Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-ARGENTINA 1-0 dp (0-0,0-0) DEUTSCHLAND UBER ALLES

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA este noua CAMPIOANA MONDIALA dupa ce a reusit sa invinga, dupa prelungiri, cu scorul de 1-0, ARGENTINA. GERMANIA a jucat in opt finale de CM si a castigat jumatate. Titlul cu numarul 4 dupa o pauza de 24 de ani! 1954, 1974, 1990 si 2014 sunt anii in care GERMANIA a reusit sa fie cea mai buna echipa din lume.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a castigat editia cu numarul 20 din istoria Campionatelor Mondiale pe taram sud-american devenind prima echipa europeana care se impune in AMERICA de SUD. In aceeasi ordine de idei, GERMANIA a reusit sa restabileasca egalitatea la numarul de trofee mondiale in disputa dintre EUROPA si AMERICA de SUD: 10-10.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a castigat pe merit acest trofeu, Panzerele etaland cel mai frumos fotbal dintre toate echipele prezente la turneul din BRAZILIA. ARGENTINA a vrut sa obtina mult cu foarte putin efort si cu “extraterestrul” MESSI redus la conditia de jucator obisnuit, cifrele din semifinale si finala ale decarului argentinian demonstrand ca nu a reusit prea multe. Si cu toate acestea, LIONEL MESSI este desemnat BALONUL de AUR al CM 2014 – cel mai bun jucator de la acest MONDIAL (oare?), o decizie controversata luata de FIFA, insa ce mai conteaza………

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. MIROSLAV KLOSE se va retrage de la echipa nationala cu un triumf si cu titlul de golgheter all-time al turneelor de CUPA MONDIALA, dupa ce a reusit sa marcheze golul cu numarul 16 in poarta BRAZILIEI, reusita cu care l-a depasit pe brazilianul RONALDO. MANUEL NEUER este desemnat cel mai bun PORTAR al turneului din BRAZILIA primind manusa de aur, iar GOTZE a fost desemnat omul FINALEI.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. PANZERELE au trecut cu senilele peste PORTUGALIA lui Cristiano Ronaldo si BRAZILIA lui Neymar, s-a chinuit cu ALGERIA si cu FRANTA, iar in finala a batut ARGENTINA umbrei MESSI, omul desemnat absolut nemeriat drept cel mai bun fotbalist al turneului, insa nebanuite sunt discutiile de pe culoarele sediului FIFA! O echipa a ARGENTINEI care s-a chinuit in fiecare meci de la aceasta competitie, fiecare victorie obtinuta fiind la un gol diferenta, iar in semifinala cu OLANDA , norocul sud-americanilor s-a numit ROMERO.

GERMANIA – ARGENTINA 1-0 dp (0-0, 0-0)
MARCATOR: MARIO GOTZE 113

GERMANIA (4-2-3-1): Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Howedes – Schweinsteiger, Kramer – Muller, Kroos, Ozil – Klose. ANTRENOR: JOACHIM LOW.
ARGENTINA (4-3-3): Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Enzo Pérez, Biglia, Mascherano – Messi, Higuaín, Lavezzi. ANTRENOR: ALEJANDRO SABELLA.

ARBITRI: NICOLA RIZZOLI – RENATO FAVERANI, ANDREA STEFANI (toti din Italia). REZERVA: CARLOS VERA (Mexic).
STADION: “MARACANA” (RIO DE JANEIRO, capacitate 74.738 de locuri).
OMUL MECIULUI: MARIO GOTZE (GERMANIA).
SPECTATORI: 74.738 (casa inchisa).

Sursa foto: marca.com