Campionatul Mondial de fotbal 2014: AUSTRALIA-OLANDA, 19.00, TVR 1 / “SOCCERROS”, victima sigura

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa ce a invins SPANIA cu un categoric 5-1, nationala OLANDEI vrea sa incheie miercuri, de la ora 19.00, conturile cu calificarea in optimi si vizeaza o  victorie impotriva AUSTRALIEI, in GRUPA B a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. In acelasi timp, nationala “socceroos” daca va pierde pe Beira-Rio din Porto Alegre va spune “adio” oricarei sanse de a se mai califica in optimi.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. LOUIS VAN GAAL va propune din nou un ofensiv 3-4-3, care se va transforma pe alocuri intr-un 3-5-2, iar “cangurii” vor incerca sa contracareze jocul de pase  al batavilor cu o asezare 4-4-1-1 si-si vor pune mari sperante in pofta de gol a atacantului TIM CAHILL. AUSTRALIA vine dupa un esec cu CHILE (1-3) si probabil ca se va multumi sa lase o impresie buna la acest MONDIAL.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: CHILE – AUSTRALIA 3-1 (2-1) / Mai greu decat se asteptau 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Niciodata cele doua selectionate nu s-au confruntat la un CM. Surprinzator, AUSTRALIA nu a pierdut niciodata contra OLANDEI (o victorie si 2 egaluri). Ultima  confruntare dateaza din 2009, 0-0 intr-un amical la Sydney.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. AUSTRALIA nu a castigat decat un meci din precedentele sase jucate cu selectionate europene la CAMPIONATELE MONDIALE, 2-1 cu Serbia in 2010. AUSTRALIA a  primit de fiecare data goluri in aceste sase meciuri.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Australienii vor avea in fata un jucator care a marcat 7 goluri in ultimele 7 meciuri ale OLANDEI: Arjen Robben. Atat ARJEN ROBBEN cat si ROBIN VAN PERSIE au devenit primii jucatori din istoria OLANDEI care au marcat la trei Cupe Mondiale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. TIM CAHILL a constribuit 56% dintre golurile AUSTRALIEI (9) la Mondialele la care a participat (a inscris patru goluri si a dat o pasa de gol). Si TIM CAHILL a  inscris la trei CUPE MONDIALE la rand.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: Spania – Olanda 1-5 (1-1) / Taurul spaniol, rapus de magicienii olandezi

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. AUSTRALIA a castigat doar doua din ultimele 11 meciuri jucate la MONDIALE pana acum (3 egaluri si 6 infrangeri). OLANDA nu a pierdut niciun meci din ultimele 11 jucate in faza grupelor (8 v, 3 e). Ultimul esec al batavilor in faza grupelor dateaza din 1994, la o partida cu Belgia.

ECHIPE PROBABILE:

OLANDA (3-4-3): Cillessen; Vlaar, De Vrij, Martins Indi; Janmaat, De Jong, De Guzman, Sneijder, Blind; Van Persie, Robben. ANTRENOR: LOUIS VAN GAAL.
AUSTRALIA (4-2-3-1): Ryan; Wilkinson, Davidson, Mc Gowan, Spiranovic; Jedinak, Bresciano; Oar, Leckie, Milligan; Cahill. ANTRENOR: ANGE POSTECOGLOU.

STADION: “BEIRA-RIO” (Porto Alegre, capacitate 43.394 de locuri).
ARBITRI: DJAMEL HAIMOUDI – ABDELHAK ETCHAIALI (ambii Algeria), REDOUANE ACHIK (Maroc). REZERVA: BAKARY GASSAMA (Gambia).

Sursa foto: fifa.com