Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-ECUADOR 2-1 (0-1) / Inspiratia profesorului HITZFELD

Campionatul mondial de fotbal 2014. ELVETIA si ECUADOR s-au intalnit in GRUPA E pe cel mai scump stadion de la acest turneu de CUPA MONDIALA, “NACIONAL” din capitala Brasilia. O intalnire in premiera, cele doua formatii aflandu-se pentru prima oara fata in fata, fie ca este vorba de un meci oficial sau amical.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Chiar si in conditiile in care tinem cont de capacitatea arenei “NACIONAL”, 69.349 de locuri, la partida dintre ELVETIA si ECUADOR s-a inregistrat cea mai mica audienta de pana acum de la acest turneu final. Debutul partidei a fost unul destul de incrancenat, jucatorii ambelor echipe evoluand la limita regulamentului. Cu toate acestea, primul cartonas galben a fost aratat de centralul uzbek Irmatov deabia in minutul 52 la o intrare tare a ecuadorianului PAREDES.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal: FRANTA-HONDURAS, 22.00, TVR 1 / “LES BLEUS” au un debut facil 

Campionatul mondial de fotbal 2014. S-a jucat pe contre, la propriu si la figurat, pana in minutul 20 cand sud-americanii au reusit sa deschida scorul dupa o faza fixa bine executata, E. VALENCIA inscriind cu capul. A urmat goana dupa egalare a ELVETIEI insa, rand pe rand, SHAQIRI, LICHSTEINER si INLER nereusind sa il invinga pe DOMINGUEZ care s-a remarcat in primul rand la sutul ultimului din minutul 35. Prima repriza s-a incheiat cu o mare ocazie a ECUADORULUI care poarta semnatura lui MONTERO.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Repriza secunda incepe cu o mutare de maestru facuta de OTTMAR HITZFELD, selectionerul elvetienilor trimitandu-l in teren pe MEHMEDI in locul lui STOCKER si efectul s-a vazut imediat. In minutul 47 RODRIGUEZ executa o lovitura de la colt MEHMEDI se inalta bine si restabileste egalitatea cu o lovitura de cap bine plasata. Dupa golul lui MEHMEDI era de asteptat ca elvetienii sa profite de momentul favorabil, insa elevii lui RUEDA si-au revenit bine din soc si desfasurarea jocului a adus cateva ocazii indeajuns de mari ca sa fie amintite la ambele porti. MONTERO il evidentiaza in minutul 65 pe BENAGLIO care respinge cu piciorul ca un veritabil portar de handbal, apoi DRMIC inscrie in poarta ECUADORULUI insa golul este anulat in baza unui ofsaid discutabil.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-BOSNIA, ora 1.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS 

Campionatul mondial de fotbal 2014. In minutul 72, VON BERGEN respinge decisiv un balon deviat care se indrepta catre poarta parasita de imprudentul BENAGLIO. A mai fost si lovitura libera executata excelent de ARROYO, in minutul 85, mingea a muscat gazonul dar BENAGLIO a respins. Finalul a fost INCREDIBIL, ecuadorienii pierzand balonul in careul advers, BEHRAMI recupereaza si il duce dincolo de mijlocul terenului apoi urmeaza o pasa si o centrare care aduc mingea la SEFEROVIC, iar acesta o trimite, cu sete, din jumatate de metru, sub bara si ELVETIA se impune atunci cand toata lumea astepta finalul. Un meci castigat de HITZFELD, antrenorul german al ELVETIEI trimitandu-i interen pe MEHMEDI si SEFEROVIC care au intors rezultatul si au facut ca europenii sa se impuna nesperat.

ELVETIA – ECUADOR 2-1 (0-1)

MARCATORI: MEHMEDI (47), SEFEROVIC (90+2) / E. VALENCIA (20)

ELVETIA (4-2-3-1): Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez – Inler, Behrami – Shaqiri, Xhaka, Stocker – Drmic. ANTRENOR: Ottmar Hitzfeld.
ECUADOR (4-4-2): Dominguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi – Valencia, Noboa, Grueza, Montero – E. Valencia, F. Caicedo. ANTRENOR: Reinaldo Rueda.

STADION: “NACIONAL” (Brasilia, capacitate de 69.349 locuri)
ARBITRI: Ravshan Irmatov (Uzbeskistan) – Abduxamidullo Rasulov (Uzbeskistan) si Bakhadyr Kochkarov (Kyrgystan). Rezerva: Svein Oddvar Moen (Norvegia).

Sursa foto: marca.com