Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-BOSNIA 2-1 (1-0) LIVE TEXT: Greu, dar meritat

Meciul de pe MARACANA se incheie cu victoria ARGENTINEI, insa BOSNIA a demonstrat ca poate merge mai departe. 

Min.90+1: Finalul este de care pe care. Ambele echipe incearca sa dea lovitura. MESSI trage in plasa laterala!

Min.90: Trei minute aditionale indicate de la margine.

Min.87: SCHIMBARE ARGENTINA: Iese AGUERO si intra BIGLIA.

Min.85: GOOLLLL BOSNIA! IBISEVIC va ramane in istoria fotbalului acesta marcand primul gol al nationalei sale la un turneu de Campionat Mondial! LULIC il gaseste pe IBISEVIC in careul advers iar nouarul ii strecoara mingea printre picioare lui ROMERO ! 2-1 pentru ARGENTINA.

Min.80: Contraatac rapid ARGENTINA, MESSI este blocat in ultimul moment de SPAHIC.

Min.77: Lansarea lui MESSI il gaseste in careu pe HIGUAIN, lovitura de cap a ultimului nu este pe masura serviciului.

74.738 de spectatori asista la acest meci de pe MARACANA.

Min.74: Ultima schimbare pentru BOSNIA: Iese MISIMOVIC si intra MEDUNJANIN

Min.71: Lovitura libera pentru ARGENTINA ramasa fara rezultat.

Min.71: SCHIMBARE BOSNIA: Iese HAIROVIC si intra VISCA.

Min.69: SCHIMBARE la BOSNIA: Iese MUJDZA si intra IBISEVIC.

Min.65: MESSI se revanseaza dupa ce dribleaza un adversar si trage cu sete mingea lovind si bara in drumul spre plasa portii BOSNIEI. ARGENTINA conduce cu 2-0!

Min.63: Lovitura libera pentru ARGENTINA. Capitanul SPAHIC vede cartonasul galben dupa faultul lui AGUERO. Va executa MESSI. Decarul trage dezamagitor.

Min.59: Sutul lui AGUERO este retinut de BEGOVIC.

Min.58: Neintelegere in careul argentinian de care nu profita BOSNIA care obtine totusi un corner. 

Min.55: Gasit bine de MESSI, AGUERO trimite balonul in inaltul tribunei.

Min.54: Inca un sut al lui HAIROVIC si ROMERO retine din nou.

Min.49: Lovitura libera pentru BOSNIA de la aproximativ 25 de metri de poarta lui ROMERO. HAIROVIC trimite direct in bratele argentinianului.

Min.47: Corner pentru BOSNIA. Fara rezultat.

Min.46: Jocul s-a reluat pe MARACANA. BOSNIA are prima minge a acestei reprize secunde. Doua schimbari pentru ARGENTINA: GAGO in locul lui CAMPAGNARO si HIGUAIN in locul lui MAXI RODRIGUEZ.

Dupa primele 45 de minute scorul este favorabil Argentinei, 1-0,  dupa cadoul facut de ghinionistul KOLASINAC. MESSI a alergat putin si a facut doua trei faze, starul Barcelonei si al ARGENTINEI dand impresia ca nu se afla in apele sale.

STATISTICA prima repriza: Posesie: 55%-45%; Suturi la poarta: 4-6; Suturi pe poarta: 3-4; Faulturi: 7-7; Cornere: 1-3; Pase complete: 243-147

Min.45: Un minut suplimentar este aratat de la margine. 

Min. 43: Sutul lui ROJO este retinut fara probleme de BEGOVIC. Multe greseli nefortate de ambele parti.

Min.40: Corner pentru BOSNIA. Ocazie mare pentru europeni. ROMERO respinge in-extremis mingea expediata cu capul de LULIC. 

Min.36: AGUERO se resimte dupa un duel aerian cu BICAKCIC. Acesta este ajutat sa iasa la marginea terenului de membrii staff-ului medical al ARGENTINEI.

Min.33: Mingea ajunge la DZEKO, pirueta a atacantului bosniac in marginea careului argentinian dar mingea se duce peste poarta aparata de ROMERO.

Min.31: Sutul expediat de MAXI se duce mult peste poarta aparata de longilinul BEGOVIC. MASCHERANO trage si el dar respinge acelasi BEGOVIC.

Min.30: LULIC este surprins in pozitie afara din joc.

Min.29: Presingul agresiv al argentinienilor le pune probleme fundasilor bosniaci.

Min.26: ROJO vede primul cartonas galben al acestei partide dupa un fault asupra lui MISIMOVIC. Lovitura libera BOSNIA.

Min.24: Argentinienii nu pot profita de pasa gresita a lui SPAHIC.

Min.21: MESSI este blocat de trei fundasi ai BOSNIEI in careul portii aparate de BEGOVIC.

Min.18: Atac prelungit al ARGENTINEI, insa apararea BOSNIEI functioneaza bine.

Min.15: Boniacii joaca extrem de curajos si incearca sa se apropie cat mai mult de careul argentinian. Lovitura libera a lui MISIMOVIC loveste zidul argentinian.

Min. 13: Ocazie uriasa pentru BOSNIA! MISIMOVIC ii trimite o pasa geniala lui HAJROVIC, preluare slaba si ROMERO respinge balonul din gheata bosniacului

Min.7: Corner si prima ocazie pentru BOSNIA, ROMERO boxand balonul sutat cu forta de un adversar.

Min.6: Corner pentru ARGENTINA care a inceput excelent acest meci. 

Min.3: Lovitura libera pentru ARGENTINA executata de MESSI, mingea balbaita de defensiva bosniaca si KOLASINAC, cel mai tanar jucator de pe teren este acum si cel mai trist, balonul intrand in poarta din fotbalistul lui SCHALKE! 1-0 pentru Argentina.

A inceput meciul ARGENTINA – BOSNIA-HERTEGOVINA care are loc pe celebra arena MARACANA din RIO de JANEIRO! Prima minge apartine argentinienilor. 80.000 de oameni se afla in tribune, iar atmosfera este una INCREDIBILA!

UPDATE: 12.58: Tragerea la sorti pentru teren are loc acum!

UPDATE: 12.55: Se intoneaza cele doua IMNURI !

UPDATE; 12.51: Cel mai tanar jucator de pe teren in aceasta noapte este fundasul bosniac SEAD KOLASINAC (21 de ani, SCHALKE 04), iar cel mai batran este fundasul argentinian HUGO CAMPAGNARO (34 de ani, INTER MILANO). Diferenta dintre ei este de 12 ani, 11 luni si 25 de zile!

UPDATE: 12.40: Mii de suporteri bosniaci care nu au reusit sa ajunga in BRAZILIA vor urmari cu sufletul la gura partida favoritilor cu ARGENTINA in piata centrala din SARAJEVO unde a fost instalat un ecran gigantic.

UPDATE: 12.38: Doar noua jucatori din lotul ARGENTINEI prezenti la CM din Africa de Sud se mai regasesc si acum in BRAZILIA dintre care sase vor fi titulari in aceasta noapte: ROMERO, MESSI, DI MARIA, MASCHERANO, MAXI si AGUERO.

UPDATE: 12.30: FIFA si-a exprimat regretul, prin intermediul unui COMUNICAT OFICIAL, fata de faptul ca IMNURILE dinaintea partidei FRANTA-HONDURAS nu au fost intonate din cauza unei probleme la statia de amplificare a stadionului. 

UPDATE: 12.20: Cele doua echipe s-au intalnit ultima oara pe data de 19 noiembrie 2013 intr-un meci amical disputat la Saint Louis in Statele Unite, ARGENTINA castigand in fata BOSNIEI-HERTEGOVINA cu 2-0, ambele goluri purtand semnatura lui KUN AGUERO.

UPDATE: 12.17: ULTRASII echipei argentiniene VELEZ SARSFIELD s-au batut cu efectivele politiei braziliene din Rio de Janeiro inafara stadionului MARACANA. Argentinienii fanatici nu se dezmint nici de aceasta data, politia braziliana anuntand inaintea turneului final ca nu mai putin de 2.100 de ULTRASI din Tara Tangoului au interdictie in BRAZILIA.

UPDATE: 12.15: BOSNIA-HERTEGOVINA este singura echipa care debuteaza la acest turneu final de Campionat Mondial.

UPDATE: 12.12: Cotidianul spaniol MARCA anunta un transfer de senzatie in care este implicat un iternational argentinian. Conform sursei citate GONZALO HIGUAIN va pleca de la NAPOLI si va semna un contract cu FC BARCELONA. Ramane de vazut cum il vor primi suporterii catalani pe fostul galactic!

Indiferent unde va juca nationala lor favorita, suporterii argentinieni o vor insoti peste tot chiar si in fieful rivalei traditionale BRAZILIA pe celebrul MARACANA din Rio de Janeiro.

UPDATE 23.58: S-au anuntat echipele de START:

ARGENTINA: Romero – Zabaleta, Campagnaro, Fernandez, Garay, Rojo – Di Maria, Mascherano, Rodriguez – Messi, Aguero.
ANTRENOR: Alejandro Sabella.

BOSNIA-HERTEGOVINA: Begovic – Bicakcic, Spahic, Kolasinac, Besic – Misimovic, Pjanic, Mujdza, Hajrovic, Lulic – Dzeko.
ANTRENOR: Safet Susic.

Campionatul mondial de fotbal 2014. ARGENTINA si BOSNIA-HERTEGOVINA, doua echipe cu atacanti de mare valoare, se vor infrunta, in noaptea de duminica spre luni, la Rio de Janeiro, in cadrul GRUPEI F a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA incepand cu ora 01.00 (ora ROMANIEI).

Campionatul mondial de fotbal 2014. Capitanul echipei ARGENTINEI nu a marcat un gol la Cupa Mondiala de la debutul sau la editia din 2006 (Germania), cand sud-americanii surclasau Serbia-Muntenegru cu 6-0, iar atunci a inchis tabela, dupa ce a intrat din postura de rezerva.

Campionatul mondial de fotbal 2014. SERGIO AGUERO a marcat ambele goluri ale echipei “Albiceleste” in meciul amical cu BOSNIA-HERTEGOVINA (2-0), jucat in noiembrie anul trecut la St. Louis (SUA). Pana in prezent, ARGENTINA a castigat ambele partide jucate cu BOSNIA-HERTEGOVINA.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: Prezentarea LOTURILOR si PROGRAMULUI partidelor din GRUPA F 

Federatia de fotbal din Bosnia a luat fiinta in 1992, dupa separarea de Iugoslavia si este membru FIFA din 1996.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Selectionerul bosniac SAFET SUSIC, fost atacant, a marcat 21 de goluri pentru nationala Iugoslaviei in 54 de partide internationale, inclusiv un hat-trick intr-un meci amical cu ARGENTINA, castigat de “plavi” cu 4-2 la Belgrad, in 1979, la un an dupa ce ARGENTINA se incununase campioana mondiala pe teren propriu.

Campionatul mondial de fotbal 2014. BOSNIA-HERTEGOVINA este debutanta la o CUPA MONDIALA, in timp ce ARGENTINA este vazuta ca una dintre favoritele CM 2014.

Campionatul mondial de fotbal 2014. LIONEL MESSI a marcat 38 de goluri pentru Albiceleste, ultimul fiind reusit in meciul amical cu Slovenia de saptamana trecuta (2-0), un oponent cu caracteristici similare BOSNIEI-HERTEGOVINA.

Campionatul mondial de fotbal 2014. ARGENTINA are lotul complet dupa recuperarea lui GONZALO HIGUAIN in urma unei probleme la glezna si e favorita intr-o grupa deloc usoara, din care mai fac parte Nigeria, campioana Africii, si Iranul.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: Peste 2000 de SUPORTERI argentinieni au INTERDICTIE in Tara Cafelei 

Campionatul mondial de fotbal 2014. SAFET SUSIC, un adept al ofensivei, ar putea fi mai precaut in meciul cu sud-americanii, folosind un singur atacant, EDIN DZEKO si o formula cu cinci mijlocasi. Totodata, SUSIC are o dilema, daca sa il sacrifice sau nu pe Muhamed Besic pentru a-l marca om la om pe LEO MESSI sau nu.

ECHIPE PROBABILE:

ARGENTINA: 1. Sergio Romero – 4. Pablo Zabaleta, 17. Federico Fernandez, 2. Ezequiel Garay, 16. Marcos Rojo – 5. Fernando Gago, 14. Javier Mascherano, 7. Angel Di Maria – 10. Lionel Messi (capitan), 9. Gonzalo Higuain, 20. Sergio Aguero. Selectioner: Alejandro Sabella.
BOSNIA-HERTEGOVINA: 1. Asmir Begovic – 13. Mensur Mujdza, 4. Emir Spahic (capitan), 3. Ermin Bicakcic (sau 15. Toni Sunjic), 5. Sead Kolasinac – 20. Izet Hajrovic, 7. Muhamed Besic, 8. Miralem Pjanic, 10. Zvjezdan Misimovic (sau 23. Sejad Salihovic), 16. Senad Lulic – 11. Edin Dzeko. Selectioner: Safet Susic.

STADION: “MARACANA” (RIO de JANEIRO, capacitate 74.738 de locuri)
ARBITRI: Joel Aguilar – William Torres si Juan Zumba (toti din El Salvador). Rezerva: Djamel Haimoudi (Algeria)

MECIUL DINTRE ARGENTINA si BOSNIA-HERTEGOVINA va putea fi urmarit in FORMAT LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

Sursa foto: fifa.com