Campionatul Mondial de fotbal 2014: ALGERIA-RUSIA 1-1 (0-1) / Vulpile Desertului, in premiera in optimi

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ALGERIA remizeaza cu RUSIA, scor 1-1, si obtine, in premiera, calificarea in OPTIMILE de FINALA ale CUPEI MONDIALE, unde VULPILE DESERTULUI se vor intalni cu PANZERELE germane.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Singurul meci dintre cele doua formatii s-a disputat acum foarte multi ani, in data de 4 noiembrie 1964, insa atunci selectionata fostei URSS si ALGERIA se intalneau intr-o partida cu caracter amical incheiata la egalitate, 2-2. Jocul de joi noapte gazduit de arena “BAIXADA” din CURITIBA a fost exact opusul celui de acum 50 de ani. ALGERIA si RUSIA trebuiau sa se lupte pe viata si pe moarte pentru obtinerea calificarii in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: PORTUGALIA-GHANA 2-1 (1-0) / Inca doua pleaca acasa 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. “VULPILE DESERTULUI” erau avantajate de numarul de puncte superior, dar si de golaverajul pozitiv, insa rusii antrenati de italianul FABIO CAPELLO au intrat mai hotarati pe teren si dupa numai sase minute de joc, atacantul cu evolutii oscilante, KOKORIN, reuseste sa inscrie reluand perfect cu capul mingea in plasa dupa centrarea excelenta a lui KOMBAROV. Luati pe nepregatite, africanii au revenit rapid in joc cu sabia eliminarii deasupra capului si BRAHIMI il intinde serios pe AKINFEEV in minutul 14.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa ratarile lui KOKORIN si SATOV la poarta aparata de MBOLHI, este randul lui SLIMANI sa trimita periculos o minge cu capul pe care AKINFEEV o scoate de sub bara cu un reflex uluitor. Prima repriza se incheie cu RUSIA in avantaj pe tabela si in clasament. La revenirea de la vestiare, precautul CAPELLO il trimite in teren pe inchizatorul DENISOV, dar asta nu-i impiedica pe rusi sa treaca pe langa majorarea scorului in minutul 47, cand MBOLHI apara fenomenal sutul expediat de ALEKSANDR SAMEDOV.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: SUA-GERMANIA 0-1 (0-0) / Merg impreuna in OPTIMI 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Exact la o ora distanta de primul fluier al centralului turc CUNNEYT CAKIR, BRAHIMI executa perfect o lovitura libera, SLIMANI se inalta imperial si restabileste egalitatea cu o lovitura de cap. La faza golului algerian trebuie mentionat si iesirea hazardata a lui AKINFEEV care a trecut pe sub minge, amintindu-ne de gafa cu “scapatul sapunului” din meciul cu COREEA de SUD. Aproape instantaneu, DENISOV trimite o torpila si MBOLHI are nevoie de o interventie in doi timpi pentru a bloca balonul. Apoi KERJAKOV le da emotii “VULPILOR DESERTULUI”, insa MBOLHI este intr-o zi excelenta si retine din nou.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Exceptand clasicele trageri de timp la care apeleaza orice echipa care se afla in avantaj si se apropie de o calificare, ALGERIA a incercat sa profite de toate culoarele oferite de rusi care s-au aruncat in ofensiva pentru ca numai o victorie le putea asigura o calificare mai departe. DZAGOEV si KANNUNIKOV intra si ei in joc in locul lui SATOV si KERJAKOV, rusii preseaza, dar se precipita in preajma portii algeriene si timpul trece in favoarea lui SLIMANI si compania. Centrarile exasperante ale lui SAMEDOV nu ajung la destinatar, MBOLHI ne arata cum se face o repunere in peste 30 de secunde si RUSIA se indreapta catre o eliminare de la MONDIALE.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Lovitura libera executata de KOMBAROV nu aduce decat o noua interventie simpla a lui MBOLHI, jucatorii algerieni continua sa faca faulturi la trecerea timpului. Lovitura de cap a lui KOZLOV nu se pune pentru ca se fluierase un fault in atac, HALILODZIC face o noua schimbare, SLIMANI se pupa cu toti colegii intalniti in drumul spre linia de margine si de la margine se arata minutele de prelungire (4 la numar), o rezerva a africanilor vede cartonasul galben dupa ce a incercat sa traga si el de timp, rusii se pripesc si ALGERIA obtine, in premiera, calificarea in optimile de finala unde vor da piept cu Panzerele germane.

ALGERIA – RUSIA 1-1 (0-1)
MARCATORI: SLIMANI (60) / KOKORIN (6)

ALGERIA (4-3-3): Mbolhi – Mandi, Belkalem, Hallice, Mesbah – Bentaleb, Medjani, Brahimi – Feghouli, Slimani, Djabou. ANTRENOR: VAHID HALILODZIC.
RUSIA (4-3-3): Akinfeev – Kozlov, V.Berezutki, Ignasievici, Kombarov – Glusakov, Shatov, Fayzulin – Samedov, Kokorin, Kerjakov. ANTRENOR: FABIO CAPELLO.

STADION: BAIXADA (CURITIBA, 39.631 de locuri).
ARBITRI: CUNNEYT CAKIR – BAHATTIN DURAN, TARIK ONGUN (toti din Turcia). REZERVA: JOEL AGUILAR (Salvador).

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI H:

1.BELGIA      3j 3 0 0 4-1  9p
2.ALGERIA   3j 1 1 1 6-5  4p
3.RUSIA         3j 0  2 1 2-3 2p
4.COREEA DE SUD 3j 0 1 2 3-6  1p.

Sursa foto: fifa.com