Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA-NIGERIA 2-0 (0-0) LIVE TEXT: Cocosii au ciocanit Vulturii

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA si NIGERIA  se lupta in capitala Braziliei pentru un loc in SFERTURILE de FINALA ale CUPEI MONDIALE, acolo unde norocoasa va trebui sa intalneasca invingatoarea meciului dintre GERMANIA si ALGERIA. Meciul va incepe de la ora 19.00 (ora ROMANIEI) si va putea fi urmarita in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

Min.90+5: PUNCT FINAL! FRANTA se califica in SFERTURI si o asteapta pe GERMANIA, Panzerele trebuind sa treaca de ALGERIA un pic mai tarziu!

Min.90+4: Ataca NIGERIA insa nu pot face prea mult!

Min.90+2: GOOOLLLLLLL FRANTA! GRIEZMANN ii incurca pe ENYEAMA si YOBO, mingea se loveste de capitanul nigerian si intra in poarta!! 2-0 si FRANTA mai face o SCHIMBARE: Intra SISSOKO in locul lui VALBUENA, coautorul de la golul doi al francezilor.

Min.90+1: Inca o lovitura de colt pentru francezi

Min.90: POGBA trage intr-un adversar si FRANTA are un nou corner. Partida va fi prelungita cu 5 minute suplimentare!

Min.88: SCHIMBARE NIGERIA: Iese MOSES si intra NWOFOR. 

Min.85: MOSES obtine un corner pentru Super Vulturi. Francezii declanseaza un contraatac, DEBUCHY este faultat de OBI MIKEL si se resimte! FRANTA are o lovitura de la coltul terenului.

Min.84: OCAZIE URIASA PENTRU FRANTA! GRIEZMANN IL EVIDENTIAZA DIN NOU PE ENYEAMA!!! PARADA SENZATIONALA A LUI ENYEAMA!!!

Min.82: Nigerienii alearga dupa egalare insa si-au pierdut luciditatea in faza ofensiva.

Min.79: Lovitura libera pentru FRANTA. Minge centrata de VALBUENA este reluata de BENZEMA cu capul dar ENYEAMA respinge de sub transversala. CORNERUL este executat tot de VALBUENA si ENYEAMA o comite! Portarul lui LILLE iese hazardat si ii pune mingea pe cap lui POGBA care inscrie!!!!! GOOOLLLLLLLL FRANTA! 1-0

Min.77: Sutul lui BENZEMA este respins de un adversar, apoi torpila din afara careului expediata de CABAYE zguduie transversala si cade in teren!!!! OCAZIE URIASA a francezilor!

Min.75: Francezii fac, din nou, un presing agresiv. ENYEAMA respinge o centrare a francezilor si va fi pana la urma un corner pentru FRANTA. Executa VALBUENA si inca un corner pentru LES BLEUS! Si-au revenit europenii.

Min.73: Sutul lui BENZEMA este dezamagitor.

Min.71: AMBROSE se resimte si el. 

Min.70: RATARE INCREDIBILA a lui BENZEMA! Actiune superba a atacantului care face un un-doi cu rezerva GRIEZMANN, mingea este atenuata de ENYEAMA si scoasa de pe linia portii de MOSES.

Min.68: Centrarea lui MUSSA este respinsa in corner de KOSCIELNY.

INFO: 67.882 de spectatori sunt prezenti la acest meci.

Min.65: FRANTA a avut o lovitura libera, dar defensiva nigeriana se apara destul de bine.

INFO: NIGERIA este incurajata si de suporterii brazilieni din tribunele arenei NACIONAL MANE GARRINCHA.

Min.64: Sutul lui ODEMWINGIE este respins de LLORIS, portarul francez intrebuintandu-se serios.

Min.63: EMENIKE obtine o lovitura libera dupa ce a fost impresurat de trei jucatori francezi.

Min.62: SCHIMBARE FRANTA: Iese GIROUD si intra GRIEZMANN.

Min.59: VALBUENA este faultat de YOBO, insa lovitura libera a francezilor ramane fara rezultat.

Min.57: Jocul s-a reluat si NIGERIA obtine un corner.

Min.54: Fault criminal al lui MATUIDI asupra lui ONAZI care scapa doar cu un cartonas galben, desi putea sa primeasca unul rosu. ONAZI este scos pe targa si nu mai poate juca in acest meci. El va fi inlocuit cu RUBEN GABRIEL.

Min.49: EMENIKE surprins in ofasaid.

Min.47: VALBUENA este faultat. Revin nigerienii si obtin un corner.

Min.46: Francezii irosesc un prim atac.

Min.46: Partida dintre FRANTA si NIGERIA s-a reluat pe arena Nationala Mane Garrincha din BRASILIA. Francezii au avut prima minge.

STATISTICA PRIMEI REPRIZE: Posesia: 47% – 53%; Suturi spre poarta: 6-5; Suturi pe poarta: 2-4; Cornere: 4-5; Pase complete: 157 – 165.

Min.45+3: Pauza la Brasilia. 0-0 dupa 45 de minute alerte.

Min.45: GIROUD isi bate joc de un contraatac rapid al francezilor, apoi MOSES este blocat de un fundas francez.

Min.44: OCAZIE pentru NIGERIA!!! Sutul puternic al lui EMENIKE este respins greu de LLORIS!!

Min.43: Francezii ataca de doua minute, Super Vulturii se apara bine.

Min.41: Centrarea lui EVRA este balbaita de OBI MIKEL pana la urma balonul ajunge in bratele lui ENYEAMA.

Min.40: OCAZIE pentru FRANTA. Sutul lui DEBUCHY trece destul de aproape de poarta lui ENYEAMA.

Min.38: Un nou corner pentru NIGERIA. MUSA executa.

Min.36: Francezii fac un presing agresiv in terenul nigerienilor si africanii sunt incomodati vizibil.

Min.33: Greseli pe banda rulanta in apararea nigeriana, insa POGBA si CABAYE nu se inteleg si africanii scapa cu fata curata.

Min.31: Cornerul Super Vulturilor este rezolvat de acelasi LLORIS. Imediat MATUIDI este blocat de YOBO si va fi corner pentru FRANTA.

Min.30: Sutul lui ODEMWINGIE este blocat de VARANE.

Min.26: O noua lovitura de la coltul terenului pentru africani.

Min.23: Corner NIGERIA. 

Min.22: Sutul lui POGBA este respins de ENYEAMA!!!! OCAZIE URIASA pentru FRANTA! Corner cu repetitie la poarta africanilor.

Min.21: MATUIDI faulteaza in atac.

Min.20: BENZEMA surprins si el in ofsaid.

Min.19: EMENIKE inscrie poarta lui LLORIS dupa centrarea lui MUSA, insa atacantul lui FENER se afla in spatele ultimului fundas advers si golul a fost anulat corect.

Min.17: OBI MIKEL ii pune mingea lui EMENIKE, dar jucatorul lui FENERBAHCE trage total aiurea.

Min.16: Lovitura libera foarte periculoasa pentru NIGERIA dupa ce MATUIDI l-a faultat pe ODEMWINGIE. 22 metri perpendicular pe poarta aparata de LLORIS.

Min.15: Situatia de la poarta franceza este rezolvata de LLORIS. La faza imediat urmatoare, GIROUD trage total aiurea.

INFO: ONAZI se resimte dupa ciocnirea de mai devreme cu POGBA! Nigerianul este scos pe targa! Vom vedea daca va mai putea continua partida de la BRASILIA!

Min.13: CABAYE il faulteaza pe EMENIKE si NIGERIA are o lovitura libera, un corner mai scurt!

Min.10: BENZEMA greseste, insa EMENIKE este blocat de fundasii francezi.

Min.8: Africanii joaca deschis in fata FRANTEI si se pare ca vom avea un meci deosebit de spectaculos.

Min.6: ODEMWINGIE este tradat de preluare si nigerienii irosesc o buna sansa in careul francez.

Min.4: Corner pentru FRANTA.

Min.3: Corner pentru NIGERIA.

Min.2: Atacul francezilor este respins de capitanul YOBO.

Min.1: A inceput partida din capitala BRASILIA! Lovitura de start a apartinut africanilor.

UPDATE: 18.57: Cei doi capitani, YOBO si LLORIS participa la tragerea la sorti!

UPDATE:18.52: Se intoneaza IMNURILE celor doua tari!

UPDATE: 18.30: Temperatura: 27 de grade Celsius; UMIDITATE: 33%; Vantul bate cu 11m/sec.

UPDATE:18.18: ALLEZ LES BLEUS!

UPDATE 18.15: VIDEO REMEMBER: 2 iunie 2009: FRANTA – NIGERIA 0-1 (AKPALA) – meci amical disputat la Saint-Etienne. Singura intalnire dintre cele doua echipe.

UPDATE 17.55: S-au anuntat ECHIPELE de START:

FRANTA: Lloris – Debuchy, Varane, Koscielny, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Giroud, Benzema. ANTRENOR: DIDIER DESCHAMPS.

NIGERIA: Enyeama – Ambrose, Omeruo, Yobo, Oshaniwa – Moses, Onazi, Mikel – Odemwingie, Emenike, Musa. ANTRENOR: STEPHEN KESHI.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA si NIGERIA s-au mai intalnit o singura data, partida cu caracter amical disputata de cele doua echipe avand loc in data de 2 iunie 2009 la Saint-Etienne. Nationala africana s-a impus cu 1-0, gratie golului marcat de JOSEPH AKPALA. In meciul respectiv au evoluat francezii EVRA, REMY si BENZEMA, dar si nigerienii ENYEAMA si ODEMWINGIE, toti cinci fiind prezenti si astazi in loturile celor doua echipe.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: COSTA RICA-GRECIA 6-4 d.l.d. (0-0, 1-1, 5-3) / Tragedie greaca la RECIFE 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA a jucat la turneele finale de CUPA MONDIALA de patru ori impotriva unor echipe de pe continentul Negru (2 victorii si 2 infrangeri), insa este prima oara cand acest lucru se intampla in fazele eliminatorii. La randul ei, NIGERIA a stat fata in fata, la turneele finale, cu formatii de pe Batranul continent (5v – 1e – 4i), si a reusit sa inscrie cel putin cate un gol in noua dintre ele.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. O serie de jucatori ai celor doua echipe care se vor intalni pe arena nationala Mane Garrincha din capital BRASILIA sunt coechipieri la echipele lor de club. Astfel, ENYEAMA este coleg cu MAVUBA la OSC LILLE, SAKHO si MOSES sunt vecini de vestiar la LIVERPOOL, iar SHOLA AMEOBI imbraca tricoul lui NEWCASTLE la fel ca DEBUCHY, SISSOKO si REMY.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA ajunge pentru a opta oara in fazele eliminatorii de la CUPA MONDIALA, in ultimele cinci randuri ajungand cel putin in semifinale. FRANTA a fost eliminata, ultima oara, din OPTIMILE de FINALA  la CM din ITALIA 1934 (acum 90 de ani), cand “Cocosii” au pierdut cu 3-2 in fata AUSTRIEI.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: OLANDA-MEXIC 2-1 (0-0) / Calificati in sase minute 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. KARIM BENZEMA este de departe cel mai periculos jucator francez, atacantul lui REAL MADRID reusind sa inscrie de 7 ori in ultimele 6 partide ale nationalei. YOHAN CABAYE revine dupa suspendare, in timp ce EVRA si POGBA sunt in pericol de a rata SFERTURILE de FINALA in cazul in care FRANTA se va califica si ei vor vedea astazi cartonasul galben. SAKHO a scapat de emotii dupa ce Comisia de Disciplina a FIFA a anuntat ca nu exista probe suficiente ca sa deschida o procedura impotriva jucatorului francez acuzat de antrenorul ECUADORULUI, REINALDO RUEDA, ca l-ar fi lovit pe OSVALDO MIRANDA in cadrul meciului direct.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA a ajuns in fazele eliminatorii ale unei CUPE MONDIALE pentru a treia oara in istorie, fiind prima nationala Africana care reuseste o astfel de performanta. In precedentele doua ocazii, nigerienii au fost eliminati de formatii din Europa, ITALIA la CM USA 1994 si DANEMARCA la CM din FRANTA 1998.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Portarul VINCENT ENYEAMA este goalkeeper-ul care a reusit cele mai multe interventii salvatoare in faza grupelor, 18 la numar.OSHANIWA, OMERUO si OBI MIKEL vor fi suspendati daca vor vedea cartonasul galben in meciul cu FRANTA. 

ECHIPE PROBABILE:

FRANTA (4-3-3): Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Giroud, Benzema. ANTRENOR: DIDIER DESCHAMPS.
NIGERIA (4-3-3): Enyeama – Ambrose, Oboabona, Yobo, Oshaniwa – Uchebo, Onazi, Mikel – Odemwingie, Emenike, Musa. ANTRENOR: STEPHEN KESHI.

STADION: “NACIONAL MANE GARRINCHA” (BRASILIA, capacitate 69.349 de locuri).
ARBITRI: MARK GEIGER – MARK SEAN HURD (ambii SUA), JOE FLETCHER (Canada). REZERVA: ALIREZA FAGHANI (Iran).

Sursa foto: fifa.com