Campanie pentru PREVENIREA FRAUDELOR ELECTORALE, in Sectorul 6

Primaria Sectorului 6 va derula campania “Voteaza legal! Mita si votul ilegal = Infractiune = Inchisoare”, care vizeaza PREVENIREA FRAUDELOR ELECTORALE si care se adreseaza tuturor cetatenilor cu drept de vot si, in special, tinerilor care voteaza pentru prima data, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Pentru promovarea mesajului campaniei, politistii locali vor distribui materiale promotionale in zonele cu circulatie pietonala intensa, in apropierea centrelor comerciale si in piete. 

Citeste si: ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: 15 partide, 8 candidati independenti, 32 de mandate

Potrivit sursei citate, actul normativ care reglementeaza regimul alegerilor europarlamentare este Legea nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Acesta prevede inchisoare de la sase luni la cinci ani pentru: promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase, in scopul determinarii alegatorului sa voteze ori sa nu voteze o anumita lista de candidati sau un anumit candidat independent. Si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani.

De asemenea, actul normative prevede inchisoare de la doi la sapte ani pentru: utilizarea unui buletin de vot fals, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele la care are dreptul un alegator sau falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale.

Citeste si: AFISAJUL ELECTORAL, permis doar in locurile autorizate

Politistii locali recomanda tuturor cetatenilor sa sesizeze orice fapta prin care se incalca reglementarile electorale in vigoare la numarul unic de urgenta 112 sau la tel. 021/9546 din cadrul DGPL Sector 6, disponibil in permanenta. 

Sursa foto: Primaria Sectorului 6