Campionatul Mondial de fotbal 2014: AUSTRALIA-OLANDA 2-3 (1-1) / Spectacol superb la Porto Alegre

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul de pe arena din Porto Alegre ar fi trebuit sa reprezinte un galop de sanatate pentru elevii lui VAN GAAL, insa statistica dinaintea acesteia ar fi trebuit sa reprezinte un semnal de alarma pentru magicienii olandezi care zdrobisera la debut campioana mondial SPANIA cu un neverosimil 5-1.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In primele trei intalniri dintre AUSTRALIA si OLANDA se inregistrasera doua remize si o victorie pentru “SOCCERROS”, toate in partide amicale, insa acest lucru nu i-a impiedicat pe TIM CAHILL si compania sa demonstreze ca se descurac si in partide oficiale. Meciul a inceput in nota de dominare a olandezilor si dupa o cursa de peste 50 de metri ARJEN ROBBEN inscria pe langa portarul RYAN dupa 20 de minute de joc neconvingator. 

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: SPANIA-CHILE, 22.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Australienii nu s-au pierdut cu firea si veteranul TIM CAHILL a egalat cu o executie superba care poate candida la golul turneului final din BRAZILIA, atacantul inscriind cu un sut, in diagonala, fara preluare care a trimis mingea in transversala si apoi in poarta aparata de RYAN. Finalul primei reprize a fost unul disputat, intre cele doua echipe nefiind absolut nicio diferenta. CAHILL l-a faultat tare pe MARTINS INDI si olandezul a fost scos pe targa.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La revenirea de la cabine, OLANDA a parut de-a dreptul hipnotizata de jocul efervescent al ambitiosilor australieni care au ratat doua ocazii, apoi rezerva BOZANIC il forteaza pe JANMAT sa faca un hent in propriul careu si capitanul JEDINAK transforma penalty-ul acordat de centralul algerian DJAMEL HAJMOUDI si “SOCCERROS” visau la un succes istoric. Insa lipsa de experienta si-a spus brutal cuvantul, elevii lui POSTECOGLOU fiind adusi cu picioarele pe pamant dupa numai doua minute de vulpoiul VAN PERSIE, care va lipsi in partida cu CHILE dupa ce a vazut cartonasul galben in aceasta seara.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fotbalul i-a pedepsit pe australieni in continuare dupa ce acestia au ratat inca doua ocazii uriase la poarta lui CILLESSEN. Prima marca OAR care a centrat in loc sa suteze si cea de-a doua cand LECKIE a incercat sa inscrie cu pieptul din 5 metri in loc sa incerce un procedeu asemanator dar folosind capul. La atacul imediat urmator, o alta rezerva, DEPAY, a sutat imparabil de la 20 de metri si OLANDA a revenit in avantaj pe tabela. Ce a urmat este lesne de inteles, olandezii atacand si periclitand poarta bravului RYAN din toate pozitiile, insa vicecampionii mondiali ar trebui sa invete din greseli pentru ca meciul urmator va fi in compania chilienilor si acestia nu sunt atat de neexperimentati precum australienii.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: CAMERUN-CROATIA, 1.00, TVR1 / Prima intalnire din istorie 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ROBBEN, VAN PERSIE si JANMAT au continuat sa se intreaca in ratari la poarta AUSTRALIEI, in timp ce galben-verzii au replicat timid la lovitura libera executata de JEDINAK. O victorie muncita si obtinuta foarte greu de OLANDA care i-au subestimat inexplicabil pe fotbalistii de la ANTIPOZI. Un spectacol veritabil cu executii superbe de ambele parti care a facut o excelenta propaganda acestui turneu final de CUPA MONDIALA din BRAZILIA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OLANDA a marcat deja opt goluri in primele doua meciuri, dar a si primit trei dupa ce AUSTRALIA a reusit sa il invinga de mai multe ori pe CILLESSEN decat au reusit campionii mondiali din atacul SPANIEI. Nu trebuie uitat nici faptul ca olandezii au obtinut prima lor victori in fata AUSTRALIEI.

AUSTRALIA – OLANDA 2-3 (1-1)

MARCATORI: CAHILL (21), JEDINAK (54-pen) / ROBBEN (20), VAN PERSIE (56), DEPAY

AUSTRALIA (4-2-3-1): Ryan – Wilkinson, McGowan, Davidson, Spiranovic – McKay, Oar – Jedinak, Bresciano, Leckie – Cahill. ANTRENOR: ANGE POSTECOGLOU.

OLANDA (3-4-3): Cillessen – Vlaar, De Vrij, Indi – Janmaat, De Jong, Guzman, Blind – Sneijder – Robben, Van Persie. ANTRENOR: LOUIS VAN GAAL.
STADION: “BEIRA-RIO” (Porto Alegre, capacitate 43.394 de locuri).
ARBITRI: DJAMEL HAIMOUDI – ABDELHAK ETCHAIALI (ambii Algeria), REDOUANE ACHIK (Maroc). REZERVA: BAKARY GASSAMA (Gambia).

Sursa foto: marca.com