Campionatul Mondial de fotbal 2014: BRAZILIA-GERMANIA 1-7 (0-5) LIVE TEXT: Macelul s-a incheiat

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA se vor infrunta, marti seara, in prima SEMIFINALA de la CUPA MONDIALA din BRAZILIA. Cele doua care au, in total, 8 trofee la CAMPIONATELE MONDIALE, se vor lupta pentru un loc in FINALA de pe MARACANA cu incepere de la ora 23.00 (ora ROMANIEI), disputa putand fi urmarita in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

Macelul s-a incheiat! GERMANIA merge in finala, iar BRAZILIA ….la vestiare!

Min.90: OZIL ii iarta de 8-0 pe brazilieni, insa, la faza imediat urmatoare, OSCAR inscrie in poarta germana! GOOLLL OSCAR si onoarea BRAZILIEI este, oarecum, salvata. 

Min.88: Toata lumea asteapta finalul! OSCAR rateaza o noua ocazie la poarta lui NEUER!

Min.86: Nemtii nu se opresc din pasat pe gazon si din cantat in tribune!

Min.82: OLE-urile insotesc pasele germanilor, iar brazilienii degajeaza toate baloanele, cu disperare, in tribune!

Min.79: GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL GERMANIA! SCHURRLE reuseste dubla in zece minute cu o preluare si un sut supeb, din unghi, bara-gol si MACELUL este complet!

Min.77: Capitanul de conjunctura al brazilienilor, DAVID LUIZ, intra intr-un nou conflict cu MULLER! Neputinta, bat-o vina!

Min.76: SCHIMBARE GERMANIA: Iese KHEDIRA si intra DRAXLER, care debuteaza la acest Mondial! LOW isi odihneste cei mai importanti oameni pentru finala!

Min.69: Ultima SCHIMBARE la brazilieni: Iese FRED, huiduit de tot stadionul, si intra WILLIAN.

Min.69: GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL GERMANIA! Set la zero! SCHURRLE inscrie si el dupa o noua faza lucrata de masinaria germana! 

Min.69: DANTE incaseaza un cartonas galben, primul din acest joc.

Min68: PAULINHO surprins in ofsaid.

Min.66: JULIO CESAR il blocheaza ca un veritabil fundas pe SCHURRLE scapat singur spre poarta braziliana.

Min.64: JULIO CESAR este mai rapid decat SCHURRLE si retine balonul.

Min.62: MAICON cade in careu si cerseste un penalty, insa nu va fi decat un corner.

Min.61: O noua ocazie pentru GERMANIA! Personajele sunt aceleasi! MULLER suteaza din afara careului si CESAR respinge de sub transversala! Corner pentru nemti care au revenit in joc!

Min.59: OCAZIE pentru GERMANIA!!!! MULLER este blocat de JULIO CESAR cand sa pregatea sa inscrie golul cu numarul 6! Corner pentru GERMANIA

Min.58: SCHIMBARE GERMANIA: Iese MIROSLAV KLOSE si intra SCHURRLE.

Min.57: Interventia lui RAMIRES asupra lui NEUER, iesit din careu, este una destul de tare.

Min.54: Nemtii s-au relaxat si asta se vede. NEUER respinge doua suturi consecutive expediate de PAULINHO!!!!!! Apoi un nou corner pentru gazde.

Min.53: Corner pentru BRAZILIA.

Min.52: O noua ocazie MARE pentru BRAZILIA care nu mai are ce pierde, insa GERMANIA are si portar nu numai atacanti! NEUER respinge sutul lui OSCAR!!!!

Min.50: Sutul lui RAMIRES este respins cu greutate de NEUER. Prima ocazia adevarata pe care o are BRAZILIA in acest meci!

Min.48: Cazaturile in careu ale lui OSCAR si FRED nu impresioneaza pe nimeni, cu atat mai mult pe centralul mexican al acestei partide. Singurii care se mai aud sunt suporterii germani.

Min.46: Lovitura libera pentru BRAZILIA.

Min.46: S-a reluat repriza secunda cu o prima minge pentru brazilieni.

Min.46: SCHIMBARI BRAZILIA: Iese FERNANDINHO si intra PAULINHO. Intra RAMIRES in locul lui HULK. SCHIMBARE GERMANIA: Intra MERTESACKER in locul lui HUMMELS.

STATISTICA PRIMEI REPRIZE: Suturi spre poarta: 2 – 10;  Suturi pe poarta: 1-9;  Cornere: 2 -2;  Posesie: 53% – 47%;  Pase Complete: 186-210

PAUZA la BELO HORIZONTE, desi brazilienii ar trebui sa arunce prosopul si sa refuze sa mai iasa de la cabine dupa umilinta suferita in prima repriza! Un 5-0 neverosimil sta inscriptionat pe tabela de marcaj a arenei!

Min.45: Un minut suplimentar indicat de la margine pentru aceasta repriza.

Min.44: Contraatacul german este oprit de MAICON.

Min.43: Lovitura libera pentru BRAZILIA.

Min.41: BRAZILIA incearca sa se apropie de poarta lui NEUER insa nu reusesc prea multe si nemtii pleaca la un nou atac.

Min.40: Atacurile BRAZILIEI se termina la mijlocul terenului.

Min.38: Lovitura libera pentru GERMANIA. Executa OZIL peste poarta aparata de JULIO CESAR!

Min.36: Antrenamentul germanilor pentru finala continua pe gazonul arenei MINEIRAO de la BELO HORIZONTE!

Min.34: GERMANIA mai iroseste o ocazie buna de atac. Brazilienii sunt dezorientati.

Min.32: CORNER pentru GERMANIA! OCAZIE pentru nemti! Comentatorul TVR povesteste cum ziaristii si suporterii brazilieni au inceput sa paraseasca tribunele arenei MINEIRAO!

Min.29: GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL KHEDIRA! 5-0 pentru GERMANIA! Mijlocasul de la REAL inscrie dupa o faza creata de OZIL si KLOSE! OPRITI MECIUL ! OPRITI MACELUL!

Min.26: GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL KROOS! 4-0. KROOS reuseste dubla in doua minute. 

Min.25: GOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL KROOS! 3-0. TONY KROOS inscrie dupa o centrare a lui LAHM.

INFO: MIROSLA KLOSE a devenit al doilea cel mai selectionat jucator din istoria nationalei GERMANIEI dupa MATTHAUS si cel mai bun marcator din istoria CAMPIONATELOR MONDIALE cu 16 goluri depasindu-l pe brazilianul RONALDO!

Min.23: O actiune superba a GERMANIEI face sah mat apararea braziliana si MIROSLAV KLOSE inscrie!!!!! GOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL GERMANIA!

Min.22: MULLER centreaza, DANTE respinge in aut.

Min.21: KLOSE il forteaza pe JULIO CESAR sa trimita in aut.

Min.20: Brazilienii nu gasesc solutii. Suporterii au revenit la sentimente mai bune si isi incurajeaza favoritii.

Min.18: MARCELO este deposedat de BOATENG in careul german, brazilianul sare la bataie. Va fi doar corner pentru BRAZILIA, interventia fundasului german a fost una corecta.

Min.17: HUMMELS opreste centrarea lui MAICON. Nemtii au posesia.

Min.15: Intrare dura a lui BERNARD insa centralul din MEXIC ezita sa scoata cartonasul galben.

Min.13: S-a asternut linistea in tribunele arenei MINEIRAO! HULK este blocat de un fundas advers. Intrare tare a lui MARCELO asupra autorului singurului gol de pana acum.

INFO: THOMAS MULLER a marcat golul cu numarul 5 si poate sa il ajunga pe JAMES RODRIGUEZ (COLUMBIA) care are 6 goluri la acest turneu. MULLER a castigat titlul de golgheter in Africa de Sud acum patru ani cu 5 goluri marcate!

Min.11: Contraatac rapid al germanilor care obtin un prim corner la poarta lui JULIO CESAR. Executa KROOS si MULLER il executa pe JULIO CESAR !!! GOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL GERMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Min.8: Atac frumos al GERMANIEI, MULLER greseste inca o data si apoi este nevoit sa il faulteze pe MARCELO, dar scapa de un cartons galben.

Min.7: Nemtii fac presing in terenul advers. OCAZIE mare pentru GERMANIA. KHEDIRA suteaza in KROOS!!!

Min.6: HOWEDES degajeaza un balon din propria jumatate pana in bratele lui JULIO CESAR.

Min.4: Nemtii au reusit sa puna capat atacurilor braziliene si se afla in jumatatea de teren adversa, insa MULLER greseste o pasa si posesia revine gazdelor.

Min.3: Centrarea lui HULK este retinuta de NEUER din fata lui BERNARD.

Min.2: Apararea germana rezista, iar OZIL aluneca si rateaza declansarea unui contraatac. MARCELO expediaza un prim sut spre poarta aparata de NEUER.

Min.1: Brazilienii au primul atac si obtin primul corner al partidei.

Min.1: Meciul de la BELO HORIZONTE a inceput! Lovitura de start a apartinut nemtilor.

UPDATE 22.58: Se efectueaza obisnuita tragere la sorti a terenurilor, la care participa capitanii DAVID LUIZ si PHILIPP LAHM! 

UPDATE 22.52: Cele doua imnuri se vor intona in acest moment!

UPDATE 22.42: FAIR-PLAY inainte de toate! 🙂

UPDATE 22.35: Temperatura: 22 grade Celsius; Vantul bate cu 7m/sec; Umiditate: 51%

UPDATE 22.32: BRAZUCA in asteptare!

UPDATE 22.28: Si GERMANIA! 🙂

UPDATE 22.25: BRAZILIA este gata si in tribune! 🙂

UPDATE 22.18: Vestiar BRAZILIA.

UPDATE 22.12: Doua legende ale “MANNSCHAFTULUI” asteapta cu rabdare inceputul SEMIFINALEI! Pentru cei mai putin avizati: ANDREAS KOPKE si OLIVER BIERHOFF!

UPDATE: 22.10: NEYMAR, accidentat in sfertul cu selectionata Columbiei, nu va putea juca in aceasta seara, dar va fi peste tot!

UPDATE: 22.07: LUIZ FELIPE SCOLARI si JOACHIM LOW sunt antrenorii cu cel mai mare procentaj de victorii la CUPA MONDIALA:

UPDATE 22.05: VIDEO REMEMBER: GERMANIA – BRAZILIA 0-2 (0-0) Ronaldo Luís Nazário de Lima (67 si 79); YOKOHAMA – finala CM Coreea de Sud si Japonia 2002:

UPDATE 22.00: Drumul BRAZILIEI si GERMANIEI spre SEMIFINALE:

UPDATE 21.50: S-au anuntat ECHIPELE de START:

BRAZILIA:12. Julio Cesar – 23. Maicon, 13. Dante, 4. David Luiz, 6. Marcelo – 17. Luiz Gustavo, 5. Fernandinho- 7. Hulk, 11. Oscar, 20. Bernard – 9. Fred. ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.
GERMANIA: 1. Manuel Neuer – 16. Philipp Lahm, 20. Jérôme Boateng, 5. Mats Hummels, 4. Benedikt Hoewedes – 7. Bastian Schweinsteiger, 6. Sami Khedira – 18. Toni Kroos, 8. Mesut Özil, 13. Thomas Müller – 11. Miroslav Klose. ANTRENOR: JOACHIM LOW.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cu toate ca BRAZILIA are cinci trofee mondiale (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), iar GERMANIA trei (1954, 1974, 1990), aceasta este doar a doua oara confrutare intre cele doua formatii la un turneu final de CM. In prima, “Seleção” si-a adjudecat al cincilea sau titlu suprem la CM Coreea de Sud si Japonia 2002, dupa ce a dispus in finala de la Yokohama de GERMANIA cu scorul de 2-0, prin “dubla” lui Ronaldo Luís Nazário de Lima (67 si 79).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA au fost adversare de 21 de ori, “Seleção” castigand 12 jocuri, iar PANZERELE patru, in timp ce alte cinci meciuri s-au incheiat nedecis, golaverajul fiind net favorabil sud-americanilor, cu 39-24. Echipa “auriverde” a invins de doua ori Germania la Cupa Confederatiilor, cu 3-2 la Nürnberg, in 2005, si cu 4-0 la Guadalajara (Mexic), in 1999. Ultimul meci intre cele doua rivale a fost amical si s-a jucat pe 10 august 2011, la Stuttgart, Germania invingand cu scorul de 3-2 (SCHWEINSTEIGER, SCHURRLE, GOTZE, respectiv ROBINHO si NEYMAR).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Intalnirea dintre BRAZILIA si GERMANIA reprezinta duelul nationalelor cu cele mai multe meciuri la turneele finale de CAMPIONAT MONDIAL, sudamericanii (102j – 70v – 17e – 15i) si Panzerele (104j – 64v – 20e – 20i), cu amendamentul ca selectionata auriverde a inscris cele mai multe goluri la MONDIALE (220), europenii ocupand pozitia secunda (216).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA ocupa, impreuna, pozitia intai a clasamentului all-time al golgheterilor de la CM, RONALDO si MIROSLAV KLOSE avand cate 15 reusite, ultimul aflandu-se si acum in lotul nemtilor. BRAZILIA nu a pierdut niciun meci pe teren propriu in fata GERMANIEI (3 victorii si trei remize). BRAZILIA poate deveni a saptea echipa care isi adjudeca titlul mondial pe propriul teren, dupa URUGUAY (1930), ITALIA (1934), ANGLIA (1966), RFG (1974), ARGENTINA (1978) si FRANTA (1998).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA au al treilea atac la CM 2014, cu cate 10 goluri marcate, dupa Olanda si Columbia (echipa eliminata), care au marcat fiecare 12 goluri. “Nationalmannschaft” a marcat opt goluri din faze cursive de joc si doua din faze fixe, iar BRAZILIA 6 din actiune si trei din faze fixe plus un autogol. GERMANIA mai are nevoie de o singura reusita pentru a bifa 2.000 goluri marcate in toata istoria nationalei! Primul gol pentru “Mannschaft” a fost reusit de FRITZ BECKER in data de 5 aprilie 1908 in meciul pierdut de GERMANIA in fata ELVETIEI cu scorul de 5-3.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Germanul THOMAS MULLER, golgheterul CM 2010, si brazilianul NEYMAR ocupa locul secund in clasamentul marcatorilor la acest MONDIAL, cu cate patru goluri fiecare, la egalitate cu argentinianul LEO MESSI, insa NEYMAR este accidentat si nu va mai evolua la acest turneu. Fotbalistul columbian JAMES RODRIGUEZ este lider cu sase goluri, dar “Los Cafeteros” au fost eliminati.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Capitanul echipei germane, PHILIPP LAHM, este cel mai bun pasator de la acest mondial, cu 408 pase completate si o rata de succes a acestora de 86,6 la suta. LUIZ FELIPE SCOLARI, selectionerul brazilian, va intra in istoria fotbalul drept antrenorul care are in palmares cele mai multe semifinale de CM, trei la numar.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA este neinvinsa, in partide oficiale, pe propriul teren de mai bine de 38 de ani, ultimul esec fiind suferit la editia din 1975 a Copei America, 1-3 in fata nationalei din Peru, chiar pe arena din BELO HORIZONTE! SELECAO a pierdut ultimul meci acasa, in august 2002, 0-1 in amicalul cu Paraguay disputat la Fortaleza. In schimb, de la finala din ANGLIA 1966, GERMANIA nu a mai pierdut, la turneele finale de MONDIALE si EUROPENE, niciodata in fata tarilor gazda!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La CM 2014, BRAZILIA a invins Croatia cu 3-1, a remizat cu Mexicul (0-0) si a dispus cu 4-1 de Camerun in Grupa A (primul loc), invingand selectionata Chile in optimi, cu 3-2 la loviturile de departajare (1-1 dupa prelungiri), si Columbia in sferturi, cu 2-1.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a castigat grupa sa dupa 4-0 cu Portugalia, 2-2 cu Ghana si 1-0 cu SUA, invingand Algeria cu 2-1, dupa prelungiri, si Franta cu 1-0 in sferturi. Raportul suturilor pe poarta este egal, 70 la suta fiecare echipa, si nu e diferenta mare nici la media pe meci, BRAZILIA 16,4, iar GERMANIA 14,8, dar diferenta se face in favoarea europenilor la capitolul disciplinar, unde brazilienii au comis 96 de faulturi (10 cartonase galbene), fata de 57 ale germanilor (4 cartonase galbene). Si la distanta alergata de jucatori GERMANIA este pe plus, cu 115,3 km, fata de 106,8 km. Germanii sunt mai buni si la pasat, cu 2.938 pase reusite, fata de 1.816 BRAZILIA, procentajul fiind de 80%-70% pentru GERMANIA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Statistica legata de loviturile de departajare arata ca BRAZILIA a castigat trei din cele patru meciuri decise din punctul cu var la MONDIALE, singurul esec fiind contra Frantei, in 1986, in sferturile de finala, in timp ce victorii s-au inregistrat cu Italia, in finala din 1994, cu Olanda in semifinala din 1998 si cu Chile la CM 2014. GERMANIA are un bilant impecabil, cu patru succese din patru, in fata Frantei, in semifinalele CM 1982, in sfertul de finala cu Mexicul din 1986, semifinala cu Anglia din 1990 si sfertul de finala cu Argentina din 2006.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA mai are o absenta uriasa, pe langa vedeta NEYMAR, capitanul THIAGO SILVA, suspendat pentru cumul de cartonase galbene, dar, fata de sfertul cu Columbia, va reveni LUIZ GUSTAVO, care si-a ispasit suspendarea. Locul lui THIAGO SILVA va fi luat mai mult ca sigur de DANTE, jucatorul lui Bayern München.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA, finalista in 2002 si semifinalista in 2006, 2010 si 2014, are doar o indisponibilitate, fundasul MUSTAFI, pentru care Mondialul s-a incheiat inca din faza OPTIMILOR de FINALA. La capitolul informatii generale putem mentiona faptul ca in BRAZILIA traiesc aproximativ 12 milioane de oameni de origine germana, dar si ca tatal lui Arthur Friedenreich, primul star de culoare al BRAZILIEI, era german.

ECHIPE PROBABILE:

BRAZILIA: 12. Julio Cesar – 23. Maicon, 13. Dante, 4. David Luiz, 6. Marcelo – 17. Luiz Gustavo, 8. Paulinho – 7. Hulk, 11. Oscar, 19. Willian – 9. Fred. ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.

GERMANIA: 1. Manuel Neuer – 16. Philipp Lahm (capitan), 20. Jérôme Boateng, 5. Mats Hummels, 4. Benedikt Hoewedes – 7. Bastian Schweinsteiger, 6. Sami Khedira – 18. Toni Kroos, 8. Mesut Özil, 19. Mario Götze – 13. Thomas Müller. ANTRENOR: JOACHIM LOW.

STADION: “MINEIRAO” (BELO HORIZONTE, capacitate 58.170 de locuri).
ARBITRI: MARCO RODRIGUEZ – MARVIN TORRENTERA, MARCOS QUINTERO (toti din Mexic). REZERVA: MARK GEIGER (USA).

Sursa foto: fifa.com