Campionatul Mondial de fotbal 2014: BRAZILIA-COLUMBIA 2-1 (1-0) / Pe mana fundasilor

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA s-a calificat in SEMIFINALELE CUPEI MONDIALE pe care o gazduieste dupa ce a reusit sa invinga COLUMBIA cu scorul de 2-1. In penultimul act al competitiei, SELECAO va intalni reprezentativa GERMANIEI care a trecut, la limita, de FRANTA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA a castigat la limita si s-a calificat in SEMIFINALE, elevii selectionerului LUIS FELIPE SCOLARI evoluand mai bine decat o facusera in primele patru partide de la aceasta CUPA MONDIALA, insa principalul merit al calificarii le apartine fundasilor THIAGO SILVA si DAVID LUIZ, ultimul inscriind un gol fantastic direct din lovitura libera.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Partida a fost total opusa a ceea ce am vazut in primul SFERT de FINALA, disputat de GERMANIA si FRANTA, meciul de pe arena CASTELAO din FORTALEZA fiind unul deschis, alert si foarte spectaculos. Asa cum spuneam, BRAZILIA s-a mobilizat si a jucat altceva decat pana acum, iar in minutul sapte capitanul THIAGO SILVA a marcat dupa un corner executat de NEYMAR. Dupa pauza, gazdele si-au dublat avantajul dupa acel GOLAZZO marcat de DAVID LUIZ, iar capitanul SILVA vede cartonasul galben si va rata intalnirea cu Panzerele.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA-GERMANIA 0-1 (0-1) / Scopul scuza mijloacele 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NEYMAR, aproape inexistent astazi, a fost scos pe targa dupa ce a incasat un genunchi in spate de la ZUNIGA, la scurt timp dupa ce JAMES RODRIGUEZ a reusit sa inscrie golul de onoare in poarta lui JULIO CESAR dupa ce a transformat un penalty obtinut de BACCA cu zece minute inaintea finalului. LOS CAFETEROS au fortat egalarea, insa brazilienii au apelat la toate tertipurile posibile si au reusit sa incheie partida in postura de castigatoare. Pana la urma, scopul scuza mijloacele si BRAZILIA va intalni, la BELO HORIZONTE, GERMANIA in prima SEMIFINALA de la acest mondial.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Nu trebuie uitate nici recordurile egalate de JAMES RODRIGUEZ, tanarul fotbalist columbian ajungand la cota sase la acest turneu final de CM, al carui titlu de golgheter il poate castiga: Este primul jucator care inscrie in primele cinci partide de la CM dupa RIVALDO ( CM JAPONIA si COREEA de SUD 2002); Este al treilea jucator care inscrie cel putin cate un gol in fiecare dintre primele cinci meciuri de la un CM dupa TEOFILO CUBILLAS (PERU la CM ARGENTINA 1978) si GERD MULLER (GERMANIA la CM MEXIC 1970); JAMES RODRIGUEZ (23 de ani si o zi) poate este al doilea cel mai tanar jucator care inscrie sase goluri la un CM dupa celebrul PELE (17 ani si 249 de zile la CM SUEDIA 1958). 

CITESTE SI: TRAGEDIE la CM BRAZILIA 2014: 4 MORTI si 19 RANITI la BELO HORIZONTE. FOTO si VIDEO

BRAZILIA – COLUMBIA 2-1 (1-0)
MARCATORI: THIAGO SILVA (7), DAVID LUIZ (69) / JAMES RODRIGUEZ (80-pen.)

BRAZILIA: 12. Julio Cesar – 23. Maicon, 3. Thiago Silva, 4. David Luiz, 6. Marcelo – 8. Paulinho, 5. Fernandinho – 7. Hulk, 11. Oscar, 10. Neymar – 9. Fred. ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.
COLUMBIA: 1. David Ospina – 18. Juan Zuniga, 2. Cristian Zapata, 3. Mario Yepes (capitan), 7. Pablo Armero – 13. Guarin, 6. Carlos Sanchez – 13. Ibarbo, 11. Juan Cuadrado, 10. James Rodriguez, 9. Teofilo Gutierrez.  ANTRENOR: JOSE PEKERMAN.

STADION: “CASTELAO” (FORTALEZA, capacitate 60.342 de locuri).
ARBITRI: CARLOS VELASCO CARBALLO – ROBERTO ALONSO FERNANDEZ, JUAN YUSTE (toti din Spania). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia). 
OMUL MECIULUI: DAVID LUIZ (BRAZILIA).

Sursa foto: marca.com