Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-ALGERIA 2-1 dp (0-0, 2-1) Panzerele au “calcat” Vulpile

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a invins ALGERIA si s-a calificat in SFERTURILE de FINALA ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Un meci in care VULPILE DESERTULUI au rezistat eroic PANZERELOR pana in prelungirile partidei cand, bravul portar M’BOLHI nu a mai putut face nimic in fata executiilor lui SCHURRLE si OZIL. Pentru nemti urmeaza intanirea cu FRANTA, o reeditare a semifinalei dramatice de la CM SPANIA 1982, acel 8-7 dld de neuitat, cu un 1-1 la finele timpului regulamentar, 3-3 la sfarsitul celor 120 si loviturile de pedeapsa incheiate cu 5-4 pentru GERMANIA FEDERALA!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In prima repriza Panzerele au fost hipnotizate de jocul agil si rapid al Vulpilor Desertului, elevii lui JOACHIM LOW fiind salvati de cateva ori de inspiratia portarului, convertit in dese randuri si in libero, NEUER. Pana la pauza lucrurile pareau extrem de greu de pus la punct de europeni, care din favoriti se transformasera intr-un partener obisnuit al selectionatei africane.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: “FIFA este o adunatura de fii de curve!” VIDEO 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. JOACHIM LOW il arunca in teren pe SCHURRLE, cosmarul stelistului GEORGIEVSKI din meciul cu CHELSEA, si masinaria germana se pune in miscare, insa apararea algeriana functioneaza excelent in frunte cu inspiratul M’BOLHI si capitanul HALLICHE. In ultimele 25 de minute ale timpului regulamentar nemtii rateaza exasperant din toate pozitiile, pe lista ghinionistilor inscriindu-se oameni din toate liniile germanilor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Se ajunge in prelungiri, si, dupa numai 120 de secunde, acelasi SCHURRLE este servit ideal de MULLER si il invinge pe M’BOLHI cu un sut la misto, un calcai a la RABAH MADJER, una dintre legendele fotbalului algerian, o executie de moment care ii aduce in avantaj pe nemti. HALILHODZIC face si el ultimele schimbari de voie de nevoie, algerienii cedeaza fizic, la fel se intampla si cu SCHWEINSTEIGER, insa germanii ataca in continuare si in ultimul minut al celor doua reprize de timp suplimentar, OZIL inscrie pentru 2-0 dupa o faza care a semanat cu jocul de-a soarecele si pisica.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA – NIGERIA 2-0 (0-0) / Calificare muncita pentru europeni 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Europenii se relaxeaza instantaneu, gandurile lui LAHM si compania zboara catre meciul cu FRANTA din SFERTURI, in timp ce obositele dar la fel de siretele Vulpi ale Desertului isi salveaza onoarea gratie golului marcat de DJABOU dupa o centrare perfecta a lui FEGHOULI. Inca doua faze, cate una la fiecare poarta si centralul brazilian SANDRO RICCI pune capat unui meci in care GERMANIA a muncit enorm pentru a trece de ambitioasa ALGERIE, ajunsa in premiera in OPTIMILE de FINALA.

GERMANIA si FRANTA se intalnesc in SFERTURI si toata lumea si-a adus deja aminte de celebra semifinala de la CM din SPANIA 1982!

GERMANIA – ALGERIA 2-1 d.p. (0-0, 2-1)
MARCATORI
: SCHURRLE (92), OZIL (120) / DJABOU (120+1)

GERMANIA (4-2-3-1): Neuer – Mustafi, Boateng, Mertesacker, Howedes – Lahm, Schweinsteiger – Kroos, Ozil, Gotze – Muller. ANTRENOR: JOACHIM LOW.
ALGERIA (4-5-1) : M’Bohli – Ghoulam, Belkalem, Halliche, Mandi – Lacen, Soudani, Taider, Mostefa, Feghouli – Slimani. ANTRENOR: VAHID HALILHODZIC.

STADION: “BEIRA-RIO” (PORTO ALEGRE, capacitate 43.394 de locuri)
ARBITRI: SANDRO RICCI – EMERSON DE CARVALHO, MARCELO VAN GASSE (toti din Brazilia). REZERVA: WALTER LOPEZ (Guatemala).
OMUL MECIULUI: RAIS M’BOLHI (ALGERIA).

Sursa foto: marca.com