Campionatele din Europa, suspendate pe bandă rulantă! În ce țări se mai joacă, dar fără spectatori

Campionatele Portugaliei şi Olandei au fost suspendate din cauza coronavirusului. A fost suspendat şi Major League Soccer, în care activează Alexandru Mitriţă. Campionatul Norvegiei a fost amânat, iar partidele din Turcia şi Kazahstan se dispută fără spectatori, scrie News.ro.

Update 3: Nu mai puțin de 43 de campionate și-au suspendat meciurile cel puțin până pe 25 martie. Numai 11 țări au ales să permită disputarea meciurilor, în ciuda amenințării. Cele mai importante competiții în care se joacă fără fani sunt Turcia, Rusia și Ucraina.

Dacă vineri dimineață numărul campionatelor suspendate din Europa era de 25, acesta a sărit la 43 până seara! Până și cei mai curajoși au decis că nu merită să riște sănătatea celor implicați, jucători, staff, conducere și fani. Scoția, unde Ianis Hagi evoluează pentru Rangers, își propunea inițial să continue cu porțile închise după această etapă, însă au decis să spună stop.

Nord-irlandezii și-au dat și ei seama că au comis o eroare gravă, când au decis inițial ca meciurile să se desfășoare normal deși unul dintre jucătorii lui Linfield, liderul campionatului, fusese depistat pozitiv. Sârbii au fost ultimii ex-iugoslavi care au decis să închidă porțile fanilor.

Situația campionatelor europene

Suspendate: Germania, Anglia, Italia, Spania, Portugalia, Franța, România, Olanda, Elveția, Austria, Danemarca, Norvegia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Luxemburg, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Moldova, Bulgaria, Georgia, Israel, Islanda, Malta, Cipru, San Marino, Slovenia, Bosnia, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Croația, Irlanda, Finlanda, Letonia, Estonia, Lituania, Armenia, Andorra, Feroe, Kazahstan*;

Porți închise: Rusia, Turcia, Serbia, Suedia, Ungaria, Ucraina, Muntenegru, Kosovo, Azerbaidjan;

Se joacă normal: Belarus, Gibraltar.

Știre inițială

Update 2: Toate meciurile din Premier League, amânate din cauza Covid-19. Federația engleză a făcut anunțul astăzi.

Update: Confederaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat, joi, suspendarea meciurilor din Copa Libertadores-2020, care urmau să aibă loc între 15 şi 21 martie, din cauza pandemiei de Covid-19.

Decizia a fost luată după o reuniune a celor zece federaţii care fac parte din Conmebol. Copa Libertadores din America de Sud este echivalentul Ligii Campionilor în Europa, informează News.ro.

Ultimele zilei au fost unele negre pentru sportul mondial. NBA-ul și LaLiga au anunțat că suspendă momentan orice eveniment, Marele Premiu al Australiei nu va mai avea loc, Real Madrid a intrat în carantină, iar turneul de la Miami a fost anulat. În plus, ATP-ul a menționat că niciun turneu nu se va disputa în următoarele șase săptămâni.

Știre inițială

Campionatul Olandei, în care la Ajax Amsterdam joacă Răzvan Marin şi la ADO Den Haag Tudor Băluţă, a fost suspendat cel puţin până la 31 martie. Major League Soccer nu se va mai disputa timp de 30 de zile, iar campionatul portughez este suspendat o perioadă nedeterminată.

În Kazakhstan, unde la Astana este legitimat Dorin Rotariu, federaţia a decis ca meciurile să se dispute fără spectatori. În Turcia, unde activează mai mulţi români, competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori până la sfârşitul lunii iunie. În Norvegia, noul sezon urma să înceapă la 3 aprilie, dar startul a fost amânat cel puţin până la 15 aprilie.
 
Reamintim că și campionatele din Italia, Spania și România sunt suspendate.
 
Sursa foto: sport