Campionatul Mondial de fotbal 2014: ANGLIA – ITALIA 1-2 (1-1) / Debut cu dreptul pentru AZZURRI

Campionatul Mondial de fotbal 2014. ITALIA a reusit sa se impuna la limita, scor 2-1, in fata ANGLIEI, in derby-ul GRUPEI D. Meciul a fost, poate, cel putin la fel de frumos ca disputa dintre SPANIA si OLANDA in ciuda faptului ca au fost mai putine goluri.

Campionatul Mondial de fotbal 2014. SUPERDERBY-ul disputat in mjlocul junglei amazoniene nu a inselat asteptarile specialistilor, cele doua foste campioane mondiale infruntandu-se intr-un meci care s-a jucat pe contre, exceptie facand ultimele 15 minute atunci cand ITALIA s-a retras in aparare cu toate ca ocazia cea mai mare a finalului poarta semnatura lui ANDREA PIRLO, executia capitanului zguduind transversala portii aparate de JOE HART.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: URUGUAY-COSTA RICA 1-3 (1-0) / SOC la FORTALEZA 

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Prima repriza s-a incheiat la egalitate, scorul de pe tabela fiind modificat in doua randuri in decurs de numai trei minute, ITALIA reusind sa deschida scorul dupa o faza marca JUVENTUS, PIRLO lasand balonul sa treaca pana la MARCHISIO care l-a trimis in poarta. La urmatorul atac, ROONEY a centrat perfect pentru STURRIDGE si aceasta l-a invins pe inlocuitorul de ultima ora al accidentatului BUFFON, SALVATORE SIRIGU.

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Italienii putea intra in avantaj la cabine daca sutul lui CANDREVA nu lovea bara portii aparate de HART, insa elevii lui CESARE PRANDELLI s-au revansat la cinci minute de la reluare dupa ce BALOTELLI a trimis mingea in poarta dupa centrarea de manual a aceluiasi CANDREVA. Englezii au alergat dupa EGALARE insa lucrurile nu au mai stat la fel ca in prima parte si pana la urma italienii au castigat toate cele trei puncte puse in joc la MANAUS.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: COLUMBIA – GRECIA 3-0 (1-0) / Batrani si obositi, elenii pot pleca de acum acasa 

Campionatul Mondial de fotbal 2014. In aceste conditii situatia din GRUPA D se complica, lupta pentru ocuparea pozitiei secunde urmad sa se dea intre URUGUAY si ANGLIA, iar COSTA RICA nu trebuie subestimata, echipa din America Centrala visand frumos la o calificare in optimile de finala ale competitiei gazduita de BRAZILIA dupa victoria superba obtinuta in fata celestilor.

ANGLIA – ITALIA 1-2 (1-1)

MARCATORI: STURRIDGE (37) / MARCHISIO (35), BALOTELLI (50)

ANGLIA: Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Henderson, Welbeck – Sterling, Rooney, Sturridge
ITALIA: Sirigu – Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini – De Rossi – Candreva, Pirlo, Verratti, Marchisio – Balotelli

STADION: “AMAZONIA” (MANAUS, capacitate 39.118)
OMUL MECIULUI: MARIO BALOTELLI
ARBITRI: Bjorn Kuipers – Sandor Van Roekel si Erwin Zeinstra (toti din Olanda). Rezerva: Weter Lopez (Guatemala).

Sursa foto: marca.com