Campionatul Mondial de fotbal 2014: COLUMBIA-COASTA DE FILDES 2-1 (0-0) / Meci spectaculos la BRASILIA

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COLUMBIA a invins COASTA de FILDES si a reusit sa isi asigure prezenta in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA dupa un meci extrem de spectaculos, in special in partea secunda, atunci cand s-au marcat si cele trei goluri, unul mai frumos decat altul.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a partidei dintre COLUMBIA si COASTA de FILDES a fost una foarte disputata, insa echilibrul de pe tabela de marcaj nu a fost modificat. Sud-americanii si africanii s-au luptat cu indarjire pentru fiecare balon, ocaziile alternand la cele doua porti aparate de OSPINA si BARRY.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: URUGUAY-ANGLIA, 22.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Absenta supergolgheterului RADAMEL FALCAO a fost mult mai vizibila in acest joc, spre deosebire de cel cu GRECIA atunci cand COLUMBIA s-a impus lejer in fata imbatranitei nationale a GRECIEI. CUADRADO si GUTIERREZ nu au reusit sa inscrie, iar cea mai mare ocazie a primelor 45 de minute a apartinut lui GUTIERREZ care s-a facut de ras in pozitie de unu la unu cu portarul BARRY.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. De cealalta parte, tanarul selectioner SABRI LAMOUCHI a surprins pe toata lumea atunci cand a decis sa ii lase pe banca de rezerve pe KALOU si DROGBA. In ciuda suportului sustinut al capitanului YAYA TOURE, BONY si GERVINHO nu au reusit prea multe in fata experimentatei defensive a COLUMBIEI.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: JAPONIA-GRECIA, 1.00, TVR 1 / “Samuraii Albastri” sunt favoriti 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La pauza s-a inregistrat acelasi scor cu care a inceput partida. Imediat dupa reluare “Elefantii” au fost mai insistenti, insa acelasi WILFRIED BONY a reusit sa puncteze doar la capitolul artistic dupa centrarea perfecta a lui TOURE. COLUMBIA a replicat imediat prin CUADRADO al carui sut a fost respins de BARRY si cu ajutorul barei. Actiunea extrem de periculoasa a sud americanilor l-a determinat pe SABRI LAMOUCHI sa-l arunce in lupta pe DROGBA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Columbienii nu au fost impresionati de intrarea lui DROGBA si in minutul 61, JAMES RODRIGUEZ a inscris cu o lovitura splendida de cap dupa un corner bine executat de CUADRADO. RODRIGUEZ a marcat scapand chiar din marcajul lui DROGBA si a recidivat dupa golul marcat in poarta GRECIEI. LAMOUCHI il trimite in joc si pe KALOU si africanii incep sa rateze la poarta aparata de OSPINA, YAYA TOURE din lovitura libera si apoi AURIER dandu-le emotii celor cateva zeci de mii de columbieni din tribune.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Emotii care au fost risipite la un minut distanta dupa ce JAMES RODRIGUEZ i-a furat un balon lui DIE si i l-a trimis lui QUINTERO care l-a invins pe BARRY cu un sut pe jos. Orgoliul africanilor a rabufnit si, patru minute mai tarziu, GERVINHO a luat o actiune pe cont propriu si a inscris in poarta aparata de OSPINA relansand acest meci care se juca cu calificarea in optimi pe masa.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Africanii se arunca in atac in speranta egalarii, DROGBA, KALOU si GERVINHO reprezentand cele mai mari pericole la poarta columbiana.  Sud americanii au fost foarte aproape de a inscrie un gol superb, QUINTERO sesizand iesirea hazardata a lui BARRY si sutand de la 40 de metri, goalkeeper-ul african reusind totusi sa respinga balonul. COLUMBIA trage de timp pentru conservarea rezultatului, africanii se zbat ca pestele pe uscat, meciul este prelungit cu patru minute si centralul englez WEBB pune intr-un final punct partidei de pe arena NACIONAL din BRASILIA.

COLUMBIA-COASTA DE FILDES 2-1 (0-0)
MARCATORI: JAMES RODRIGUEZ (64), QUINTERO (70) / GERVINHO (74)

COLUMBIA: Ospina – Zuniga, Yepes, Zapata, Armero – Aguilar, Sanchez – Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo – Gutierrez. ANTRENOR: Jose Pekerman.
COASTA DE FILDES: Barry – Aurier, Bamba, Zokora, Boka – Toure, Tiote – Die, Gradel, Gervinho – Bony. ANTRENOR: Sabri Lamouchi.

STADION: “NACIONAL” (BRASILIA, capacitate 68.009).
SPECTATORI: 63. 748.
ARBITRI: HOWARD WEBB – MICHAEL MULLARKEY, DARREN CANN (toti din Anglia). REZERVA: VICTOR CARRILLO (Peru).

Sursa foto: marca.com