Campionatul Mondial de fotbal 2014: BELGIA-SUA 2-1 d.p. (0-0, 0-0) / Spectacol total la Salvador

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BELGIA si SUA au oferit un spectacol total pe arena “FONTE NOVA” din Salvador, cele doua disputandu-si ultimul loc disponibil in SFERTURILE de FINALA ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Un meci superb care a avut nevoie de prelungiri, dar ce prelungiri! Intr-un final s-au calificat “Dracii rosii” care vor juca impotriva ARGENTINEI.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BELGIA, a patra favorita a specialistilor si bookmakerilor la castigarea titlului mondial, a jucat impotriva impotriva Statelor Unite, o mana de yankei struniti cum trebuie de fostul campion mondial JURGEN KLINSMANN, la randul sau supervizat de la fel de celebrul BERTI VOGTS. BELGIA a avut meciul in mana de la inceput pana la final, in primele 90 de minute “Dracii rosii” fiind exasperati de paradele “ingerului” TIM HOWARD, veteranul portar avand o evolutie magnifica.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cel care apara de opt ani poarta “Caramelelor” de la Everton a reusit unul dintre cele mai bune meciuri din intreaga sa cariera. Toti jucatorii belgieni, inclusiv cei care au intrat pe parcurs au incercat, cel putin o data, sa il invinga pe HOWARD, insa acesta zbura din bara in bara. Au tras europenii pe sus, pe jos, cu piciorul, cu capul, insa portarul american respingea balon dupa balon cu o lejeritate incredibila. De cealalta parte, COURTOIS a avut mult mai putina treaba decat omologul sau. 

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-ELVETIA 1-0 dp (0-0,0-0) / “Pumele” merg in SFERTURI 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fostul atacant KLINSMANN a organizat nemteste apararea americana si la finele celor 90 de minute rezerva WONDOLOWSKI a fost foarte aproape de a reusi surpriza. In prelungiri, WILMOTS si-a demonstrat, inca o data, calitatile de antrenor si inspiratia de care da dovada meci de meci si l-a trimis in teren pe buldozerul ROMELU LUKAKU care in minutul trei al primei reprize de prelungiri a arat terenul pe partea dreapta cu un fundas in spate, intra in careu si mingea ajunge la DE BRUYNE care intoarce trei fundasi si inscrie la coltul lung cu un sut in diagonala!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Belgienii continua sa atace (STATISTICA este INCREDIBILA: Suturi spre poarta: 38 -13! Suturi pe poarta: 27 -9! Cornere: 19-4!) si in ultimul minut al primei reprize de prelungiri DE BRUYNE ii intoarce serviciul lui LUKAKU care nu-l mai iarta pe bravul HOWARD. Pauza prelungirilor. Americanii se indreapta cu capul plecat spre cealalta jumatate de teren si nimeni nu banuia ce urmeaza. KLINSMANN il trimite in teren pe tanarul GREEN de la Bayern, iar acesta are nevoie de numai doua minute pentru a inscrie un gol superb. BRADLEY trimite o minge plouata in careu si GREEN o trimite, fara preluare, direct in plasa. 2-1 si americanii spera la egalare. Atacurile la poarta lui COURTOIS se inmultesc, BARACK OBAMA se uita si el la meci alaturi de subalterni (foto 1), la fel si jurnalistii acreditati la Casa Alba (foto 2), iar belgienii se multumesc cu contraatacurile blocate de ….HOWARD. Americanii au avut cea mai mare sansa de a restabili egalitatea in minutul 113.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. O lovitura libera, o schema de fotbal american, apararea belgiana este facuta sah-mat, dar experimentatul capitan si golgheter CLINT DEMPSEY este blocat in ultimul moment de COURTOIS!!! Ghinion pentru yankei, dar pana la urma rezultatul este unul corect, iar in sferturile de finala merg belgienii care vor trebui sa dea piept cu MESSI si compania. Urmeaza doua zile de pauza si apoi CUPA MONDIALA se reia dupa urmatorul program:

Vineri 4 iulie
19:00: FRANTA  – GERMANIA la Rio de Janeiro
23:00: BRAZILIA – COLUMBIA  la Fortaleza 

Sambata 5 iulie
19:00: ARGENTINA – BELGIA la Brasilia
23:00: OLANDA – COSTA RICA  la Salvador.

BELGIA – SUA 2-1 dp (0-0, 0-0)
MARCATORI: DE BRUYNE (93), LUKAKU (105) / GREEN (107)

BELGIA (4-2-3-1): 1. Thibaut Courtois – 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 15. Daniel Van Buyten, 5. Jan Vertonghen – 6. Axel Witsel, 8. Marouane Fellaini – 14. Dries Mertens, 7. Kevin De Bruyne, 10. Eden Hazard – 17. Origi. ANTRENOR: MARC WILMOTS.
SUA (4-2-3-1): 1. Tim Howard – 23. Fabian Johnson, 3. Omar Gonzalez, 5. Matt Besler, 7. DaMarcus Beasley – 15. Johnson, 13. Jermaine Jones – 19. Graham Zusi, 4. Michael Bradley, 20. Cameron – 8. Clint Dempsey. ANTRENOR: JURGEN KLINSMANN.

STADION: “FONTE NOVA” (SALVADOR, capacitate 52.048 de locuri).
SPECTATORI: 51.227.
ARBITRI: DJAMEL HAMOUDI – ABDELHAK  ETCHALI (ambii Algeria) – REDOUANE ACHIK (Maroc). REZERVA: NORBERT HAUATA (Tahiti).

Sursa foto: marca.com