Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-IRAN 1-0 (0-0) / LEO MESSI, salvatore della patria

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ARGENTINA a castigat cu foarte mare greutate in compania IRANULUI gratie executiei inspirate a lui LEO MESSI din prelungirile partidei, insa jocul prestat de elevii lui ALEJANDRO SABELLA nu seamana deloc cu o potentiala campioana mondiala.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a partidei dintre ARGENTINA si IRAN, disputata intr-un BELO HORIZONTE marcat de violentele dintre suporterii brazilieni si argentinieni, a fost una dintre cele mai urate de la acest tuneu final de CUPA MONDIALA din BRAZILIA. Argentinienii, favoriti din toate pozitiile, s-au zbatut ca pestele pe uscat, in timp ce IRANUL a jucat asa cum si-a propus.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-GHANA, 22.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Selectionerul portughez CARLOS QUEIROZ si-a aranjat militareste elevii pe doua linii si i-a instruit sa bubuie toate baloanele cat mai departe de poarta aparata de HAGHIGHI. La fel ca si in meciul de debut cu BOSNIA-HERTEGOVINA, LIONEL MESSI a fost o umbra a jucatorului care incanta in tricoul blaugrana al BARCELONEI. Este inutil sa amintim numele jucatorilor sud americani care au ratat ocazii in primele 45 de minute fiind suficient sa spunem ca, toti elevii din compartimentul ofensiv gandit de ALEJANDRO SABELLA pot fi citati.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: NIGERIA-BOSNIA, 1.00, TVR 1 / Debutantii europeni sunt favoriti 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. IRANUL a stat la cutie, s-a aparat bine pe alocuri, a avut noroc in cateva randuri si a incheiat prima parte a meciului de pe “MINEIRAO” cu o ocazie destul de buna a fundasului central HOSSEINI. In repriza secunda am asistat la un deja-vu, ARGENTINA presand si incercand sa inscrie, insa cea mai mare ocazie a debutului de act secund i-a apartinut lui GHOOCHANNEJAD a carei lovitura de cap a fost respinsa cu foarte mare greutate de ROMERO.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa aproape o ora de joc, persanii au echilibrat meciul si au ajuns de cateva ori la poarta lui ROMERO, iar DEJAGAH il pune inca o data la incercare pe goalkeeper-ul argentinian. A urmat o noua perioada de dominare sterila a ARGENTINEI care daca va juca asa cum a facut-o pana acum este foarte greu de crezut ca poate avea pretentii la titlul mondial.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa alte cateva ocazii ale sud-americanilor, IRANUL scapa pe contraatac, insa REZA nu reuseste sa il invinga pe ROMERO care se intrebuinteaza serios si in acest minut 87. Nu prea stim cum au aratat razboaiele medice insa, cu siguranta, elevii lui CARLOS QUEIROZ s-au ridicat la nivelul stramosilor lor in cele 90 si ceva de minute de joc in compania ARGENTINEI. Apoi a cazut executia lui MESSI din prelungiri, un veritabil salvatore della patria cum spun italienii, si visul frumos al IRANULUI s-a naruit cu cateva sute de secunde inaintea fluierului de final al centralului sarb MAZIC.

ARGENTINA – IRAN 1-0 (0-0)
MARCATOR: LEO MESSI (90+1)

ARGENTINA: Romero – Fernandez, Garay, Zabaleta, Rojo – Gago, Mascherano, Di Maria – Aguero, Messi, Higuain. ANTRENOR: ALEJANDRO SABELLA.
IRAN: Haghighi – Haji Safi, Hosseini, Sadeghi, Nekounam, Shojaei, Timotian, Montarezi, Ghoochannejad, Dejagah, Pooladi. ANTRENOR: CARLOS QUEIROZ

STADION: “MINEIRAO” (BELO HORIZONTE, capacitate 58.170 de locuri)
ARBITRI: MILORAD MAZIC – MILOVAN RISTIC, DALIBOR DJURDJEVIC (toti din Serbia). REZERVA: NORBERT HAUATA (Tahiti).

Sursa foto: marca.com