Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-PORTUGALIA 4-0 (3-0) LIVE TEXT: UMILINTA

FINAL de meci. GERMANIA UMILESTE PORTUGALIA cu 4-0 si devine favorita la castigarea GRUPEI G. CRISTIANO RONALDO de nerecunoscut, THOMAS MULLER stralucitor.

Min.90: CRISTIANO RONALDO si-a adus aminte cum se executa o lovitura libera dar NEUER nu poate fi invins asa usor.

Min.88: PODOLSKI solicita o lovitura libera, MEIRELES il tine de tricou pe BOATENG si nimic nu se mai poate intampla.

Min.87: Nemtii paseaza linistiti intre ei si asteapta finalul partidei. OLE-urile din tribune nu mai contenesc…

Min.85: Lovitura libera pentru PORTUGALIA. O noua executie lamentabila a lui CRISTIANO RONALDO.

Min.81: STANDING OVATION la Salvador pentru THOMAS MULLER care este inlocuit de LUKAS PODOLSKI.

Min.78: GOLLLLL GERMANIA! THOMAS MULLER reuseste sa-si treaca in cont inca un gol dupa ce RUI PATRICIO a respins balonul centrat de SCHURRLE in bocancul atacantului! MULLER este in lupta pentru al doilea titlu de golgheter consecutiv la un CM.

Min.75: EDER cade in careu, CRISTIANO RONALDO este in pragul unei crize de nervi dar MAZIC nu acorda PENALTY pentru PORTUGALIA.

Min.72: Probleme si pentru HUMMELS care va fi inlocuit. Fundasul german a aterizat rau pe pciorul drept si genunchiul sau are de suferit. In locul sau va fi trimis pe teren MUSTAFI, internationalul german de origine albaneza.

Min.69: Contraatac scoala al GERMANIEI purtat de MULLER, SCHURRLE si GOTZE, insa ultimul isi bate joc de faza si trage in blocajul adversarilor.

Min.68: RUI PATRICIO este mai rapid decat SCHURRLE si retine balonul in marginea careului.

Min.64: SCHIMBARE PORTUGALIA: Iese COENTRAO si intra ANDRE ALMEIDA.

Min.63: COENTRAO s-a accindentat in momentul in care a vrut sa opreasca o minge si va fi schimbat si el. Probabil o INTINDERE si in cazul sau.

Min.62: SCHIMBARE GERMANIA: Iese OZIL si intra SCHURRLE.

Min.59: Lovitura libera pentru PORTUGALIA executata de CRISTIANO RONALDO in zid.

51.081 de spectatori sunt prezenti in tribune la acest meci derby din GRUPA G.

Min.54: Lovitura libera de care au beneficiat portughezii nu aduce nimic nou pe tabela.

Min.52: Degringolada in atacul lusitan. NANI si COENTRAO se incurca reciproc in careul german.

Min.51: DUBLA OCAZIE pentru GERMANIA! OZIL este blocat de RUI PATRICIO si apoi MULLER trimite cu capul peste poarta 

Min.48: Actiune neconcludenta de atac a PORTUGALIEI, centrarea lui COENTRAO se duce aiurea, la fel ca si sutul lui EDER la faza imediat urmatoare.

PAULO BENTO face prima schimbare si il trimite in teren pe RICARDO COSTA in locul lui MIGUEL VELOSO.

Partida de pe arena “FONTE NOVA” s-a reluat de cateva secunde. Portughezii au avut prima minge.

STATISTICA primei reprize: Posesie: 52%-48%; Suturi spre poarta: 8-6; Suturi pe poarta: 5-3; Pase complete: 205-169; Cornere: 3-3 

Este pauza la Salvador. GERMANIA conduce cu 3-0 si PORTUGALIA joaca in zece dupa eliminarea lui PEPE. Este greu de crezut ca lusitanii mai pot reveni pe tabela de marcaj!

Min.45+1: Doua minute suplimentare indicate de la margine. GERMANIA inscrie inca o data ! GOOOOOLLLLLLLLLLLLL THOMAS MULLER! 3-0.

Min.42: Sutul lui GOTZE este atenuat de un fundas advers si apoi retinut de RUI PATRICIO.

Min.40: KROOS trimite in zidul portughez si este corner pentru GERMANIA. GOTZE trimite peste poarta! 

Min.37: PEPE este ELIMINAT pentru o presupusa lovitura cu cotul! PORTUGALIA ramane in zece oameni! MAZIC a fost pacalit de atacantul german in prima faza sau a aratat cartonasul ROSU dupa ce PEPE l-a lovit cu capul pe MULLER care era deja la pamant.  Lovitura libera periculoasa pentru GERMANIA.

Min.36: Lovitura de cap a lui EDER trimite mingea peste poarta!

Min.35: HUMMELS a fost foarte aproape de un AUTOGOL!!!! Corner pentru PORTUGALIA

Min.32: KROOS executa perfect lovitura de colt si HUMMELS se inalta imperial si inscrie cu capul!! GOOLLL GERMANIA care conduce cu 2-0.

Min.31: OCAZIE MARE pentru GERMANIA!!!! OZIL ii centreaza lui GOTZE insa sutul acestuia este respins cu genunchiul in corner.

Min.28: ALMEIDA nu mai poate continua partida si este inlocuit de EDER. Se pare ca este vorba de INTINDERE sau de o RUPTURA in cazul lui HUGO ALMEIDA.

Jocul a fost intrerupt pentru cateva momente din cauza accidentarii suferite de HUGO ALMEIDA.

Min.25: Sutul lui NANI trece razant peste transversala portii aparate de NEUER.

FIFA a anuntat ca pe perioada acestei partide nu vor avea loc pauze de hidratare! Decizie ciudata a oficialilor forului mondial.

Min.22: Jocul dur al lusitanilor continua. Intrare tare a lui JOAO MOUTINHO asupra lui LAHM dar portughezul scapa doar cu un avertisment verbal din partea centralului MAZIC.

Min. 18: NANI faulteaza din spate un adversar dar scapa fara cartonas.

Min.16: HUGO ALMEIDA este surprins in ofsaid.

Min.15: GERMANIA continua sa atace, insa apararea lusitana se descurca mai bine decat acum cateva minute.

Min.12: Executa THOMAS MULLER si transforma. GOOOLLLL GERMANIA! MULLER a fost golgheterul CM din Africa de Sud cu 5 goluri si trei pase decisive.

Min.10: JOAO PEREIRA il faulteaza in careu pe GOTZE in careu si GERMANIA primeste LOVITURA de PEDEAPSA. PEREIRA  a vazut si un cartonas galben.

Min.9: OCAZIE rarissima pentru GERMANIA! KHEDIRA nu nimereste poarta goala dupa ce a primit mingea de la PEPE.

Min.8: Greseala a capitanului LAHM si CRISTIANO RONALDO il pune la incercare pe NEUER care blocheaza bine la cotul scurt. 

Min.6: CRISTIANO RONALDO nu si-a reglat inca tirul si trimite balonul in tribune.

Min.5: Primul atac serios al PORTUGALIEI se concretizeaza cu un sut slab al lui HUGO ALMEIDA retinut, fara probleme, de NEUER.

Min.4: Nemtii sunt mai prezenti in joc in acest debut de meci. GOTZE este blocat de NANI.

Min.2: GERMANIA are prima ocazie, insa PEPE rezolva situatia. Va fi corner pentru nemti.

A inceput meciul de la Salvador! Germanii au avut lovitura de start!

UPDATE: 18.58: Capitanii LAHM si CRISTIANO RONALDO au participat la obisnuita tragere la sorti!

UPDATE: 18.54: In acest moment se intoneaza cele doua IMNURI de STAT ale GERMANIEI si PORTUGALIEI. In tribunele arenei de la Salvador se afla si cancelarul german ANGELA MERKEL.

UPDATE: 18.52: Cele doua echipe sunt pregatite se intre pe o arena “FONTE NOVA” arhiplina.

UPDATE: 18.42: Oare ce o sa zica RONALDO cand o sa citeasca asta? 🙂

UPDATE: 18.39: BAYERN MUNCHEN este una dintre echipele care are cei mai multi componenti prezenti la CM. Sapte sunt germani, sase dintre ei vor fi titulari in aceasta seara: Neuer, Boateng, Kroos, Muller, Lahm si Gotze, iar Schweinsteiger este accidentat usor si va fi menajat.

UPDATE: 18.38: In ultimii doi ani, GERMANIA a castigat 66% dintre meciurile jucate, reusind sa marcheze 67 de goluri, primind doar 37. Semn ca forta ofensiva a nemtilor este principala arma a echipei lui Low. De partea cealalta, PORTUGALIA a marcat 40 de goluri si a primit 27, castigand doar 50% dintre meciurile jucate în acest timp.

UPDATE 18.37: GERMANIA este prima echipa care a iesit la incalzire.

UPDATE 18.19: CRISTIANO RONALDO si compania beneficiaza la Salvador de sprijinul fanelor din generatii diferite!

UPDATE: 18.13: CRISTIANO RONALDO a declarat pentru cotidianul spaniol AS ca: “Voiam sa fiu apt 110%, dar sunt doar 100%. E destul pentru a-mi ajuta echipa”.

UPDATE: 18.10: LUKAS PODOLSKI a declarat in aceasta dimineata ca GERMANIA va lupta pentru castigarea trofeului si urmeaza sa o dedice lui MICHAEL SCHUMACHER, fostul septuplu campion din Formula 1 care si-a revenit luni dintr-o COMA care a durat mai mult de sase luni de zile.

UPDATE: 17.53: A fost anuntate ECHIPELE de START:

GERMANIA (4-3-3): Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Khedira, Lahm, Kroos – Götze, Özil, Müller.

PORTUGALIA (4-3-2-1): Rui Patricio – João Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrão – Veloso,  Moutinho, Meireles – Nani, Ronaldo – Hugo Almeida

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Germania si Portugalia se vor infrunta luni, la Salvador, intr-unul din meciurile derby din prima faza a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA, partida urmand sa inceapa de la ora 19.00 (ora ROMANIEI). Meciul vedeta din GRUPA G va putea fi urmarit pe TVR 1 si in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a castigat primul sau meci la fiecare Cupa Mondiala din 1990 incoace.
In cele sase meciuri din faza grupelor la ultimele doua turnee finale ale CM, PORTUGALIA a primit un singur gol.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Atacantul german MIROSLAV KLOSE este la un singur gol de a egala recordul de goluri marcate la CUPA MONDIALA, 15, detinut acum de brazilianul RONALDO. MIROSLAV KLOSE, cu 19 meciuri la turnee finale, se poate apropia de recordul de jocuri detinut de compatriotul sau LOTHAR MATTHAEUS – 25 – si chiar sa-l depaseasca daca joaca in toate partidele, iar GERMANIA ajunge in semifinale.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA-HONDURAS 3-0 (1-0) / BENZEMA SHOW la Porto Alegre 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Partida cu PORTUGALIA va fi cu numarul 100 pentru GERMANIA la Cupa Mondiala, Nationalmannschaft devenind prima echipa care atinge acest numar.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA si PORTUGALIA s-au infrunta pana acum de 17 ori, iar bilantul este favorabil GERMANIEI, cu noua victorii, fata de numai trei ale PORTUGALIEI (cinci egaluri). Ultimul meci direct a fost la EURO 2012, cand GERMANIA se impunea la Lvov cu scorul de 1-0, pe 9 iunie, in fata grupelor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul de la Salvador se anunta a fi unul foarte atractiv, avand in vedere ca va aduce pe teren vedete precum MESUT OZIL, Thomas Mueller, respectiv CRISTIANO RONALDO. Castigatorul Balonului de Aur pe 2013 a dat unele emotii fanilor lusitani din cauza unei accidentari la genunchi, dar in cele din urma a fost recuperat.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA, medaliata cu bronz in urma cu patru ani, in Africa de Sud, este favorita la castigarea grupei, care mai include echipele Ghanei si SUA. Nici echipa lui Joachim Loew nu a fost lipsita de probleme, portarul Manuel Neuer si capitanul Phillip Lahm fiind refacuti dupa accidentari.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: Prezentarea LOTURILOR si PROGRAMULUI partidelor din GRUPA G

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA vrea un nou titlu, dupa o pauza de 18 ani (EURO 1996), iar Loew are destule solutii, in ciuda forfait-ului vedetei Marco Reus, astfel ca va trebui sa lase pe banca de rezerve jucatori precum Bastian Schweinsteiger si Mario Goetze.

ECHIPE PROBABILE:
GERMANIA: 1. Manuel Neuer – 20. Jerome Boateng, 5. Mats Hummels, 17. Per Mertesacker, 4. Benedikt Hoewedes – 6. Sami Khedira, 16. Philip Lahm (capitan) – 18. Toni Kroos, 8. Mesut Ozil, 10. Lukas Podolski – 13. Thomas Mueller. SELECTIONER: Joachim Loew.

PORTUGALIA: 12. Rui Patricio – 21. Joao Pereira, 2. Pepe, 3. Bruno Alves, 5. Fabio Coentrao – 4. Miguel Veloso, 8. Joao Moutinho, 16. Ricardo Meireles – 7. Cristiano Ronaldo (capitan), 9. Hugo Almeida, 18. Silvestre Varela. SELECTIONER: Paulo Bento.

STADION: “FONTE NOVA” (SALVADOR, capacitate 51.708 locuri)
ARBITRU: MILORAD MAZIC (SERBIA).

Sursa foto: fifa.com