CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: “CANIBALUL” LUIS SUAREZ, SUSPENDARE DRASTICA! – UPDATE

UPDATE ORA 19:45 – Delegatia nationalei Uruguay este gata sa ia o decizie radicala dupa suspendarea drastica primita de Luis Suarez.  Potrivit jurnalistilor din Uruguay, statul sud-american ar intentiona sa nu se prezinte la meciul din optimi cu Columbia. Aceasta decizie ar urma sa fie luata in semn de solidaritate cu Luis Suarez.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Internationalul uruguayan LUIS SUAREZ  a fost pedepsit EXEMPLAR de catre COMISIA de DISCIPLINA a FIFA, dupa ce atacantul lui FC LIVERPOOL l-a muscat pe fundasul italian CHIELLINI in timpul partidei din GRUPA D dintre ITALIA si URUGUAY.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. LUIS SUAREZ a fost SUSPENDAT 9 meciuri de la echipa nationala, la care se adauga alte 4 luni in care nu va putea fi implicat in nici o activitate fotbalistica! LUIS SUAREZ a primit si o AMENDA in valoare de 65.000 de lire!

CITESTE SI: Campionatul Mondial de Fotbal 2014: “Canibalul” Suarez i-a adus in conturi mii de euro unui PARIOR 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. LUIS SUAREZ isi astfel ADIO de la CAMPIONATUL MONDIAL de FOTBAL din BRAZILIA cu doua zile inaintea partidei cruciale din OPTIMILE de FINALA pe care URUGUAY o va disputa impotriva COLUMBIEI.

Comisia de Disciplina a FIFA  decide ca:

– Jucatorul LUIS SUAREZ a incalcat art. 48 par. 1, lit. d din Codul Disciplinar FIFA (asalt) si art. 57 din acelasi cod (comportament nesportiv vizavi de alt jucator)
– Jucatorul LUIS SUAREZ va fi SUSPENDAT in urmatoarele noua meciuri oficiale. Primul meci al suspendarii sale va fi chiar urmatorul meci de la Campionatul Mondial al echipei sale, Columbia – Uruguay, de pe 28 iunie. SUSPENDAREA pentru celelalte meciuri va fi orice eventual meci al Uruguayului la Campionatul Mondial si/sau orice meci oficial al echipei reprezentative, in concordanta cu art 38 par 2a) din Codul Disciplinar al FIFA
– Jucatorului LUIS SUAREZ i se interzice sa ia parte la orice actiune privind fotbalul (adminstrativ, sport sau altceva) pentru o perioada de patru luni in concordanta cu art 22 al Codului Disciplinar FIFA.
Lui LUIS SUAREZ nu i se va permite accesul pe orice stadion pe perioada SUSPENDARII, in concordanta cu art 21, si nici pe stadioanele unde va juca reprezentativa Uruguayului in cele noua meciuri in care este suspendat
Jucatorul LUIS SUAREZ trebuie sa plateasca o amenda de 100.000 CHF (n.r – franci elvetieni)
Decizia a fost inmanata jucatorului si Federatiei Uruguayene de Fotbal
“Asemenea comportament nu poate fi tolerat pe niciun teren de fotbal, cu atât mai putin la Campionatul Mondial, unde milioane de ochi privesc starurile de pe teren. Comisia de Disciplina a luat in considerare toti factorii din acest caz si gradul de vinovatie al domnului LUIS SUAREZ. Decizia intra in vigoare imediat ce este comunicata oficial”, a spus Claudio Sulser, presedintele Comisiei de Disciplina de la FIFA.

SUSPEDARILE  lui SUAREZ de pana acum:

7 etape dupa ce l-a muscat pe Bakkal (PSV Eindhoven)
10 etape dupa ce l-a muscat pe Ivanovic (Chelsea Londra)
9 etape dupa ce l-a muscat pe Chiellini (nationala ITALIEI).

Sursa foto: bbc.co.uk