Campionatul Mondial de fotbal 2014: BRAZILIA-GERMANIA 1-7 (0-5) / Blitzkrieg si umilinta pe Mineirao

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA a fost umilita de GERMANIA in prima semifinala de la CUPA MONDIALA, jucatorii carioca fiind demolati de Panzerele comandantului LOW.  Cea mai mare diferenta de scor din istorie inregistrata pentru ambele echipe, dar depinde de pozitia de pe tabela de marcaj! GERMANIA asteapta in finala invingatoarea dintre ARGENTINA si OLANDA!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a inceput cu atacurile in valuri ale brazilienilor care vroiau sa demonstreze ca se poate si fara capitanul THIAGO SILVA, suspendat, dar si fara golgheterul NEYMAR, accidentat, insa germanii au asteptat la cotitura si, dintr-o data, a inceput un veritabil BLITZKRIEG care a durat fix 18 minute. Din minutul 11 pana in minutul 29, GERMANIA a marcat de 5 ori in poarta unui JULIO CESAR lasat descoperit in fata “tunurilor” europene numite MULLER, KLOSE, KROOS (2) si KHEDIRA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. O BRAZILIE umflata, ajutata de arbitri, o BRAZILIE norocoasa (vezi bara chilianului PINILLA din optimi si apoi calificarea la lovituri de departajare!), o BRAZILIE care a mers prea mult pe mana unui supraevaluat NEYMAR si a unor fundasi inimosi care au luat locul caraghiosilor FRED, JO sau HULK, trei personaje care se potrivesc de minune in benzile desenate sau in reclame, dar in niciun caz pe terenul de fotbal in tricoul unei penta campioane.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a asteptat 12 ani aceasta revansa superba in fata echipei care i-a furat trofeul pe pamant asiatic, insa asteptarea a meritat! PANZERELE au etalat un fotbal superb in fata unei umbre de echipa care a ajuns  in aceasta faza a competitiei numai datorita numeroaselor elemente amintite ceva mai sus.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Jurnalistii brazilieni aveau perfecta dreptate cand spuneau inaintea debutului acestui turneu finala ca echipa lor este cea mai slaba din istoria fotbalului din Tara Cafelei. Acest lucru s-a vazut in meciul cu GERMANIA cand BRAZILIA a fost transformata intr-o veritabila echipa de pluton, cu care comandantul neamt a facut instructie fara mila.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Iar nemtii nu s-au oprit aici, golgheterul MIROSLAV KLOSE, ajuns la 36 de ani, marcand in poarta braziliana si devenind cel mai prolific marcator din istoria CUPEI MONDIALE cu 16 goluri dupa ce l-a detronat pe brazilianul RONALDO! KLOSE a devenit si cel mai selectionat jucator din istoria nationalei GERMANIEI dupa LOTHAR MATTHAUS, insa peste GERD MULLER.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Repriza secunda a inceput in forta pentru brazilieni, insa nemtii au si portar nu numai atacanti, NEUER avand patru interventii de clasa in fata lui RAMIRES, OSCAR si a rezervei PAULINHO de doua ori. Nemtii si-au adus aminte ca mai este o repriza de bifat  Apoi a urmat duelul dintre MULLER si SCHURRLE pe de o parte si JULIO CESAR de cealalta, portarul brazilian refuzand golul sase nemtilor doar pana in minutul 69, cand inlocuitorul lui KLOSE, SCHURRLE, inscrie pentru un set la zero! Un 0-6 care le aduce spectatorilor din tribune de acel 0-6 incasat de la URUGUAY acum mult timp, mai précis in data de 18 septembrie 1920! Un URUGUAY care ii indolia pe SELECCAO si alte 3 decenii mai tarziu, in 1950, in finala de pe MARACANA! Poate ca este mai bine pentru BRAZILIA ca a intalnit GERMANIA acum si nu in ultimul act pentru ca acest scor in finala ar fi fost mai mult decat un macel, mai mult decat o tragedie!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Rezerva SCHURRLE reuseste dubla in zece minute reusind o bijuterie de gol, “pensionarul” de la CHELSEA inscriind dupa o preluare si un sut din unghi, mingea lovind transversala si apoi intrand in poarta! OLE si suporterii brazilieni se ridica in picioare si aplauda adversarii! Un standing ovation absolut meritat!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ratarea lui OZIL si golul de onoare al lui OSCAR pun capat celei mai umilitoare infrangeri a BRAZILIEI, dar si a celui mai categoric succes obtinut de GERMANIA intr-o semifinala de Campionat Mondial! Nu a fost 8-0 ci 7-1 si GERMANIA merge in marea finala de pe MARACANA, iar SELECCAO se indreapta la vestiare!

INFO STATISTICA

1. Diferenta dintre GERMANIA si BRAZILIA este cea mai mare inregistrata in semifinale in istoria CM, depasind un record vechi de 60 de ani care apartinea, cum altfel, tot nemtilor (RFG-Austria, scor 6-1 la Mondial-ELVETIA 1954).

2. GERMANIA se califica pentru a opta oara (RECORD all-time!) intr-o finala de CM! 

3. Doar Zair si Haiti au mai “reusit” sa primeasca 5 goluri sau mai multe in prima repriza la un CM, ambele in 1974 la Cupa Mondiala din RFG.

4. Golul marcat de THOMAS MULLER a fost cel cu numarul 2.000 din istoria nationalei GERMANIEI! GERMANIA a devenit echipa care a marcat cele mai multe goluri la turneele finale de CM (223) depasind BRAZILIA (221)!

5. Cu opt ani in urma, la CM din GERMANIA, brazilianul RONALDO inscria golul cu numarul 15 la turneele finale si il depasea pe neamtul GERD MULLER (14). Acum, MIROSLAV KLOSE a marcat golul cu numarul 16 si l-a depasit pe RONALDO chiar in BRAZILIA! 

6. THOMAS MULLER a devenit al treilea jucator care reuseste sa inscrie cel putin 5 goluri la doua turnee finale diferite (2010 si 2014), dupa peruanul TEOFILO CUBILLAS (1970 si 1978) si germanul MIROSLAV KLOSE (2002 si 2006).

7. MIROSLAV KLOSE este cel mai prolific jucator din istoria Campionatelor Mondiale si Europene, atacantul de 36 de ani reusind sa inscrie 19 goluri la turneele finale. KLOSE l-a depasit in aceasta seara pe conationalul sau, GERD MULLER, care marcase “doar” 18!

8. BRAZILIA si-a egalat un record negativ care data de la CM FRANTA 1938, si atunci selectionata auriverde incasand tot 11 goluri! 

9. BRAZILIA a mai incasat o singura data in toata istoria sa un numar atat de mare de goluri: 8 iunie 1934 – amical cu fosta Iugoslavie, scor 4-8!

10. La aceasta Cupa Mondiala s-au marcat pana in prezent 167 de goluri, singura editie la care s-au inscris mai multe fiind cea din FRANTA 1998, 171! Dar in BRAZILIA mai sunt de disputat trei partide!

In loc de incheiere va prezentam reactia lui DIEGO ARMANDO MARADONA care nu putea rata acest moment! 🙂

BRAZILIA – GERMANIA 1-7 (0-5)
MARCATORI: OSCAR (90) / MULLER (11), KLOSE (23), KROOS (24, 25), KHEDIRA (29), SCHURRLE (69, 79)

BRAZILIA:12. Julio Cesar – 23. Maicon, 13. Dante, 4. David Luiz, 6. Marcelo – 17. Luiz Gustavo, 5. Fernandinho- 7. Hulk, 11. Oscar, 20. Bernard – 9. Fred. ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.
GERMANIA: 1. Manuel Neuer – 16. Philipp Lahm, 20. Jérôme Boateng, 5. Mats Hummels, 4. Benedikt Hoewedes – 7. Bastian Schweinsteiger, 6. Sami Khedira – 18. Toni Kroos, 8. Mesut Özil, 13. Thomas Müller – 11. Miroslav Klose. ANTRENOR: JOACHIM LOW.

OMUL MECIULUI: TONY KROOS (GERMANIA)

STADION: “MINEIRAO” (BELO HORIZONTE, capacitate 58.170 de locuri).
ARBITRI: MARCO RODRIGUEZ – MARVIN TORRENTERA, MARCOS QUINTERO (toti din Mexic). REZERVA: MARK GEIGER (USA).

Sursa foto: marca.com