Campaniile de advertoriale – instrument de marketing eficient pentru mediul de afaceri

Mediul de afaceri este in continua schimbare ca urmare a numerosilor factori care au implicatii in lumea de business. In acest context fiecare business trebuie sa gasesca cele mai eficiente si inteligente abordari prin care sa ajunga inaintea potentialilor clienti cu produsele sau serviciile pe care le ofera. Foarte multi dintre potentialii clienti gasesc ca fiind foarte obositoare si chiar deranjante multe dintre reclamele care ajung la ei prin diferite mijloace media.

In acest context, in calitate de antreprenor trebuie sa gasesti acele alternative si acele metode de a-ti face publicitate astfel incat sa reusesti sa ajungi in atentia potentialilor clienti si in acelasi timp sa le susciti interesul. Un instrument de marketing foarte eficient in acest sens este o campanie de advertoriale SEO. Aceste campanii implica redactarea si publicarea periodica de articole pentru un anumit business, articole prin care anumiti formatori de opinie sau influenceri transmit mesajul companiei catre potentialii clienti.

Un advertorial are un caracter informativ si aduce cititorilor o multime de detalii utile cu privire la un produs sau un serviciu. Altfel spus, prin intermediul unui advertorial SEO cititorii pot descoperi raspunsurile sau solutiile la diferite probleme pe care le intampina in viata de zi cu zi, probleme pentru care apeleaza la Google pentru a gasi solutiile cele mai eficiente. Avand la baza cuvinte cheie relevante pentru business-ul promovat, campaniile de advertoriale SEO vor putea sa afiseze utilizatorilor care apeleaza la Google acele articole care recomanda produsele sau serviciile oferite de afacerea promovata prin respectivele advertoriale.

Mai mult decat atat, in cadrul continutului fiecarui advertorial SEO se va regasi cel putin un link contextual catre site-ul afacerii promovate. In acest mod cititorul poate ajunge direct pe site si poate sa devina cumparator. Advertorialele sunt extrem de eficiente si datorita faptului ca pot fi foarte usor de distribuit in social media. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca un advertorial care ofera informatii relevante si utile pentru cititori are mai multe sanse de a fi distribuit pe retelele de social media.

Indiferent de domeniul de activitate, orice business poate beneficia de avantajele campaniilor de advertoriale. Fiecare advertorial SEO publicat in mediul online este indexat de motoarele de cautare de pe internet si contribuie la cresterea autoritatii domeniului reprezentat de website-ul afacerii respective. Vorbim de asemenea de cresterea vizibilitatii brand-ului promovat printr-un astfel de advertorial, dar si despre cresterea traficului pe website. Un alt avantaj major al campaniilor de advertoriale SEO il reprezinta costurile relativ reduse.

Exista pachete de promovare online pentru toate tipurile de afaceri si pentru diferite bugete de promovare. Astfel poti alege un pachet care sa contina un numar redus de articole publicate lunar pentru a creste vizibilitatea afacerii tale, dar la fel de bine poti alege si pachete de advertoriale SEO cu un numar mare de articole lunare publicate pe bloguri si site-uri cu o foarte mare autoritate in randul motoarelor de cautare. Acest lucru este foarte important pentru a ajunge la un numar cat mai mare de cititori intr-un timp scurt sau chiar foarte scurt.

Daca pana acum nu ai apelat la advertoriale sau la campanii de promovare prin advertoriale, poate ca a venit momentul sa incluzi acest instrument de marketing in strategia de promovare a afacerii tale. Inca din primele luni de la folosirea acestui instrument de marketing vei putea observa cresterea traficului pe website-ul afacerii tale, dar si cresterea vanzarilor. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a beneficia de o campanie de advertoriale SEO este sa apelezi la serviciile oferite de o agentie de marketing digital pentru promovarea afacerilor in mediul online.