Campionatul Mondial de fotbal 2014: ECUADOR-FRANTA 0-0 / “Cocosii” se intalnesc cu “Super Vulturii” nigerieni

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ECUADORUL, cu un om in minus din minutul 50 al partdei de pe MARACANA, nu a reusit sa invinga o echipa a FRANTEI care a avut sase fotbalisti noi in garnitura de start si a ratat o calificare spectaculoasa. In schimb,”Cocosii” francezi merg in optimile de finala unde vor da de “Super vulturii” din NIGERIA!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA, deja calificata in optimile de finala, a inceput partida cu ECUADOR din GRUPA E cu un prim unsprezece radical modificat de regidul si extrem de seriosul selectioner DIDIER DESCHAMPS. Sase fotbalisti noi in formatia de start a “COCOSILOR”, in timp ce REINALDO RUEDA a trimis pe gazonul celebrei MARACANA din Rio de Janeiro tot ce a avut mai bun la dispozitie la ora partidei. O atitudine normala a tehnicianului sud-american, in conditiile in care LOS TRIS se luptau de la distanta cu “ceasornicarii” elvetieni pentru cel de-al doilea loc din grupa.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: BOSNIA – IRAN 3-1 (1-0) / Victorie amara pentru Dzeko & Co 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Chiar si asa, in prima repriza ocaziile cele mai mari le-au apartinut tot francezilor, POGBA, BENZEMA si SISSOKO incercandu-l din timp in timp pe DOMINGUEZ. In replica, sud-americanii i-au dat emotii in vreo doua randuri lui LLORIS, ENNER VALENCIA si NOBOA fiind si lipsiti de sansa. Doua ocazii, sau mai bine spus una si jumatate in 45 de minute cam putin pentru o echipa care vrea sa se califice in optimile de finala ale unui CAMPIONAT MONDIAL. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Debutul reprizei secunde este menit sa-i sperie si mai tare pe ecuadorieni, poate mai tare si decat scorul inregistrat la pauza din celalalt meci, insa reflexul spectaculos a lui DOMINGUEZ si bara se opun lui GRIEZMANN care a trecut foarte aproape de deschiderea scorului. De parca nu ar fi fost suficient, in minutul 50 ECUADOR isi pierde capitanul, ANTONIO VALENCIA fiind eliminat direct dupa ce a “trasat” o dunga cu crampoanele pe tibia lui DIGNE. Cu toate acestea, ENNER VALENCIA si NOBOA ii surprind pe visatorii francezi ramasi in jumatatea de teren a ecuadorienilor si pleaca pe contraatac dar mijlocasul de la DINAMO MOSCOVA rateaza cu seninatate la poarta lui LLORIS.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ELVETIA 0-3 (0-2) / “Ceasornicarii” se califica in optimi

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa ce au ramas in inferioritate numerica, ecuadorienii au mizat exclusiv pe o aparare aglomerata si pe cartea contraatacului, insa cel mai bun jucator al lor a fost portarul de 1,92 inaltime, DOMINGUEZ, care i-a exasperat pe toti francezii, si pe cei din teren, si pe cei din tribune si, probabil, si pe cei ramasi acasa in fata televizoarelor. DOMINGUEZ a aparat fenomenal in fata lui POGBA, BENZEMA, MATUIDI, REMY si GIROUD. Probabil ca la cum a evoluat merita sa si inscrie pentru ca ARROYO si IBARRA nu au reusit sa-l invinga pe HUGO LLORIS, omologul lui DOMINGUEZ si ECUADOR pleaca acasa, poate prea devreme, iar FRANTA se pregateste de partida cu NIGERIA din optimile de finala.

ECUADOR – FRANTA 0-0

ECUADOR (4-2-3-1): Dominguez – Paredes, Guagua, Erazo, Ayovi – Minda, Noboa – Antonio Valencia, Arroyo, Montero – Enner Valencia. ANTRENOR: REINALDO RUEDA. 
FRANTA (4-3-3): Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho, Digne – Schneiderlin, Pogba, Matuidi – Sissoko, Benzema, Griezmann. ANTRENOR: DIDIER DESCHAMPS.

STADION: MARACANA (RIO DE JANEIRO, capacitate 74.738 de locuri).
ARBITRI: NOUMANDIEZ DOUE – SONGUIFOLO YEO (ambii COASTA DE FILDES), JEAN CLAUDE BIRUMUSHANU (Burundi). REZERVA: BJORN KUIPERS (Olanda).

CARTONAS ROSU: A.VALENCIA (50)

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI E:

1.FRANTA    3j 2 1 0 8-2  7p
2.ELVETIA     3j 2 0 1 7-6  6p
3.ECUADOR 3j 1 1 1 3-3  4p
4.HONDURAS 3j 0 0 3 1-8           0p.

Sursa foto: fifa.com