Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA – NIGERIA 2-0 (0-0) / Calificare muncita pentru europeni

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA a invins, la capatul unui meci extreme de disputat pe NIGERIA, 2-0, in optimile de finala ale Campionatului Mondial de Fotbal, europenii calificandu-se in SFERTURILE DE FINALA ale turneului final.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Partida dintre FRANTA si NIGERIA, din optimile CM 2014, parea, la prima vedere, destul de dezechilibrata, insa desfasurarea ostilitatilor a demonstrat ca europenii au avut serios de munca pentru a se califica intre cele mai bune opt echipe din lume.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Nigerienii, care au realizat ca nu au nimic de pierdut in acest meci, au inceput jocul mai bine decat francezi, reusind chiar sa inscrie in minutul 19, prin Emenike, insa reusita acestuia a fost anulata, corect, pentru un offside mic, dar semnalat perfect de tusier. Dupa acest episod, FRANTA s-a trezit si a iesit la joc, Pogba si Debuchy ratand ocazii bune de gol, astfel incat la pauza tabela a aratat 0-0.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-ALGERIA, 23.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.In partea secunda, Matuidi a primit doar un cartonas galben, in minutul 55, la un fault dur asupra lui Onazi, care a si parasit terenul suspect de o accidentare foarte serioasa.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. A urmat o noua perioada in care NIGERIA a dominat jocul, insa posesia superioara si ocaziile neconcretizate i-a costat pe africani, FRANTA reusind sa deschida scorul, prin Pogba, cu o lovitura de cap, in minutul 79.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: “FIFA este o adunatura de fii de curve!” VIDEO 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA a alergat la propriu dupa egalare, insa cei care au mai inscris inca o data au fost tot francezii, in urma unui corner la care Griezmann a contribuit la autogolul lui Yobo.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FRANTA se califica astfel in SFERTURILE DE FINALA ALE CUPEI MONDIALE, dupa opt ani, urmand sa intalneasca, pentru un loc in careul de asi al turneului final, castigatoarea partidei dintre Germania si Algeria.

FRANTA – NIGERIA 2-0 (Pogba ’79, Yobo ’90+2 aut.)

FRANTA: Lloris – Debuchy, Varane, Koscielny, Evra – Pogba, Matuidi, Cabaye – Valbuena (’90+3 M. Sissoko), Giroud (’62 Griezmann), Benzema.

NIGERIA: Enyeama – Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo – Onazi (’59 Gabriel), Mikel – Musa, Odemwingie, Moses (’89 Nwofor) – Emenike