Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-ECUADOR, 19.00, TVR 1 / DUEL in premiera

Campionatul mondial de fotbal 2014. Selectionatele ELVETIEI si ECUADORULUI se vor infrunta in premiera, duminica, la Brasilia, in primul meci din GRUPA E  a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA care va incepe de la ora 19.00 (ora ROMANIEI).

Campionatul mondial de fotbal 2014. ELVETIA a pierdut un singur meci in ultimii doi ani, un amical cu Coreea de Sud in noiembrie 2013. Selectionata din “Tara Cantoanelor” a jucat de cinci ori impotriva echipelor sud-americane la CUPA MONDIALA, inregistrand un egal, cu BRAZILIA, in 1950, si patru esecuri, de doua ori cu Chile, o data cu Argentina si Columbia.

Campionatul mondial de fotbal 2014. ECUADORUL disputa partidele de acasa pe stadionul Atahualpa din capitala Quito, la o altitudine de 2.800 metri, iar toate cele sapte victorii in preliminarii au fost inregistrate pe teren propriu.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ANGLIA – ITALIA 1-2 (1-1) / Debut cu dreptul pentru AZZURRI 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Edison Mendez este cel mai selectionat fotbalist ecuadorian (111 meciuri) si a facut parte din lot la toate cele trei calificari la CUPA MONDIALA, marcand primul gol al Ecuadorului la turnee finale, in 2002, impotriva Croatiei.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Selectionerul ELVETIEI, germanul OTTMAR HITZFELDT, are in palmares sapte titluri in Bundesliga cu Bayern Munchen si Borussia Dortmund, precum si trofeul Champions League, o data cu fiecare din cele doua echipe. ELVETIA si ECUADOR nu s-au intalnit pana acum la nivel de prima reprezentativa.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Stephan Lichtsteiner, triplu campion cu Juventus, ar putea evolua ca fundas dreapta si nu ca extrema, avand in vedere ca Hitzfeld intentioneaza sa utilizeze un sistem 4-4-2, pentru a contracara rapiditatea de care dau dovada ecuadorienii pe flancuri. Cel supranumit “Forrest Gump” ar putea avea mult de furca in meciul de la Brasilia cu Jefferson Montero, extrema ecuadoriana de pe partea sa.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: Prezentarea LOTURILOR si PROGRAMULUI partidelor din GRUPA E 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Partida dintre ELVETIA, cap de serie in aceasta grupa, si ECUADOR are o mare importanta in economia grupei, intrucat FRANTA este favorita la primul loc, iar HONDURAS nu este creditata cu sanse de a evita ultima pozitie.
Sud-americanii l-au pierdut pe mijlocasul defensiv Segundo Castillo, care s-a accidentat si nu a putut fi recuperat in timp pentru turneul final.

ECHIPE PROBABILE:

ELVETIA: 1. Diego Benaglio – 2. Stephan Lichtsteiner, 5. Steve von Bergen, 20. Johann Djourou, 13. Ricardo Rodgriguez – 8. Gokhan Inler (capitan), 11. Valon Behrami, 10. Granit Xhaka, 23. Xherdan Shaqiri, 14. Valentin Stocker – 19. Josip Drmic. Selectioner: Ottmar Hitzfeld.

ECUADOR: 1. Maximo Banguera – 4. Juan Carlos Paredes, 2. Jorge Guagua, 3. Frickson Erazo, 10. Walter Ayovi – 16. Antonio Valencia, 8. Edison Mendez, 6. Cristian Noboa, 7. Jefferson Montero – 13. Enner Valencia, 11. Felipe Caicedo. Selectioner: Reinaldo Rueda.

STADION: “NACIONAL” (Brasilia, capacitate de 69.349 locuri)

ARBITRU: Ravsan Irmatov (Uzbekistan)