Campionatul mondial de fotbal 2014: COASTA de FILDES-JAPONIA 2-1 (0-1) / Elefantii au “strivit” Samuraii

Campionatul mondial de fotbal 2014. Meciul de la RECIFE dintre COASTA de FILDES si JAPONIA a fost unul interesant si aprig disputat, in ciuda ploii abundente care a cazut pe perioada intregii partide de pe arena “PERNAMBUCO”. Doua galerii zgomotoase care au asigurat fundalul sonor si cu ajutorul a diferite instrumente traditionale.

Campionatul mondial de fotbal 2014. JAPONIA nu a pierdut niciodata in data de 14 iunie in fata unei echipe africane la o intalnire de la un turneu al CUPEI MONDIALE. Ba mai mult “Samuraii Albastri” au reusit sa se impuna indiferent de numele adversarului de pe Continentul Negru. Traditia nu s-a mai respectat si de aceasta data, elevii lui ALBERTO ZACCHERONI iesind cu capul plecat de pe teren la debutul MONDIALULUI din Tara Cafelei.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: COLUMBIA – GRECIA 3-0 (1-0) / Batrani si obositi, elenii pot pleca de acum acasa 

Campionatul mondial de fotbal 2014. In prima repriza, JAPONIA a reusit sa deschida scorul la un minut dupa primul sfert de ora, vedeta HIDETOSHI NAKATA reusind o bijuterie de gol. Fotbalistul de la AC Milan a preluat un balon cu dreptul si apoi a sutat cu stangul fara sperante pentru BARRY. Pana la pauza “Elefantii” au fortat egalarea, insa YAYA TOURE si compania au fost lipsiti de sansa. De cealalta parte, JAPONIA s-a aparat bine, a avut si noroc, iar de fiecare data cand i s-a oferit ocazia a incercat sa loveasca pe contraatac.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Dupa revenirea de la cabine, presiunea COASTEI de FILDES a crescut treptat, SABRI LAMOUCHI l-a aruncat in teren si pe veteranul DROGBA, nerefacut, si efectele s-au vazut imediat. In numai doua minute, Elefantii au intors rezultatul gratie golurilor marcate de WILFRIED BONY si GERVINHO, japonezii trecand rapid de la extaz la agonie.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ANGLIA – ITALIA 1-2 (1-1) / Debut cu dreptul pentru AZZURRI 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Greseala de a incerca sa apere, cu orice pret, fragilul avantaj obtinut in prima repriza i-a costat pe Samuraii Albastri, iar vina ii apartine tehnicianului italian ALBERTO ZACCHERONI care ar fi trebuit sa intuiasca faptul ca elevii sai actuali nu pot face fata iuresului ivorian si ar fi trebuit sa mizeze, la fel ca in primul mitan, tot pe cartea atacului. La ivorieni a fost trimis in teren DJAPKA, fostul echipier al Pandurilor luandu-i locul lui BOKA, accidentat.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Japonezii au continuat jocul de pase care a aratat bine si in momentul in care erau in avantaj insa au reusit sa se apropie din ce in ce mai rar de careul portii lui BARRY, in timp ce DROGBA l-a pus la treaba pe KAWASHIMA care a trebuit sa se intinda serios pentru a respinge in corner o lovitura libera executata excelent de atacantul de la Galatasaray. Acelasi DROGBA are ghinion 120 de secunde mai tarziu calcaiul lui MORISHIGE refuzandu-i veteranului african un prim gol la acest turneu final.

Campionatul mondial de fotbal 2014.Ivorienii au reusit sa tina mingea departea de poarta aparata de BARRY si au castigat in final cele trei puncte puse in joc, iar statistica arata ca Elefantii i-au “strivit” pe Samuraii Albastri: Pase 515 – 412, Suturi la poarta: 19-7, Suturi pe poarta: 9-4.

In primul meci din GRUPA C, COLUMBIA a invins, fara drept de apel, GRECIA cu 3-0, elenii aratand ca o umbra a fostei campioane europene de acum un deceniu.

COASTA de FILDES – JAPONIA 2-1 (0-1)

MARCATORI: BONY (64), GERVINHO (65) / NAKATA (16)
COASTA de FILDES: Barry – Aurier, Zokora, Bamba, Boka – Die, Tiote – Gervinho, Y. Toure, Kalou – Bony. Antrenor: SABRI LAMOUCHI
JAPONIA: Kawashima – Uchida, Yoshida, Morishige, Nagatomo – Yamaguchi, Hasebe – Okazaki, Honda, Kagawa – Osasko. Antrenor: ALBERTO ZACCHERONI

STADION: “Arena Pernambuco” ( RECIFE, capacitate 42.583 locuri)
ARBITRI: Enrique Osses – Carlos Astroza si Sergio Ramon (toti din Chile). Rezerva: Neant Alioum (Camerun).

Sursa foto: fifa.com