Campionatul Mondial de fotbal 2014: CAMERUN-BRAZILIA 1-4 (1-2) / NEYMAR ataca titlul de golgheter

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA s-a calificat fara emotii de pe primul loc al GRUPEI A de la CUPA MONDIALA pe care elevii lui FELIPE SCOLARI se lupta sa o castige pe propriul teren. NEYMAR si compania au castigat cu scorul de 4-1 in fata unei echipe a CAMERUNULUI care a incasat in trei meciuri nu mai putin de 9 goluri fiind, de departe, cea mai slaba reprezentanta a Continentului Negru la aceasta editie a MONDIALELOR.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Partida din capitala Brasilia a inceput sub semnul acuzatiilor de blat care au circulat in mass media locala si internationala in ultimele 24 de ore si care ii vizau, in primul rand, pe fotbalistii selectionerului german VOLKER FINKE, africanii fiind suspectati de Comisia de Etica a FIFA ca au lasat-o mai moale in compania CROATIEI si ca au de gand sa faca aceeasi miscare si in fata selectionatei auriverde.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: CROATIA-MEXIC 1-3 (0-0) / “Aztecii” in optimi, europenii acasa

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Elevii selectionerului FELIPE SCOLARI si-au vazut de treaba si, dupa un inceput ceva mai ezitant, NEYMAR a reusit sa deschida scorul la scurt timp dupa incheierea primului sfert de ora al disputei. MATIP a egalat dupa un atac prelungit al africanilor in cadrul caruia capitanul THIAGO SILVA a fost aproape de a-si inscrie un autogol si parea ca nationala CAMERULUI va fi greu de ucis! Un simplu foc de paie pentru ca acelasi NEYMAR arunca tribunele in aer cu reusita cu care inchide “dubla” si atacantul brazilian este primul fotbalist de la CM care ajunge la cota 4 in turneu.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa pauza, FRED se pregateste sa risipeasca orice urma de emotie si face trei la unu, dupa care jocul se linisteste, BRAZILIA este calificata de pe pozitia intai a GRUPEI A. Atentie, la RECIFE MEXICUL conduce cu 3-0 si Selecao poate pierde locul unu al grupei la golaveraj, moment in care elevii lui SCOLARI apasa din nou pe acceleratie si fac 4-1 gratie lui FERNANDINHO, cu putin timp inainte ca PERSIC sa inscrie si el pentru CROATIA si capitolul golaveraj sa fie inchis.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA merge in optimi si va juca impotriva nationalei statului CHILE, iar CAMERUN incheie un nou turneu final dezastruos si va privi restul CUPEI MONDIALE din BRAZILIA la televizor. 

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: OLANDA-CHILE 2-0 (0-0) / Portocalele castiga si evita BRAZILIA in optimi 

CAMERUN – BRAZILIA  1-4 (1-2)
MARCATORI: MATIP (26) / NEYMAR (17, 35), FRED (49), FERNANDINHO (84)

CAMERUN: Itandje – Nyom, Matip, N’Koulou, Bedimo – Enoh – Moukandjo (Salli ’58), M’Bia, N’Guemo, Chupo-Moting (Makoun ’81) – Aboubakar (Webo ’72). ANTRENOR: VOLKER FINKE.
BRAZILIA: Cesar – Alves, Silva, Luiz, Marcelo – Gustavo, Paulinho (Fernandinho ’46) – Hulk, Oscar, Neymar (Willian ’62) – Fred (Ramires ’63). ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.

STADION: “NACIONAL” (BRASILIA, capacitate 69.349 de locuri).
ARBITRI: JONAS ERIKSSON – MATHIAS KLASENIUS, DANIEL WARNMARK (toti din Suedia). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia). 
OMUL MECIULUI: NEYMAR.

CLASAMENT FINAL GRUPA A:

1. BRAZILIA   3 2 1 0 7-2 7p
2. MEXIC        3 2 1 0 3-1 7p
3. CROATIA   3 1 0 2 6-6 3p
4. CAMERUN  3 0 0 3 1-9 0p.

Sursa foto: marca.com