Campionatul mondial de fotbal 2014: BRAZILIA-MEXIC 0-0 / “INGERUL PAZITOR” OCHOA a adus un punct “aztecilor”

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si MEXIC s-au intalnit in DERBY-ul GRUPEI A, iar cele 90 de minute s-au transformat in cel mai spectaculos 0-0 de la acest turneu final in primul rand gratie interventiilor senzationale ale goalkeeper-ului mexican GUILHERMO OCHOA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ocazii dupa ocazii de la un capat al altul al partidei, actiuni frumoase de o parte si de cealalta, doi portari de clasa, GUILHERMO OCHOA si JULIO CESAR. NEYMAR si compania vor trebui sa pregateasca cu atentie meciul cu CAMERUNUL, primul pas in realizarea acestui scop fiind acela de a uita cat mai repede paradele de exceptie reusite de OMUL MECIULUI, portarul mexican liber de contract GUILHERMO OCHOA.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: BELGIA-ALGERIA 2-1 (0-1) / Victorie cu emotii pentru “Dracii Rosii”

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.Fostul coleg al lui ADRIAN MUTU de la AJACCIO, echipa retrogradata la finele acestui sezon din LIGUE I, este un urmas demn al lui JORGE CAMPOS un alt exponent de vaza al scolii de portari mexicane. Fara OCHOA, MEXICUL ar fi iesit invinsa din infernul galben de pe arena “CASTELAO” din FORTALEZA. Urmasii aztecilor au avut si ei momente foarte bune de joc, in special in primul sfert de ora al reprizei secunde, dar si pe final cand rezerva JIMENEZ l-a intins serios pe JULIO CESAR.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Un rezultat de egalitate, a doua remiza alba a turneului final din Tara Cafelei, care ii multumeste pe deplin pe mexicani si ii dezamageste pe brazilieni care sperau sa scape de emotiile calificarii dupa acest al doilea meci din grupa. Surprinzatoare declaratia selectionerului LUIZ FELIPE SCOLARI de la finele partidei, antrenorul lui SELECAO declarand ca arbitrul turc CUNEYT CAKIR i-ar fi defavorizat pe elevii sai. O declaratie la cald, insa probabil ca antrenorul BRAZILIEI se gandea ca, urmand exemplul lui NISHIMURA, fluierasul din Tara Semilunei ar fi trebuit sa acorde BRAZILIEI un penalty doar pentru faptul ca NEYMAR si comapnia sunt gazdele competitiei.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: RUSIA-COREEA de SUD, 1.00, TVR 1 / Primul duel oficial 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In sfarsit, o remiza care face ca BRAZILIA si MEXIC sa fie principalele favorite din GRUPA A la fel cum s-a intamplat si imediat dupa tragerea la sorti a grupelor care a avut loc in decembrie trecut.

BRAZILIA – MEXIC 0-0

BRAZILIA: Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho (Hernanes 63), Luiz Gustavo – Hulk, Oscar, Neymar – Fred. ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.

MEXIC: Ochoa – Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun – Vazquez, Herrera, Guardado  – Dos Santos, Peralta. ANTRENOR: MIGUEL HERRERA.

STADION: “CASTELAO” (FORTALEZA, capacitate 60.342 de locuri)
SPECTATORI: 60.342 (SOLD-OUT!)

ARBITRI: CUNEYT CAKIR – BAHATTIN DURAN, TARIK ONGUN (toti din Turcia). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia).
OMUL MECIULUI: GUILHERMO OCHOA (MEXIC).

Sursa foto: marca.com