiile.

Cu prilejul Sfintei sarbatori a Nasterii Domnului, asociatia studenteasca de “Afaceri, Etica si Responsabilitate Sociala” organizeaza o campanie umanitara care are ca scop daruirea de cadouri celor peste 600 de tineri cu dizabilitati si foarte saraci de la Scoala Speciala Profesionala nr. 3 din Bucuresti si celor peste 30 de copii saraci de la Fundatia Chance for Life.

Cu aceasta ocazie, AERS organizeaza un Targ de Craciun care va fi deschis pana pe 4 decembrie, la sediul Facultatii de Administratie si Afaceri (sos. Panduri nr. 90-92), intre orele 10.00 si 16.00. Voluntarii asteapta participantii cu dulciuri, felicitari, carti, bijuterii, decoratiuni si alte chilipiruri.  Banii stransi din vanzari si donatii vor fi folositi pentru a realiza pachete cu alimente care cu siguranta le vor face sarbatorile de iarna mai frumoase copiilor de la Scoala de Arte si meserii nr. 3 din Bucuresti.

Sursa foto: usm.md