Campionatul Mondial de fotbal 2014: BELGIA-ALGERIA 2-1 (0-1) / Victorie cu emotii pentru “Dracii Rosii”

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BELGIA si ALGERIA au debutat marti la turneul final din BRAZILIA, meciul de pe arena “MINEIRAO” din Belo Horizonte contand pentru Grupa H. “Diavolii rosii” era favoriti inaintea partidei cu “Vulpile Desertului” gratei parcursului din preliminarii, dar si a echipierilor aflati sub comanda selectionerului Mark Wilmots.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a fost una calma, cel putin in primul sfert de ora, apoi algerienii si-au aratat coltii, in minutul 23 VERTONGHEN l-a trantit in careu pe FEGHOULI, acelasi jucator algerian transformand lovitura de pedeapsa acordata de centralul mexican Marco Rodriguez. Restul primei parti a fost o cursa disperata a belgienilor dupa egalare insa dominatia europenilor a fost una sterila. Lipsa de luciditate la finalizare a fotbalistilor BELGIEI a fost o alta cauza pentru care acestia au intrat condusi la cabine. DEMBELE, DE BRUYNE si WITSEL nu au reusit sa il invinga pe MBOLHI.  

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: BRAZILIA-MEXIC, 22.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Aspectul jocului s-a schimbat in partea a doua dupa ce WILMOTS a facut doua schimbari senzationale trimitandu-i in teren pe MERTENS si FELLAINI si belgienii au avut o alta prestatie, una hotarata si spectaculoasa. Dupa aspectul jocului singura intrebare care mai putea fi pusa era legata doar de momentul in care BELGIA va reusi sa inscrie in poarta ALGERIEI. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. DE BRUYNE a centrat perfect si FELLAINI a egalat in minutul 70 cu o lovitura de cap care a trimis mingea in transversala de unde a ricosat in plasa portii aparate de MBOLHI. Zece minute mai tarziu, MERTENS a finalizat un contraatac scoala al belgienilor si elevii lui WILMOTS au demonstrat de ce toti specialistii de la turneul final ii vad capabili de o surpriza in BRAZILIA. FELLAINI a ratat ocazia de 3-1 dupa o parada senzationala a lui MBOLHI si meciul s-a incheiat cu victoria meritata a europenilor.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: RUSIA-COREEA de SUD, 1.00, TVR 1 / Primul duel oficial 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Inca un meci cu scor diferit pauza-final, inca o partida decisa de inspiratia unui tehnician, in acest caz fiind vorba de belgianul MARC WILMOTS, inca un meci in care am avut trei goluri marcate.

BELGIA – ALGERIA 2-1 (0-1)

MARCATORI: FELLAINI (70), MERTENS (80)FEGHOULI (25-pen.)

BELGIA: Courtois – Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vertonghen – Witsel, Dembele – Hazard, Chadli, De Bruyne – Lukaku.
Antrenor: Mark Wilmots.
ALGERIA: MBolhi – Ghoulam, Bougherra, Mostefa, Halliche – Medjani, Bentaleb, Taider – Feghouli – Mahrez, Soudani.
Antrenor: Vahid Halilhodzic.

STADION: “MINEIRAO” (BELO HORIZONTE, capacitate 62.160 de locuri)

ARBITRI: Marco Rodriguez – Marvin Torrentera si Marcos Quintero (toti din Mexic). Rezerva: Alirenza Faghani (Iran).

Sursa foto: marca.com