Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-GHANA 2-2 (0-0) / Eroul KLOSE scrie istorie

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA si GHANA au oferit un spectacol superb pe arena “CASTELAO” din FORTALEZA intr-un meci contand pentru GRUPA G a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa o prima repriza mai putin reusita, GERMANIA si GHANA si-au turat motoarele si au oferit cele mai frumoase 45 de minute de pana acum de la acest turneul final din BRAZILIA. O repriza in care am avut de toate de la goluri spectaculoase si rastunari de situatie pana la momente memorabile, vezi golul marcat de MIROSLAV KLOSE gratie caruia a reusit sa il egaleze pe brazilianul RONALDO in clasamentul all-time al golgheterilor de la CAMPIONATELE MONDIALE. Ambii au cate 15 goluri.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: NIGERIA-BOSNIA, 1.00, TVR 1 / Debutantii europeni sunt favoriti

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Primele 45 de minute nu prevesteau show-ul din mitanul secund, nemtii parand usor dezinteresati de rezultat, in timp ce africanii nu reuseau sa le puna prea mari probleme elevilor lui JOACHIM LOW. Au fost si cateva ocazii, insa cei 22 de fotbalisti s-au “pastrat” pentru partea a doua cand a inceput spectacolul de pe arena “CASTELAO”. Nemtii au lovit primii prin GOTZE, cel mai tanar marcator al nationalei GERMANIEI, apoi au urmat cateva minute superbe reusite de “STELEL NEGRE”, ANDRE AYEW si capitanul GYAN intorcand rezultatul de pe tabela.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. LOW sesizeaza pericolul si nu este dispus sa piarda meciul. Ii arunca in lupta pe SCHWEINSTEIGER si KLOSE, doua mutari inspirate, veteranul de 36 de ani avand nevoie de doar 50 de secunde pentru a-si trece numele pe tabela si a intra in istoria fotbalului. MIROSLAV KLOSE a devenit totodata si cel mai varstnic fotbalist german care marcheaza la un CM depasindu-l pe celebrul RUDI VOELLER care marcase pentru Panzere la “numai” 34 de ani!

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-IRAN 1-0 (0-0) / LEO MESSI, salvatore della patria 

 CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pana la final cele doua echipe au jucat pe contre incercand sa isi loveasca decisiv adversarul, insa scorul aramas 2-2, GERMANIA acumuland deja 4 puncte si un golaveraj de 6-2, in timp ce GHANA va avea o disputa grea in compania PORTUGALIEI insa africanii mai pastreaza sanse pentru o eventuala calificare in optimile de finala ale competitiei.

GERMANIA – GHANA 2-2 (0-0)
MARCATORI: GOTZE (51), KLOSE (71) / ANDREW AYEU (54), GYAN (63)
GERMANIA: Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Howedes – Lahm, Khedira, Kroos – Özil, Götze, Muller. ANTRENOR: JOACHIM LOW.
GHANA: Dauda – Afful, Mensah, Boye, Asamoah – Rabiu, Muntari – Atsu, Boateng, A. Ayew – Gyan. ANTRENOR: KWESI APPIAH.

STADION: “CASTELAO” (FORTALEZA, capacitate 60.342 de locuri).
ARBITRI: SANDRO RICCI – EMERSON DE CARVALHO, MARCELO VAN GASSE (toti din BRAZILIA). REZERVA: VICTOR CARILLO (Peru). 
Sursa foto: marca.com