Campionatul Mondial de fotbal 2014: CROATIA-MEXIC 1-3 (0-0) / “Aztecii” in optimi, europenii acasa

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. MEXICUL reuseste sa se impuna in fata CROATIEI si se califica in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Elevii tehnicianului MIGUEL HERRERA au reusit sa castige partida cruciala de la RECIFE in urma unei reprize secunde de toata frumusetea. MEXIC va intalni OLANDA in faza urmatoare a competitiei, in timp ce CROATIA va pleca acasa, la fel cum se intampla si in 2002 la CM din Coreea de Sud si Japonia cand aceeasi urmasi ai aztecilor ii invingeau cu 1-0 gratie golului marcat de BLANCO.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a fost una oarecum linistita, poate prea tacticizata in raport cu ceea ce am vazut pana acum la acest turneu final, CROATIA fiind ceva mai insistenta in ofensiva in conditiile in care mexicanii erau multumiti si cu un rezultat de egalitate, suficient pentru ca RAFA MARQUEZ si compania sa se califice in optimile de finala. 

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: OLANDA-CHILE 2-0 (0-0) / Portocalele castiga si evita BRAZILIA in optimi 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Repriza secunda a inceput in nota de dominare a CROATIEI, insa defensiva MEXICULUI a fost impenetrabila si cand toata lumea se astepta la un deznodamant fara gol au urmat cele zece minute senzationale ale mexicanilor. Totul a inceput cu faza controversata din minutul 64 cand capitanul DARIO SRNA a respins ca un veritabil portar sutul lui ANDRES GUARDADO, iar centralul din UZBEKISTAN a acordat doar o lovitura de la coltul terenului.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Opt minute mai tarziu mexicanii s-au razbunat, veteranul capitan RAFA MARQUEZ reusind sa il invinga pe PLETIKOSA cu o lovitura de cap imparabila care ne-a adus aminte de executiile sale din vremea cand imbraca tricoul BARCELONEI. Alte trei minute mai tarziu, ANDRES GUARDADO se razbuna dupa faza cu penalty-ul neacordat si dubleaza avantajul mexicanilor de pe tabela, pentru ca in minutul 82, CHICHARITO HERNANDEZ, rezerva de lux de la MANCHESTER UNITED si de la nationala MEXICULUI sa faca 3-0 cu o lovitura de cap.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Onoarea croatilor a fost salvata de PERISIC, mijlocasul ofensiv din 1.BUNDESLIGA marcand in poarta lui OCHOA primul gol incasat de urmasii aztecilor la acest turneu final. Rezerva REBIC este eliminata pentru un fault dur si MEXIC se califica mai departe urmand sa intalneasca OLANDA, in timp ce CROATIA trebuie sa plece acasa.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: AUSTRALIA – SPANIA 0-3 (0-1) / Ibericii parasesc turneul final cu o victorie 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In celalat meci din GRUPA A, BRAZILIA s-a impus cu 4-1 in fata CAMERUNULUI si va intalni in optimile de finala reprezentativa statului CHILE.

CROATIA – MEXIC 1-3 (0-0)
MARCATORI: PERISIC (87) / MARQUEZ (72), GUARDADO (75), HARNANDEZ (82)

CROATIA (4-2-3-1): Pletikosa – Vrsaljko, Corluka, Lovren, Pranjic – Modric, Rakitic – Srna, Olic, Perisic – Mandzukic. ANTRENOR: NIKO KOVACS.
MEXIC (4-1-3-2): Ochoa – Aguilar, Maza, Moreno, Layun – Marquez – Herrera, Vasquez, Guradado – Giovanni dos Santos, Perralta. ANTRENOR: MIGUEL HERRERA.

CARTONAS ROSU: ANTE REBIC (89)

STADION: “PERNAMBUCO” (RECIFE, capacitate 42.610 locuri).
ARBITRI: RAVSHAN IRMATOV – ABDUXAMIDULLO RASULOV (ambii din Uzbekistan), BAKHADYR KOCHKAROV (Uzbekistan). REZERVA: ALIOUM (Camerun). 

CLASAMENT FINAL GRUPA A:

1. BRAZILIA   3 2 1 0 7-2 7p
2. MEXIC        3 2 1 0 3-1 7p
3. CROATIA   3 1 0 2 6-6 3p
4. CAMERUN  3 0 0 3 1-9 0p

Sursa foto: marca.com