Campionatul Mondial de fotbal 2014: CAMERUN-BRAZILIA, 23.00, TVR 1 / Gazdele vor sa evite o surpriza neplacuta

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciurile din GRUPA A de la CUPA MONDIALA din BRAZILIA se incheie luni. CAMERUN si BRAZILIA se intalnesc in acesta seara intr-un meci care va incepe de la ora 23.00 (ora ROMANIEI) si va putea fi urmarit pe TVR 1.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA, echipa gazda a turneului final, se afla intr-o situatie destul de delicata in GRUPA A a CUPEI MONDIALE. Nationala auriverde este nevoita sa invinga CAMERUNUL pentru a evita o surpriza neplacuta. BRAZILIA vine dupa o victorie si un egal, dar situatia se poate schimba radical in conditiile in care gazdele ar pierde cu CAMERUN si ar rata calificarea in optimile de finala.  

CITESTE SI: Campionatul mondial de fotbal 2014: BRAZILIA-MEXIC 0-0 / “INGERUL PAZITOR” OCHOA a adus un punct “aztecilor” 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CAMERUN a castigat ultimul meci jucat cu BRAZILIA, in anul 2003, la Cupa Confederatiilor, in 2003, printr-un gol marcat de SAMUEL ETO’O. Cu toate acestea, BRAZILIA s-a impus in precedentele doua intalniri. In total au fost patru meciuri intre BRAZILIA si CAMERUN, trei castigate de sud-americani si unul de africani, golaveraj 7-1 in favoarea brazilienilor. ETO’O va fi mai mult ca sigur absent diseara, chiar daca jucatorul lui Chelsea face tot posibilul sa fie recuperat. Cel mai probabil, in locul sau, va juca VINCENT ABOUBAKAR. CAMERUN este déjà eliminata de la CM 2014, dupa esecurile cu CROATIA si MEXIC.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. De partea cealalta, la brazilieni, selectionerul LUIZ FELIPE SCOLARI ar putea prefera viteza de reactie a lui HERNANES la mijloc in locul fanteziei lui PAULINHO.  In atac, in spatele atacantului Fred, ar putea reaparea Hulk, dupa ce la meciul cu MEXIC a fost preferat Bernard. Pentru amatorii de statistica trebuie amintit faptul ca acesta va fi al 100-lea meci al BRAZILIEI la CUPA MONDIALA, doar GERMANIA avand mai multe meciuri (101).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CAMERUN a trimis 30 de suturi spre poarta adversa in cele doua meciuri jucate la MONDIALUL din BRAZILIA, insa doar 3 si-au atins tinta. CAMERUN  a jucat 18 partide la turneele finale de CM si, cu exceptia uneia singura, in restul a incasat gol sau goluri. Ultima data cand BRAZILIA nu s-a clasat pe primul loc in grupa din care a facut parte a fost in 1978, la CM din Argentina.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: CAMERUN-CROATIA 0-4 (0-1) “LEII” imblanziti de dresorii croati 

ECHIPE PROBABILE:

CAMERUN (4-5-1): Itandje; Matip, N’Koulou, Chedjou, Assou-Ekotto; Djeugoue, Moukandjo, Enoh, Mbia, Choupo-Moting; Aboubakar. ANTRENOR: VOLKER FINKE.
BRAZILIA (4-2-3-1): Julio Cesar; Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Paulinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred. ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.

STADION: “NACIONAL” (BRASILIA, capacitate 69.349 de locuri).
ARBITRI: JONAS ERIKSSON – MATHIAS KLASENIUS, DANIEL WARNMARK (toti din Suedia). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia).

Sursa foto: fifa.com