Campionatul Mondial de fotbal 2014: BOSNIA-IRAN, 19.00, TVR 2 / Persanii vor sa dea lovitura

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BOSNIA-HERTEGOVINA si IRAN se intalnesc, miercuri cu incepere de la ora 19.00 (ora ROMANIEI), intr-un meci contand pentru GRUPA F a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA, jucatorii persani sperand sa dea marea lovitura in fata selectionatei europene care are deja bagajele facute. Partida va putea fi urmarita pe TVR 2.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In cazul unei victorii in fata BOSNIEI-HERTEGOVINA coroborata cu o infrangere a NIGERIEI in fata ARGENTINEI, IRANUL ar putea sa se califice, in premiera, in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE. 

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: NIGERIA-ARGENTINA, 19.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BOSNIA-HERTEGOVINA si IRAN s-au intalnit pana la aceasta ora de cinci ori, toate disputele anterioare avand caracter amical. Prima intalnire dintre cele doua a avut loc in 2001 si s-a incheiat cu un rezultat de egalitate, 2-2. Palmaresul total este net favorabil iranienilor care au castigat patru meciuri la care se adauga remiza amintita, golaverajul fiind de 16-7.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In conditiile date, ar trebui sa ne asteptam la un meci cu goluri multe, desi pana acum, la primele doua meciuri disputate la turneul final, elevii tehnicianului portughez CARLOS QUEIROZ ne-au demonstrat ca se pricep de minune la faza defensiva, iranienii fiind si echipa din preliminarii care au primit cele mai putine goluri. Astazi lucrurile se vor schimba radical deoarece persanii vor trebui sa mizeze pe cartea atacului avand nevoie de un succes pentru a spera la o calificare pe ultima suta de metri in optimile de finala.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GRECIA-COASTA DE FILDES 2-1 (1-0) / Grecii, calificare in premiera

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Astfel, este foarte probabil ca IRANUL sa treaca de la sistemul 4-5-1 la un clasic 4-4-2 cu varfurile DEJAGAH si GHOOCHANNEJAD in prim plan. De cealalta parte, antrenorul SAFET SUSIC are ceva batai de cap dupa ce o parte dintre vedetele BOSNIEI au anuntat ca refuza sa mai joace in acest meci, informeaza presa din tara europeana. In alta ordine de idei, VEDAD IBISEVIC, atacantul care marcat primul gol din istoria BOSNIEI la un CM ar putea fi pentru prima oara titular la turneul final.

ECHIPE PROBABILE:

BOSNIA-HERTEGOVINA: Begovic – Mujdza, Sunjic, Kolasinac, Spahic – Pjanic, Besic, Misimovic, Hajrovic – Dzeko, Ibisevic. ANTRENOR: SAFET SUSIC.
IRAN: Haghighi – Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Pooladi – Nekounam, Hajsafi, Teymourian, Shojaei – Dejagah, Ghoochannejhad. ANTRENOR: CARLOS QUEIROZ.

STADION: FONTE NOVA (SALVADOR, capacitate 51.900 de locuri).
ARBITRI: CARLOS VELASCO CARBALLO – ROBERTO ALONSO FERNANDEZ, JUAN YUSTE (toti din Spania). REZERVA: ENRIQUE OSSES (Chile).

CLASAMENTUL GRUPEI F INAINTEA ULTIMEI ETAPE:

1.ARGENTINA        2j 2 0 0 3-1  6p
2.NIGERIA                2j 1 1 0 1-0  4p
3.IRAN                           2j 0 1 1 0-1   1p
4.BOSNIA                      2j 0 0 2 1-3  0p

Sursa foto: fifa.com