Campionatul mondial de fotbal 2014: CHILE – AUSTRALIA 3-1 (2-1) / Mai greu decat se asteptau

Campionatul mondial de fotbal 2014. Partida dintre CHILE si AUSTRALIA de la Cuiaba era, potrivit calculelor hartiei, o simpla formalitate pentru jucatorii sud-americani, iar debutul furtunos cu elevii tehnicianului argentinian JORGE SAMPAOLI in prim plan parea sa confirme previziunile specialistilor. 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Impinsi de la spate de cei 25.000 de suporteri fanatici care i-au insotit in Tara Cafelei, chilienii au debutat in forta pe “PANTANAL ARENA” si dupa numai 14 minute de joc intens sudamericanii conduceau cu un confortabil 2-0 pe tabela de marcaj, ALEXIS SANCHEZ (12) si VALDIVIA (14) inscriind in poarta “SOCCEROOS”, ultimul cu o executie superba, la vinclu.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: Spania – Olanda 1-5 (1-1) / Taurul spaniol, rapus de magicienii olandezi 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Ceea ce a urmat a semanat cu un veritabil asediu, in timp ce baietii din Tara Cangurilor se aparau cum puteau pe doua linii si incercau sa limiteze proportiile unui scor mare care se profila sub forma unui golaveraj negativ urias dupa numai 90 de minute de prezenta la acest turneu final. Chilienii au ratat din toate pozitiile in acest joc de-a soarecele si pisica, insa dupa minutul 35 australienii echilibreaza ostilitatile gratie veteranilor BRESCIANO si CAHILL, ultimul reusind sa inscrie cu o superba lovitura de cap (37) un gol care ne-a adus aminte de evolutiile sale nemaipomenite reusite in tricoul Caramelelor de la Everton.

Campionatul mondial de fotbal 2014. La revenirea de la cabine toata lumea se astepta ca oamenii lui SAMPAOLI sa reia iuresul ofensiv la poarta aparata de MATT RYAN, insa cei care au luat haturile in mana au fost outsiderii australieni, acestia reusind chiar sa inscrie inca o data insa golul aceluiasi CAHILL a fost anulat, pe buna dreptate, pentru ofsaid.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Dupa alte cateva ocazii mari ratate de “SOCCEROOS”, a venit randul chilienilor sa iroseasca o ocazie monumentala la poarta lui RYAN, in ultimele douazeci de minute ale timpului regulamentar jocul fiind din ce in ce mai fragmentat, chilienii aparandu-si fragilul avantaj de pe tabela obtinut inaintea pauzei.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Golul trei al sudamericanilor a cazut tarziu, in PRELUNGIRI, mingea plecata din bocancul rezervei BEAUSEJOUR ajungand in plasa portii australiene. BEAUSEJOUR, omul cu golurile decisive din preliminarii, si  ce zi frumoasa pentru suporterii ros-albastrilor care viseaza cu ochii deschisi la o calificare dintr-o grupa cu finalistele precedentului turneu final….

Citeste si: Olanda – Spania 5-1. REZUMAT VIDEO

Campionatul mondial de fotbal 2014. O victorie mare pentru CHILE care poate profita din plin de forma execrabila aratata de SPANIA in partida cu OLANDA, insa numai daca SANCHEZ, MEDEL si VIDAL vor evolua ca in prima repriza a meciului din aceasta noapte pot spera ca vor reusi sa trimita campioana mondiala en-titre acasa.

CHILE v AUSTRALIA 3-1 (2-1)

MARCATORI: Sanchez (12), Valdivia (14), Beausejour (90+1)

CHILE:  Bravo – Isla, Medel, Jara, Mena – Aranguiz, Diaz, Vidal – Valdivia – Sanchez, Vargas

AUSTRALIA: Ryan – Franjic, Wilkinson, Spiranovic, Davidson – Milligan, Jedinak – Leckie, Cahill, Oar – Bresciano.

STADION: “PANTANAL ARENA” (CUIABA, capacitate totala 42.968 de locuri)

ARBITRI: Noumandiez Doue – Songuifolo Yeo (ambii din Coasta de Fildes) si Claude Birumushahu (Burundi). Rezerva: Roberto Moreno (Panama).

Sursa foto: fifa.com