Campionatul Mondial de fotbal 2014: COREEA de SUD-ALGERIA 2-4 (0-3) / “Vulpile Desertului” au muscat din adversar

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COREEA de SUD si ALGERIA au oferit un spectacol senzational pe arena “BEIRA-RIO” din Porto Alegre, cele doua formatii avand sanse egale de a reintra in cartile calificarii in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Un meci senzational cu sase goluri si alte ocazii importante la ambele porti. Un fotbal frumos, ofensiv, indiferent de scorul afisat pe tabela. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COREEA de SUD era favorita inaintea jocului tinand cont de faptul ca asiaticii aveau deja un punct dupa remiza reusita in compania RUSIEI, dar “VULPILE DESERTULUI” s-au autodepasit in prima repriza a partidei de la Porto Alegre, elevii lui VAHID HALILODZIC fiind de neoprit. Tavalugul algerian a surprins pe toata lumea inclusiv pe adversarii din COREEA de SUD si la finele primului mitan, africanii au reusit sa inscrie de trei ori, adica tot atatea goluri cate marcase ALGERIA la ultimele doua turnee finale de CAMPIONAT MONDIAL, MEXIC 1986 si AFRICA de SUD 2010.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: BELGIA-RUSIA 1-0 (1-0) / O noua mutare inspirata a lui WILMOTS 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SLIMANI, HALLICHE si DJABOU au marcat in poarta aparata de SR JUNG, goalkeeper-ul sud-coreean reusind sa apere in alte cateva randuri si sa limiteze proportiile scorului. Evolutia slaba a asiaticilor s-a incheiat in momentul in care centralul columbian WILMAR ROLDAN a pus capat celor 45 de minute umilitoare. La revenirea de la cabine, elevii exigentului HONG MYUNG-BO au inceput in forta si la cinci minute de la reluare, SON HEUNG-MIN reducea din diferenta. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Sud-coreenii au continuat sa atace si norocul algerienilor s-a numit MBOLHI, portarul african inregimentat la TSKA SOFIA, avand doua interventii salutare la ocaziile lui KI SEUNG-YEUNG. A mai fost si mingea respinsa de pe linia portii de MANDI. Algerienii s-au trezit si BRAHIMI a refacut diferenta de trei goluri de pe tabela in urma unui un-doi rapid si spectaculos cu SLIMANI. Coreenii nu renunta la lupta, o calitate specifica echipelor asiatice, si capitanul JA-CHEOL reuseste sa inscrie pentru 4-2.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: SUA-PORTUGALIA, 1.00, TVR 1 / Lusitanii vor sa spele rusinea din meciul cu Germania 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Nu trebuie uitat nici faptul ca in momentul in care au inscris al patrulea gol, algerienii au devenit primii africani din istoria fotbalului care au reusit sa inscrie patru goluri intr-un meci de la turneele finale de CUPA MONDIALA. Cu un sfert de ora inaintea finalului, cei doi tehnicieni au facut mai multe schimbari, insa jocul a ramas la fel de deschis. Rezerva GHILAS il intinde pe J.R. JUNG cu putin timp inainte ca asiaticii sa revina in atac si sa supuna defensiva ALGERIEI unui veritabil asediu. Apararea africanilor a rezistat cu brio si ALGERIA a reusit sa castige primul meci la un Campionat Mondial dupa o pauza de 32 de ani.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Inafara BELGIEI care este deja calificata in optimile de finala din grupa H, ALGERIA si RUSIA se vor lupta saptamana viitoare intr-o veritabila finala pentru locul doi, africanii avand si varianta unui rezultat de egalitate. 

COREEA DE SUD – ALGERIA 2-4 (0-3)
MARCATORI: SON HEUNG-MIN (50), KOO JA-CHEOL (72) / SLIMANI (26), HALLICHE (28), DJABOU (38), BRAHIMI (62)

COREEA DE SUD (4-2-3-1): SR Jung – SY Yun, YG Kim, HM Son, CY Park – Y Lee, JC Koo – KY Han, SY Ki, CY Lee – JH Hongg. ANTRENOR: Hong Myung-Bo.
ALGERIA (4-2-3-1): Mbolhi – Bouguerra, Halliche, Mesbah, Feghouli – Brahimi, Medjani – Slimani, Bentaleb, Djabou – Mandi. ANTRENOR: Vahid Halilhodzic.

STADION: “BEIRA-RIO” (PORTO ALEGRE, capacitate 43.394 de locuri).
ARBITRI: WILMAR ROLDAN – EDUARDO DIAZ (ambii din Columbia), CHRISTIAN LESCANO(Ecuador). REZERVA: ALIREZA FAGHANI (Iran).

Sursa foto: fifa.com