Campanie ANTI-DROG in scolile din Sectorul 1

Primaria Sectorului 1, in colaborare cu Asociatia Green Gate, va derula incepand de vineri, in scolile generale din aceasta zona administrativa, campania de combatere a consumului de tutun, alcool si droguri usoare ”Nu te lasa pacalit, drogurile iti fura viata”, a anuntat instiutia.

Elevii din unitatile de invatamant vor afla, in perioada aprilie-mai, care sunt implicatiile consumului de DROGURI, respectiv riscurile si efectele acestora asupra sanatatii si vietii sociale.

“In ultimii ani asistam la un fenomen ingrijorator:  cresterea consumului de alcool, tutun si chiar droguri la varste din ce in ce mai  fragede. Prin acest proiect, ne-am propus sa prevenim si sa combatem consumul unor astfel de substante de catre elevii din Sectorul 1 si sa-i determinam pe acestia sa adopte un mod de viata sanatos. Este de datoria noastra sa avem grija de sanatatea si viitorul tinerilor si sa-i facem sa constientizeze ca drogurile si alcoolul le fura viata”, afirma Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Citeste si: Unitatile de invatamant din Sectorul 6 participa luni la proiectul “Sportul contra Droguri”

Proiectul presupune discutii interactive ale elevilor cu specialisti in domeniu, proiectii de filme si distribuirea de materiale informative. Discutiile vor fi moderate de membrii trupei Hi-Q, Dana Nalbaru si Florin Grozea, precum si de catre presedintele Forumului Antidrog FORAD, Cristian Ene.

Citeste si: MIHNEA IONESCU, unul dintre LIDERII galeriei de la DINAMO, RETINUT pentru POSESIE de DROGURI

Administratia locala a Sectorului 1 a luat, de-a lungul timpului, o serie de masuri menite sa-i ajute pe tineri sa constientizeze riscurile la care se expun daca nu vor duce o viata sanatoasa. Astfel, Primaria Sectorului 1 a desfasurat, in anii precedenti, mai multe campanii educative, printre care se numara”Mananca sanatos, traieste inteligent!” sau ”Fii constient, NU dependent! Spune etNUbotanice!”.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1