Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA-HONDURAS 3-0 (1-0) / BENZEMA SHOW la Porto Alegre

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA a castigat, fara emotii, partida in care au debutat la aceasta editie de CUPA MONDIALA gazduita de BRAZILIA, “LES BLEUS” invingand HONDURASUL, o echipa care a rezistat aproape o repriza. Cel mai disproportionat meci din acest inceput de turneu final a curs intr-o singura directie, spre poarta aparata de VALLADARES.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Absenta lui FRANCK RIBERRY nu poate conta in aceasta faza a competitiei in conditiile in care FRANTA face parte dintr-o grupa in care a ajuns pe pozitia a treia la tragerea la sorti din decembrie si dupa o dubla de baraj cu emotii, dar in care este FAVORITA certa. Francezii au atacat cu toate liniile in acest meci care a semanat cu cele din pregatirea dinaintea turneului final.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-ECUADOR 2-1 (0-1) / Inspiratia profesorului HITZFELD 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa trei ocazii mari irosite, la care se adauga si transversala lovita de mingea trimisa de MATUIDI si deviata de VALLADARES, KARIM BENZEMA  a reusit deschiderea scorului cu un minut inaintea pauzei dupa ce atacantul celor de la REAL MADRID a transformat o lovitura de pedeapsa obtinuta de POGBA. Mai mult, HONDURASUL a ramas si in zece oameni dupa ce veteranul WILSON PALACIOS a fost ELIMINAT de pe tere. PALACIOS a vazut un prim cartonas galben in minutul 27 dupa un duel cu POGBA, apoi hondurianul l-a faultat in careu pe fotbalistul lui JUVENTUS si a primit inca un avertisment si automat si CARTONASUL ROSU.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La revenirea de la cabine, acelasi KARIM BENZEMA a profitat din plin de faptul ca elevii selectionerului LUIS SUAREZ nu se asezasera bine in teren si cu ajutorul barei, a lui VALLADARES si a tehnologiei moderne a urcat scorul la 2-0. Astfel, pentru prima oara in istoria fotbalului, am asistat la acordarea primului gol gratie tehnologiei de pe linia portii! Francezii au continuat sa atace, MATUIDI ratand inca o ocazie care l-a facut pe comentatorul TVR sa exclame gol, o situatie hilara in care s-a mai aflat si un coleg la DERBY-ul dintre ANGLIA si ITALIA.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-BOSNIA, ora 1.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. KARIM BENZEMA a continuat sa faca spectacol la PORTO ALEGRE, atacantul de origine magrebiana inscriind superb si din actiune in minutul 72. Cu sase minute inaintea finalului a iesit la rampa si fostul jucator al Vasluiului, CARLOS COSTLY, care a cersit un penalty pe care centralul brazilian nu l-a acordat. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.  FRANTA urmeaza doua partide mult mai grele in compania ELVETIEI si ECUADORULUI, astfel ca DIDIER DESCHAMPS i-a scos mai devreme de pe teren pe POGBA, CABAYE si VALBUENA pentru a fi cat mai odihniti in vederea partidelor amintite care vor avea loc saptamana viitoare. 

FRANTA – HONDURAS 3-0 (1-0)

MARCATORI: KARIM BENZEMA (44-pen, 72), VALLADARES (48-aut)

FRANTA: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Griezmann, Benzema, Valbuena. ANTRENOR: DIDIER DESCHAMPS.

HONDURAS: Valladares – Izaguirre, Figueroa, Bernardez, Beckeles – Palacios, Garrido, Espinoza, Chavez – Bengtson, Costly. ANTRENOR: LUIS SUAREZ.

STADION: “BEIRA-RIO” (PORTO ALEGRE, capacitate 42.991 de locuri).
ARBITRI: Sandro Ricci – Emerson De Carnvalho si Marcelo Van Gasse (toti din Brazilia). Rezerva: Peter O’Leary (Noua Zeelanda).
OMUL MECIULUI: KARIM BENZEMA.
CARTONAS ROSU: WILSON PALACIOS (44).

Sursa foto: marca.com