Campion mondial la lupte libere, decedat la numai 27 de ani

O noua tragedie a umbrit sportul mondial in general si pe cel din Rusia in special, duminica seara, Besik Kuduhov, cvadruplu campion mondial la lupte libere,  pierzandu-si viata intr-un tragic accident rutier.

Besik Kuduhov, in varsta de 27 de ani, era un cvadruplu campion mondial la stilul liber al luptelor si unul dintre sportivii care urmau sa poarte torta olimpica cu ocazia JO 2014 de la Soci, din Rusia.

Tragicul accident s-a produs pe autostrada federala rusa, in apropiere de Armavir, in timp ce luptatorul mergea dinspre Vladikavkaz la Krasnodar. Masina sportivului rus s-a ciocnit violent de un camion.

Besik Kuduhov a fost unul dintre cei mai faimosi luptatori ai ultimilor ani in Rusia, cucerind 4 titluri mondiale, dar si doua medalii olimpice, un bronz la Beijing, in 2008 si un argint la Londra, anul trecut, in 2012. Kuduhov a cucerit si titlul european la lupte libere.

In data de 4 februarie, Besik Kuduhov trebuia sa poarte torta olimpica la Krasnodar, cu trei zile inainte de inceperea Olimpiadei de iarna de la Soci.

Sursa foto: en.ria.ru