Campionatul Mondial de fotbal 2014: COSTA RICA-GRECIA, 23.00, TVR 1 / Surpriza sau norocoasa

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COSTA RICA si GRECIA se vor intalni duminica seara in, poate, cea mai echilibrata OPTIME de FINALA de la CUPA MONDIALA din BRAZILIA, cele doua echipe nefiind cotate cu sanse de a depasi grupele inaintea debutului competitiei. COSTA RICA este surpriza placuta de la CM, in timp ce batrana GRECIE a facut cum a facut si s-a calificat in ultima secunda.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GRECIA a obtinut o calificare norocoasa, invingand in minutul 90+3 Coasta de Fildes in ultimul meci din grupa C. Elenii au prestat un fotbal  deloc spectaculos, dar foarte eficient. In acelasi stil GRECIA a reusit sa castige Campionatul European in 2004. De fapt, selectionerul FERNANDO SANTOS a fost si criticat pentru ca a lasat in afara lotului mai multi tineri, pentru a-i convoca pe unii eroi ai europeanului din 2004. Pana acum, rezultatele i-au dat dreptate.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: BRAZILIA si COLUMBIA calificate se intalnesc in SFERTURILE de FINALA 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Elenii anunta pentru partida cu COSTA RICA un sistem clasic, 4-4-2, din care va lipsi cel mai probabil, din nou, KOSTAS MITROGLOU, in care-si puneau mari sperante inainte de CAMPIONATUL MONDIAL, dar care s-a prezentat intr-o conditie fizica precara in Brazilia. Sunt sanse sa revina si capitanul obisnuit al elenilor, KOSTAS KATSOURANIS, care si-a ispasit etapa de suspendare dupa eliminarea din partida cu COLUMBIA din grupe.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. E prima confruntare dintre cele doua selectionate, care nu s-au mai intalnit nici macar in amicale. COSTA RICA a ajuns in OPTIMILE de FINALA ale unei CUPE MONDIALE pentru a doua oara ( CM din Italia 1990, cand a fost eliminata de echipa fostei Cehoslovacii (1-4).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pentru GRECIA, este prima calificare in aceasta faza a Mondialului. Cele 7 victorii obtinute de GRECIA in istoria ei la CM sau CE au fost toate la limita: de patru ori 1-0 si de trei ori 2-1. GRECIA a castigat pana acum doar 2 partide la MONDIALE, ambele contra unor formatii africane (Nigeria in 2010 si Coasta de fildes in 2014). In celelalte 7  meciuri jucate la CM, Grecia nu a reusit sa inscrie.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: Tanara MOARTA in COLUMBIA dupa calificarea in sferturi 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COSTA RICA nu a avut niciodata posesie mai buna ca adversarul ei in cele trei meciuri jucate la MONDIALUL din BRAZILIA. Cu URUGUAY a avut cea mai buna posesie (44%). In meciul cu COASTA de FILDES, GEORGIOS SAMARAS a marcat primul sau gol dupa 1478 de minute jucate fara sa inscrie la nationala. Penalty-ul contra COASTEI  de FILDES a fost singurul sut pe poarta al acestui jucator la CM 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Daca vor fi avertizati in acest meci, o serie de jucatori ai ambelor formatii vor rata SFERTURILE de FINALA, in caz de calificare: CUBERO, GONZALEZ (COSTA RICA) si TOROSIDIS, PAPASTHATOPOULOS, SAMARAS, SALPINGIDIS (GRECIA).

ECHIPE PROBABILE:
COSTA RICA (5-4-1): Navas – Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz – Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos – Campbell. ANTRENOR: JORGE LUIS PINTO.
GRECIA (4-5-1): Glikos – Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas  Salpingidis, Maniatis, Karagounis, Samaris, Christodoulopoulos – Samaras. ANTRENOR: FERNANDO SANTOS.

STADION: “PERNAMBUCO” (RECIFE, capacitate 42.610 locuri).
ARBITRI: BENJAMIN WILLIAMS – MATTHEW CREAM, HAKAN ANAZ (toti din Australia). REZERVA: NAWAF SHUKRALLA (Bahrein).

Sursa foto: fifa.com