Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-IRAN, 19.00, TVR 1 / Duel inegal la Belo Horizonte

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Stadionul “Mineirao” din Belo Horizonte va fi sambata, cu incepere de la ora 19.00 (ora ROMANIEI), gazda partidei dintre ARGENTINA si IRAN, din GRUPA F a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Sud-americanii au obtinut o victorie la limita la debut, 2-1 cu BOSNIA-HERTEGOVINA, in timp ce IRAN vine dupa o remiza cu NIGERIA, 0-0

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Misiunea IRANULUI este una aproape imposibila, dar in fotbal totul este posibil. In tabara ARGENTINEI a fost  tensiune mare inaintea debutului, dar dupa victoria cu BOSNIA HERTEGOVINA argentinienii s-au descatusat. Specialistii asteapta o victorie la scor in fata IRANULUI. Modul in care va fi alcatuit compartimentul de atac al nationalei “albiceleste” (Lavezzi, Di Maria, Aguero in spatele lui Lionel Messi) ne face sa credem ca vom asista la un scor-fluviu.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ECUADOR 1-2 (1-1) / Sud-americanii se impun meritat 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. IRAN va aborda meciul cu un clasic 4-4-2, anuntand ca nu se va baricada in propria jumatate, ci va incerca si actiuni ofensive. Lotul IRANULUI este alcatuit in mare parte din jucatori crescuti la cluburi din Europa, dar care si-au pastrat cetatenia iraniana. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Va fi primul meci jucat la un Mondial intre ARGENTINA si IRAN. Mai exista o singura confruntare precedenta, intr-un amical disputat in 1977 la Madrid, incheiat la egalitate, 1-1.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Zece victorii si doar o infrangere s-au inregistrat in ultimele 12 partide jucate de ARGENTINA la CAMPIONATELE MONDIALE in faza grupelor, 26 de goluri marcate si doar 5 primite.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. IRAN a castigat doar un meci din cele 10 jucate in istoria ei la CUPA MONDIALA (3 egaluri si 6 esecuri), contra SUA, in 1998, cu 2-1.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-FRANTA 2-5 (0-3): MAGNIFIQUE 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ARGENTINA a primit gol la ultimele 3 meciuri jucate la CM. Ultimele 2 goluri marcate de IRAN la CM au fost in urma unor cornere. (ambele in 2006). Cinci din ultimele 9 goluri primite de Iran la MONDIALE au fost inscrise cu capul.

ECHIPE PROBABILE:

ARGENTINA (3-5-2): Romero – Garay, Campagnaro, Fernández – Zabaleta, Maxi Rodriguez, Mascherano, Di María, Lavezzi – Messi, Agüero. ANTRENOR: ALEJANDRO SABELLA.
IRAN (4-5-1): Haghighi – Heydari, Haji Safi, Hosseini, Sadeghi – Nekounam (c), Timotian, Montazeri, Dejagah, Poolad – Ghoochannejad. ANTRENOR: CARLOS QUEIROZ.

STADION: “MINEIRAO” (BELO HORIZONTE, capacitate 58.170 de locuri)
ARBITRI: MILORAD MAZIC – MILOVAN RISTIC, DALIBOR DJURDJEVIC (toti din Serbia). REZERVA: NORBERT HAUATA (Tahiti).

Sursa foto: fifa.com