Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-FRANTA 2-5 (0-3): MAGNIFIQUE

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA  a invins ELVETIA de o maniera categorica la capatul unui meci superb care a adus fata in fata favoritele din GRUPA E a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. “COCOSII” au castigat cu 5-2, insa daca ar fi sa luam in considerare raportul ocaziilor si golul de final dar si penalty-ul ratat de acelasi super jucator BENZEMA, scorul ar fi putut fi mult mai mare.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul de la SALVADOR a inceput cu un sfert de ora urat, fara nicio ocazie, care, din fericire, a reprezentat doar linistea dinaintea furtunii. GIROUD il loveste pe VAN BERGEN, elvetianul trebuie inlocuit, iar francezul scapa si fara cartonas galben, apoi deschide balul in minutul 17 cu o superba lovitura de cap expediata din dreptul punctului de la 11 metri. GOLUL lui GIROUD este cel cu numarul 100 pentru nationala din HEXAGON la turneele finale.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ECUADOR, 1.00, TVR 1 / Meciul codaselor din GRUPA E 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Nici macar nu se dezmeticisera elvetienii, BEHRAMI ii paseaza lui BENZEMA, atacantul REALULUI il deschide pe MATUIDI si se face doi la zero. MATUIDI (foto) este primul jucator de la PSG care inscrie pentru FRANTA la un turneu final dupa o pauza de 28 de ani. Ultimul fotbalist de la PSG care inscria la un CM a fost DOMINIQUE ROCHETEAU in poarta UNGARIEI pe 9 iunie 1986 la CM din MEXIC. Francezii sunt de neoprit si micutul VALBUENA marcheaza la randul sau cu cinci minute inaintea pauzei, dupa ce in minutul 31 BENZEMA a ratat un 11 metri pe care tot el l-a obtinut, in aceeasi faza VALBUENA tintind transversala.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa pauza, meciul a continuat in acelasi ritm ametitor, BENZEMA reusind sa inscrie, apoi paseaza decisiv la golul cinci al lui SISSOKO. “COCOSII” se relaxeaza dupa doua interventii salutare ale unui BENAGLIO revenit la viata, iar elvetienii profita si inscriu doua goluri frumoase in ultimele zece minute, DZEMAILI si XHAKA salvand onoarea TARII CANTOANELOR. Meciul se putea termina cu inca un gol superb marca BENZEMA, insa centralul olandez BJORN KUIPERS fluierase finalul si reusita este anulata.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ITALIA-COSTA RICA 0-1 (0-1) / VAMOS LOS TICOS! FOTO 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. MAGNIFIQUE este unul dintre cele mai nimerite cuvinte pentru a descrie partida dintre FRANTA si ELVETIA din aceasta seara.

ELVETIA – FRANTA 2-5 (0-3)

MARCATORI: DZEMAILI (81), XHAKA (87) / GIROUD (17), MATUIDI (18), VALBUENA (40), BENZEMA (67), SISSOKO (73)

ELVETIA (4-2-3-1): Benaglio; Lichtsteiner, R.Rodríguez, von Bergen, Djourou; Behrami, Inler; Mehmedi, Xhaka, Shaqiri; Seferovic. 
FRANTA (4-3-3): Lloris; Debuchy, Varane, Sakho, Evra; Matuidi, Sissoko, Cabaye; Valbuena, Benzema, Giroud.

STADION: “FONTE NOVA” (SALVADOR, capacitate 51.900 ).

SPECTATORI: 51.003
ARBITRI: BJORN KUIPERS – SANDER VAN ROEKEL, ERWIN ZEINSTRA (toti din Olanda). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia).

Sursa foto: lequipe.fr