Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-GHANA 2-2 (0-0) LIVE TEXT: EGAL superb la FORTALEZA

Min.90+4: FINAL de meci la FORTALEZA! 2-2 superb pe “CASTELAO” intre GERMANIA si GHANA! ACCIDENTARE la ultima faza a meciului! MULLER si MENSAH se resimt! GERMANIA este aproape calificata, GHANA trebuie sa invinga PORTUGALIA!

Min.90+3: Cartonas galben pentru MUNTARI! Primul din acest meci! MUNTARI va fi suspendat impotriva PORTUGALIEI! Lovitura libera pentru GERMANIA!

Min.90+2: CORNER pentru GERMANIA.

Min.90: Patru minute suplimentare. NEUER aproape sa comita o gafa in momentul degajarii!

Min.89: OCAZIE GHANA. Sutul lui AFFUL trece putin pe langa. Imediat este imitat de KLOSE la poarta lui DAUDA.

Min.88: Sutul bun al lui JORDAN AYEW este retinut de NEUER.

Min. 87: OCAZIE URIASA pentru GERMANIA! OZIL centreaza si in ultimul moment respinge MENSAH! MINGEA se indrepta catre KLOSE si MULLER!

Min.85: JORDAN AYEW sursprins in ofsaid. La faza imediat urmatoare MULLER rateaza o ocazie uriasa!!!!!! Corner pentru GERMANIA

Min. 83: Sutul lui ANDRE AYEW la coltul scurt este retinut de NEUER.

Min.78: SCHIMBARE GHANA: Iese RABIU si intra BADU.

Min.76: Lovitura libera pentru GERMANIA. 

Min.75: DAUDA boxeaza din fata lui MULLER.

Min.75: SCHIMBARE GHANA: Intra WAKASO in locul lui ATSU.

Min.74: SCHWEINSTEIGER este si el aproape de gol dupa o noua lovitura de colt a germanilor la poarta aparata de DAUDA.

Min.71: GOOOLLLLLLLL GERMANIA! KLOSE are nevoie de 50 de secunde pe teren pentru a EGALA!!!!! Ce jucator!!!!! La 36 de ani MIROSLAV KLOSE a ajuns la golul cu numarul 15 la turneele finale si l-a egalat pe brazilianul RONALDO, cei doi impartind prima pozitie a clasamentului golgheterilor all-time de la Cupa Mondiala. Ce inspiratie pentru LOW!! KLOSE (36 de ani) este cel mai batran fotbalist german care inscrie la un turneu final. VOLLER inscria la 34 de ani!!!

Min.68: SCHIMBARI GERMANIA: A iesit GOTZE si a intrat veteranul KLOSE. A intrat si SCHWEINSTEIGER in locul lui KHEDIRA. LOW mizeaza totul pe atac.

Min.67: Inca o ocazie la poarta lui NEUER! ANDRE AYEW nu loveste cum trebuie balonul cu capul.

Min.66: OCAZIE GHANA! JORDAN AYEW este egoist si in loc sa paseze in careu acolo unde asteptau ATSU si GYAN a preferat sa suteze pe coltul scurt, NEUER retind balonul.

Min.63: GOOLLLLLL GHANA! MUNTARI il deschide pe capitanul GYAN care alearga umar la umar cu HOWEDES, apoi il invinge pe NEUER cu un sut plasat la coltul lung! 2-1 pentru “STELELE NEGRE”! GYAN este primul jucator ghanez care reuseste sa inscrie la trei turnee de CM.

Min.63: HUMMELS are o interventie eleganta la GYAN

Min.61: Nemtii solicita un hent la JORDAN AYEW insa jocul continua. 

Min.57: Intre timp ghanezii au mai beneficiat de o lovitura libera dar executia a fost dezamagitoare.

Min.54: GOOLLLL GHANA! Lovitura libera executata bine de AFFUL si ANDRE AYEW inscrie cu o frumoasa lovitura de cap restabilind egalitatea pe tabela de marcaj. Trei minute au condus germanii  in acest meci.

Min.53: SCHIMBARE GHANA: Iese KP BOATENG si intra JORDAN AYEW. Niciunul dintre fratii BOATENG nu se mai afla pe teren in acest moment. “Neamtul” JEROME a fost schimbat dupa ce a acuzat niste probleme musculare. 

Min.51: GOOLLLLL GERMANIA! GOETZE reuseste sa inscrie cu un procedeu care poate fi numit cap-genunchi dupa o centrare foarte buna a lui MULLER! 

Min.50: MERTESACKER si LAHM nu se intele in preajma careului advers. 

Min.48: GOTZE este blocat usor de AFFUL.

Min.46: S-a reluat partida dintre GERMANIA si GHANA de la Fortaleza. SCHIMBARE GERMANIA: Iese JEROME BOATENG si intra MOUSTAFI. Prima minge apartine africanilor.

STATISTICA PRIMEI REPRIZE: Posesie: 56% – 44%; Suturi spre poarta: 5 -8; Suturi pe poarta: 3-3; Cornere: 2-1; Pase complete: 283 – 186.

Min.45: Prima repriza se termina cu acelasi scor cu care a inceput, singurul minut suplimentar indicat de la margine fiind insuficient pentru a se mai intampla ceva notabil.

Min.44: Jocul este alert insa sunt si foarte multe greseli de ambele parti. GHANA ataca in aceste momente. Lovitura de cap a lui AYEW se duce mult peste transversala portii aparate de NEUER dar va fi corner. Forcing de final al africanilor.

Min.41: Doua centrari consecutive ale nemtilor creaza ceva deranj in careul “Stelelor Negre”.

Min.41: GYAN, din nou in ofsaid. 

Min.37: Sutul lui MARIO GOTZE se opreste in bratele lui DAUDA.

Min.35: BOYE acorda corner dupa o cursa interesanta a lui OZIL. Apararea africana face fata cu brio atacurilor GERMANIEI.

Min.34: Actiune rapida a lui GYAN care, intampinat de NEUER, trimite balonul in afara terenului.

Min.32: OCAZIE pentru GHANA! MUNTARI trimite o TORPILA, NEUER respinge greu.

Min.30: Am asistat la primul duel al fratilor BOATENG, castig de cauza avand mai tanarul JEROME.

Min.29: Patrundere impetuoasa a lui GOTZE pe partea dreapta, fundasii ghanezi se balbaie dar reusesc sa respinga in corner.

Min.27: Capitanul GYAN este surprins in pozitie de ofsaid.

Min.25: Nemtii s-au instalat de trei minute in terenul africanilor, dar nu se apropie periculos de poarta aparata de DAUDA.

Min.21: MULLER este blocat exact in momentul sutului. 

Min.20: THOMAS MULLER este surprins in pozitie afara din joc.

Min.18: OZIL ii paseaza lui KHEDIRA sutul mijlocasului de la REAL este retinut fara probleme de DAUDA.

Min.13: Replica ghanezilor nu se lasa asteptata si NEUER respinge cu greu sutul puternic expediat de ATSU.

Min.11: Sutul lui KROOS in blocajul “Stelelor Negre” este finalizarea unui atac mai consistent al Panzerelor.

Min.9: LAHM incearca sa-i paseze in adancime lui OZIL dar DAUDA iese si retine.

Min.7: Prima ocazie apartine GHANEI dupa ce ATSU l-a gasit bine in careul advers pe GYAN, sutul capitanului africanilor, talonat de un fundas german, este insa dezamagitor.

Min.5: Cele doua formatii se tatoneaza reciproc, africanii fac un presing avansat, dar nemtii nu par prea deranjati de acest lucru.

Min.3: Intrare imprudenta a lui KHEDIRA asupra lui MUNTARI si GHANA are lovitura libera!

Min.1: A inceput meciul de pe arena “CASTELAO” din Fortaleza!

UPDATE: 21.57: Are loc obisnuita tragere la sorti! LAHM si GYAN se afla alaturi de centralul brazilian SANDRO RICCI! Nemtii vor avea lovitura de start!

UPDATE: 21.54: Se intoneaza imnurile celor doua echipe!

UPDATE: 21.44: “Bestia” si “Iepurasul” se inteleg de minune in tribune! 🙂

UPDATE: 21.38: Internationalul german PER MERTESACKER va bifa la meciul din aceasta seara prezenta cu numarul 100 in tricoul nationalei. Pentru a celebra acest moment, MERTESACKER si-a facut cadou o pereche de ghete SPECIALE!

UPDATE: 21.35: Precedentul meci dintre cele doua formatii a avut loc la turneul final al Campionatului |Mondial din Africa de Sud, GERMANIA impunandu-se atunci cu 1-0, gratie golului marcat de MESUT OZIL!

UPDATE: 21.30: Cel mai asteptat duel din acest meci este cel al fratilor vitregi JEROME BOATENG (GERMANIA) si KEVIN PRINCE BOATENG (GHANA) care au fost anuntati titulari in aceasta seara. Tatal acestora a declarat ca se va bucura indiferent cine va castiga, singurul lucru care il intereseaza este ca ambii baieti ai sai sa termine fara accidentari meciul de la Fortaleza.

UPDATE: 21.25: Cateva doamne si domnisoare au prefatat cu o miuta inedita incinsa pe nisip partida dintre GERMANIA si GHANA! 🙂

UPDATE: 21.10: S-au anuntat ECHIPELE de START:

GERMANIA: Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Howedes – Lahm, Khedira, Kroos – Özil, Götze, Muller.

GHANA: Dauda – Afful, Mensah, Boye, Asamoah – Rabiu, Muntari – Atsu, Boateng, A. Ayew – Gyan. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Arena Castelao din orasul Fortaleza va gazdui, sambata, cu incepere de la ora 22:00 (ora ROMANIEI), partida dintre GERMANIA si GHANA, contand pentru GRUPA G de la CUPA MONDIALA din BRAZILIA. Meciul va putea fi urmarit pe TVR 1 si in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa debutul in forta contra PORTUGALIEI (4-0), nemtii si-au anuntat practic “candidatura” pentru o finala la acest turneu final. De data aceasta, jucatorii pregatiti de JOACHIM LOW dau piept cu o echipa cu un stil de joc diferit, bazat mai mult pe forta si calitati fizice.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. “Stelele negre” au pierdut prima partida, 1-2 cu SUA, si nu-si mai permit un alt pas gresit Cel mai probabil selectionerul LOW va aseza echipa din nou intr-un sistem 4-2-3-1, dar va schimba unii protagonisti ai meciului cu PORTUGALIA. Astfel, NEUER ar urma sa stea in poarta, capitanul LAHM ar urma sa revina la rolul sau de fundas lateral, compartimentul defensiv urmand sa fie completat de Durm, Mertesacker si Hummels. Kross si Schweinsteiger vor forma linia mediana defensiva. In fata lor, trei jucatori ofensivi, Muller, Ozil si Podolski, vor sprijini unicul varf impins, Klose.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GHANA-SUA 1-2 (0-1) / Americanii dau peste cap calculele hartiei

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Tot intr-un 4-2-3-1 doreste si selectionerul KWESI APPIAH echipa pentru a contracara jocul GERMANIEI. De fapt, tehnicianul a debordat de optimism pe parcursul acestei saptamani: “Ceea ce s-a intamplat la acest CAMPIONAT MONDIAL, in alte meciuri, ne-a aratat ca nimic nu este imposibil. Asa ca si noi putem”. Principalele pericole din tabara GHANEI vor fi numarul 10, ANDRE AYEW, KEVIN PRINCE BOATENG, KWADWO ASAMOAH si atacantul pur-sange GYAN ASAMOAH.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Doua partide s-au mai jucat intre GERMANIA si GHANA, ambele castigate de nemti. Una intr-un meci amical in 1993 (6-1), iar cealalta la CM 2010 (1-0 in faza grupelor). Golurile marcate de Germania impotriva Ghanei au fost consemnate dupa minutul 60.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a suferit un singur esec contra unei echipe africane, 1-2 cu Algeria, pe 16 iunie 1982, la CM din Spania. Nemtii au un bilant contra selectionatelor africane de 4 V – 1 E – 1 I.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-PORTUGALIA 4-0 (3-0) / DEZASTRU pentru lusitani 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La ultimele 19 meciuri jucate in faza grupelor la CM, GERMANIA a suferit o singura infrangere, 0-1 cu SERBIA in iunie 2010. In rest, nemtii au 14 victorii si 4 egaluri. Cu toate acestea, GERMANIA a castigat o singura data la ultimele 4 meciuri jucate in etapa a doua a grupelor (3 egaluri si 1 esec).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. MIROSLAV KLOSE este la “cota” 14 la MONDIALE, cu un singur gol mai putin decat brazilianul RONALDO. THOMAS MULLER, golgheterul editiei precedente din Africa de Sud, a marcat 8 goluri in ultimele 7 meciuri jucate la MONDIALE, iar 7 dintre ele le-a inscris in ultimele 4 intalniri.

ECHIPE PROBABILE:

GERMANIA (4-2-3-1): Neuer; J. Boateng, Hummels, Mertesacker, Höwedes; Lahm, Khedira; Müller, Kroos, Götze; Ozil. ANTRENOR: Joachim Löw.
GHANA (4-2-3-1): Kwarasey; Opare, Mensah, Boye, Asamoah; Muntari, Essien; Atsu, J. Ayew, A. Ayew; Asamoah Gyan. ANTRENOR: Kwesi Appiah.

STADION: “CASTELAO” (FORTALEZA, capacitate 60.342 de locuri).
ARBITRI: SANDRO RICCI – EMERSON DE CARVALHO, MARCELO VAN GASSE (toti din BRAZILIA). REZERVA: VICTOR CARILLO (Peru).

Sursa foto: fifa.com