Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-FRANTA 2-5 (0-3) LIVE TEXT: Meci fabulos la Salvador

FRANTA invinge lejer ELVETIA si se califica in optimile de finala de la CUPA MONDIALA. Joc superb reusit de elevii lui DIDIER DESCHAMPS. Elvetienii s-au trezit tarziu si au marcat si pe fondul relaxarii din final a  “Cocosilor”!

Min.90+3: Fluier final la Salvador!

Min.90: S-au aratat trei minute suplimentare. Toata lumea astepta finalul, dar BENZEMA marcheaza inca o data!!! Din pacate, reusita atacantului de la REAL MADRID nu este validata de arbitru care fluierase finalul!

Min.88: CABAYE vede cartonasul galben si va fi suspendat la meciul cu ECUADOR.

Min.87: GOOOOLLLLLL ELVETIA! Pasa excelenta a capitanului INLER si XHAKA evita pasul la ofasaid facut de francezi si loveste balonul cu sete invingandu-l pe LLORIS! 5-2.

Min.86: Sutul expediat de SHAQIRI il intinde serios pe LLORIS care respinge cu greutate.

Min.84: Corner pentru ELVETIA. Nicio problema pentru francezi.

Min.84: DEBUCHY surprins in ofsaid.

Min.82: SCHIMBARE FRANTA: Iese VALBUENA si intra GRIEZMANN.

Min.81: GOOOLLLLL ELVETIA! DZEMAILI executa excelent o lovitura libera de la aproximativ 30 de metri si inscrie in poarta lui LLORIS. 

Min.78: LLORIS are ceva probleme la un corner executat bine de elvetieni.

Min.76: VALBUENA si BENZEMA rateaza incredibil! BENAGLIO se opune de doua ori si evita majorarea scorului!

Min.73: GOOLLLLLL FRANTA! BENZEMA paseaza decisiv pentru SISSOKO, acesta din urma inscriind cu un sut in diagonala la coltul lung! Primul gol pentru el la nationala.

Min.72: OCAZIE MARE pentru FRANTA: EVRA nu reuseste sa inscrie. Fundasul de la UNITED nu are niciun gol pentru nationala FRANTEI.

Min.70: Elvetienii executa un corner si lovitura de cap expediata de XHAKA trece milimetric pe langa buturile franceze.

Min.69: SCHIMBARE ELVETIA: Iese SEFEROVIC si intra DRMIC.

Min.67: BENZEMA este gasit excelent de POGBA, SENDEROS rateaza interventia si BENZEMA inscrie printre picioarele lui BENAGLIO.

Min.67: SCHIMBARE FRANTA: Iese SAKHO si intra KOSCIELNY.

51.003 spectatori prezenti in tribune la acest meci.

Min.65: OCAZIE MARE pentru ELVETIA. Centrarea lui LICHTSTEINER il gaseste in pozitie ideala pe MEHMEDI, finalizarea acestuia fiind dezamagitoare!

Min.63: SCHIMBARE FRANTA: Iese GIROUD si intra POGBA.

Min.62: GIROUD cade in careu dupa un duel cu RODRIGUEZ dar nu obtine nimic.

Min.59: Atac frumos al francezilor, sutul lui BENZEMA este deviat in corner.

Min.57: Atacul prelungit al ELVETIEI este finalizat de DZEMAILI cu un sut care trimite mingea aproape de cadrul portii lui LLORIS.

Min.54: SHAQIRI trage pe langa poarta franceza. GIROUD il imita la cealalta poarta.

Min.53: SHAQIRI este faultat de SISSOKO, in urma loviturii libere ELVETIA obtine si un corner. 

Min.51: SEFEROVIC pivoteaza in marginea careului francez dar sutul acestuia se duce departe de poarta franceza.

Min.49: Corner FRANTA. Elevii lui DESCHAMPS nu obtin nimic. 

Min.48: Elvetienii au un prim atac, dar LLORIS retine sutul capitanului INLER.

Min.46: A inceput repriza secunda la Salvador! Ce mai pot face elvetienii? SCHIMBARE ELVETIA: Iese BEHRAMI si intra DZEMAILI

STATISTICA primei reprize: Posesie: 51%-49%; Suturi spre poarta: 4-12; Suturi pe poarta: 3-8; Cornere: 1-1; Pase complete: 186-158. MATUIDI este primul jucator de la PSG care reuseste sa inscrie la CM dupa o pauza de 28 de ani! Ultimul jucator al lui PSG care reusea asta era DOMINIQUE ROCHETEAU pe 9 iunie 1986 la CM din MExic in poarta Ungariei!

Prima repriza s-a incheiat cu scorul de 3-0 in favoarea FRANTEI! Elevii lui DESCHAMPS sunt ca si calificati in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE.

Min.45: Elvetienii nu reusesc sa se mai apropie de poarta aparata de LLORIS. Sutul lui BENZEMA la cealalta poarta este retinut de BENAGLIO.

Min.43: VALBUENA aproape de o dubla!!! Sutul sau este respins de BENAGLIO.

Min.40: Contraatac rapid al FRANTEI si VALBUENA face 3-0!!! Dupa cornerul elvetienilor, mingea ajunge la BENZEMA apoi la VARANE care il lanseaza pe GIROUD iar acesta ii paseaza perfect lui VALBUENA, micutul mijlocas al lui OM inscriind din apropiere.

Min.39: SHAQIRI intra in careu dar pierde un tempo si este blocat in ultimul moment de DEBUCHY care acorda corner.

Min.38: Francezii continua sa atace, insa BENZEMA este blocat de SENDEROS si DJOROU.

O lege nescrisa spune ca jucatorul care obtine penalty-ul nu trebuie sa il si execute! De aceasta data s-a verificat!

Min.32: FAZA INCREDIBILA la Salvador! BENZEMA rateaza penalty-ul! Mingea respinsa de BENAGLIO este trimisa de VALBUENA in transversala si FRANTA rateaza desprinderea decisiva pe tabela de marcaj!!! BENZEMA este primul jucator francez care rateaza un penalty la un turneu final de CM!

Min.31: BENZEMA este faultat de DJOROU in careu si FRANTA obtine un penalty! Al doilea pentru francezi la acest turneu final din BRAZILIA.

Min.30: OCAZIE URIASA pentru ELVETIA! Sutul lui SHAQIRI este bun dar balonul se scurge agonizant pe langa una dintre barele portii franceze!

Min.29: Executia in forta a  lui GIROUD puncteaza doar la impresia artistica!

Min.28: GOLUL marcat de elvetianul de origine kosovara XHAKA este anulat pentru ofsaid, insa decizia este discutabila!

Min.27: Lovitura libera pentru ELVETIA obtinuta de LICHTSTEINER.

Min.26: Sutul lui BENZEMA este retinut cu greutate de BENAGLIO care se intinde serios pentru a prinde balonul.

Min.23: Elvetienii incearca un atac timid, francezii nu au nicio problema.

Francezii au schimbat fata jocului in numai doua minute! Doua goluri marcate de “LES BLEUS” care i-au dezorientat pe elvetieni.

Min.18: GOLLLLLLLLLLLL FRANTA!!! MATUIDI Conduce cu 2-0!!! BEHRAMI greseste flagrant, BENZEMA il deschide in adancime pe MATUIDI care intra in careu si il invinge pe nefericitul BENAGLIO cu un sut la coltul scurt!

Min.17: Corner FRANTA!!! Francezii deschid scorul! GOOOLLLLL FRANTA! GIROUD inscrie cu o lovitura de cap suberba golul cu numarul 100 marcat de nationala FRANTEI la turneele finale!

Min.15: Un sfert de ora plin de greseli si fara nicio ocazie! Cel mai important moment a fost la accidentarea lui VON BERGEN.

Min.13: Sutul expediat de CABAYE se duce in tribune.

Min.8: SENDEROS intra in locul lui VON BERGEN!

Min.7: Von BERGEN sangereaza dupa lovitura in figura primita de la GIROUD! VON BERGEN sangereaza si trebuie schimbat!!!! GIROUD nu a primit nici macar cartonasul galben!!!!!!

Min.5: Sutul lui BENZEMA trece pe langa poarta elvetiana.

Min.1: A inceput partida de la Salvador! RODRIGUEZ suteaza spre poarta franceza, mingea este blocata de DEBUCHY.

UPDATE: 21.58: Are loc tragerea la sorti! HUGO LLORIS si INLER, capitanii celor doua echipe s-au inteles! Elvetia va avea lovitura de start!

UPDATE: 21.54: Se intoneaza cele doua IMNURI de stat! Cel elvetian este unul sobru, Marseilleza este inaltatoare!

UPDATE: 21.46: Suporterii francezi si elvetieni se inteleg de minune la Salvador!

UPDATE: 21.44: O frantuzoaica in Brazilia! 🙂

UPDATE: 21.37: Suporterii francezi sunt si ei prezenti la datorie! Berea este nelipsita, cum altfel ?

UPDATE: 21.35: Totul este pregatit in vestiarul “Cocosilor”!

UPDATE: 21.30: Jucatorii echipei FRANTEI au iesit primii la incalzire! La scurt timp au iesit si baietii din Tara Cantoanelor!

UPDATE: 21.00: S-au anuntat echipele de start

ELVETIA (4-2-3-1): Benaglio; Lichtsteiner, R.Rodríguez, von Bergen, Djourou; Behrami, Inler; Mehmedi, Xhaka, Shaqiri; Seferovic. 
FRANTA (4-3-3): Lloris; Debuchy, Varane, Sakho, Evra; Matuidi, Sissoko, Cabaye; Valbuena, Benzema, Giroud.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ELVETIA si FRANTA se vor intalni in aceasta seara, de la ora 22.00 (ora ROMANIEI), in derby-ul GRUPEI E a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA, pe Arena Fonte Nova din orasul Salvador. Ambele au castigat meciurile de debut, cu HONDURAS (3-0), respectiv ECUADOR(2-1) si la aceasta intalnire s-ar putea decide castigatoarea grupei. Partida va putea fi urmarita in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OTTMAR HITZFELD, selectionerul elvetienilor nu stie inca daca va folosi formula de start de la meciul cu ECUADOR sau ii va folosi ca titulari pe cei doi jucatori care au intrat din postura de rezerve si au decis meciul cu sud-americanii, ADRMI MEHMEDI si HARIS SEFEROVIC. Ultimul are sanse mai mari sa joace din primul minut in locul lui DRMIC. 

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-ECUADOR 2-1 (0-1) / Inspiratia profesorului HITZFELD

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pentru FRANTA, va fi primul meci mai dificil de la CM, dupa “amicalul” din deschidere, castigat facil, 3-0 cu HONDURAS. DIDIER DESCHAMPS pregateste un modul ofensiv, 4-3-3. CABAYE va juca la mijloc, cu POGBA si MATUIDI pe flancuri. Cei trei jucatori ofensivi vor fi KARIM BENZEMA, in centru, VALBUENA si GRIEZMANN pe flancuri.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA (71.1%) si ELVETIA (62.2%) in meciurile inaugurale din grupa si-au batut propriile recorduri la posesia mingii de la MONDIALELE din 1966 incoace.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA e neinvinsa inca la ultimele 5 meciuri contra ELVETIEI (2 victorii, 3 egaluri). Ultimul succes al elvetienilor in fata FRANTEI dateaza din 1992 si a fost obtinut intr-un amical (2-1). Ultima intalnire dintre cele doua a fost la CM 2006 (0-0). Ultimele trei meciuri dintre Franta si Elvetia s-au incheiat la egalitate si au “produs” doar doua goluri. Per total, ELVETIA si FRANTA s-au intalnit de 36 de ori, baietii din Tara Cantoanelor s-au impus de 12 ori, francezii de 15, in restul de 9 inregistrandu-se remize, iar golaverajul este in favoarea “LES BLEUS” 62-58.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA-HONDURAS 3-0 (1-0) / BENZEMA SHOW la Porto Alegre 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Urmatorul gol al “cocosilor” va fi al 100-lea din istoria participarii FRANTEI la Mondial. Doar 4 echipe o depasesc pe FRANTA la numarul de goluri inscrise in istoria CUPEI MONDIALE (Brazilia, Germania, Italia si Argentina). Trei din ultimele sase goluri ale FRANTEI la CM au fost marcate din penalty.

ECHIPE PROBABILE:

ELVETIA (4-2-3-1): Benaglio; Lichtsteiner, R.Rodríguez, von Bergen, Djourou; Behrami, Inler; Mehmedi, Xhaka, Shaqiri; Seferovic. ANTRENOR: OTTMAR HITZFELD.
FRANTA (4-3-3): Lloris; Debuchy, Évra, Varane, Sakho; Matuidi, Pogba, M.Sissoko; Valbuena, L.Rémy, Benzema. ANTRENOR: DIDIER DESCHAMPS.

STADION: “FONTE NOVA” (SALVADOR, capacitate 51.900 )
ARBITRI: BJORN JUIPERS – SANDER VAN ROEKEL, ERWIN ZEINSTRA (toti din Olanda). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia).

Sursa foto: fifa.com