Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-PORTUGALIA 4-0 (3-0) / DEZASTRU pentru lusitani

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. DERBY-UL Grupe G s-a disputat la Salvador intre GERMANIA si PORTUGALIA si s-a incheiat cu un 4-0 categoric in favoarea Panzerelor care si-au distrus adversarii inca din prima repriza a partidei de pe arena “FONTE NOVA”.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cine este CRISTIANO RONALDO? De THOMAS MULLER ati auzit? Superstarul fitos de la REAL MADRID a iesit in evidenta gratie unui joc dezastruos, in nota echipei al carei capitan este, in cele 90 de minute septarul gelat bifand trei lovituri libere, doua pase bune si o criza de nervi la adresa centralului sarb MILORAD MAZIC dupa un fault in careul german asupra lui EDER.

Citeste si: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: GHANA-SUA, ORA 1.00, TVR 1 / AFRICANII SUNT FAVORITI PE HARTIE

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CRISTIANO RONALDO si-a adus aminte cum se executa o lovitura libera deabia in minutul 90 atunci cand NEUER a refuzat golul de onoare PORTUGALIEI cu o parada de exceptie. Pana atunci capitanul nationalei lusitane a facut figuratie pe teren asistand neputincios la marsul triumfal si cadentat al nemtilor disciplinati si supervizati din tribune de cancelarul ANGELA MERKEL. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a celebrat meciul cu numarul 100 la turneele finale de CAMPIONAT MONDIAL cu un nou succes rasunator, scorul de 4-0 afisat pe tabela la finele partidei putand fi mult mai mare in raport cu ostilitatile de pe dreptunghiul verde. Nemtii au rezolvat meciul inca din prima repriza dupa ce MULLER a inscris o dubla si a provocat eliminarea lui PEPE iar HUMMELS a marcat si el.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: IRAN-NIGERIA, 22.00, TVR 1 / Duel INEDIT la CURITIBA

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. O alta premiera a acestei confruntari ar fi si lejeritatea cu care au tratat nemtii repriza secunda, turatia Panzerelor fiind mult sub nivelul normal, dar poate elevii lui LOEW s-au gandit ca mai urmeaza cateva partide bune pana la o eventuala noua finala. Revenind la comparatia dintre CRISTIANO RONALDO si THOMAS MULLER trebuie sa amintim faptul ca ultimul este golgheterul CM din Africa de Sud cu 5 goluri si trei asisturi, iar daca nu era inlocuit cu 15 minute inaintea finalului ar fi putut sa se apropie inca din primul meci al mondialului din BRAZILIA de prestatia totala de acum patru ani.

Iar pentru ca tabloul sa fie complet va prezentam si cifrele inregistrate de cei doi la turneele finale de CM: THOMAS MULLER: 7 meciuri, 8 goluri, 3 pase decisive. CRISTIANO RONALDO: 11 meciuri, 2 goluri, un ”assist”. Recordul brazilianului RONALDO este in pericol (15 goluri la CM), MULLER are doar 24 de ani! 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.PORTUGALIA mai are de disputat doua partide in grupa si, foarte probabil, se va califica mai departe, insa UMILINTA suferita in aceasta seara va ramane intiparita in mintea suporterilor lusitani si in cartile de istorie ale Campionatului Mondial. In plus, PORTUGALIA a pierdut si trei piese de baza COENTRAO si ALMEIDA fiind accidentati, iar PEPE va fi mai mult ca sigur suspendat cel putin pana la finalul meciurilor din grupa. 

GERMANIA – PORTUGALIA 4-0 (3-0)
MARCATORI
: THOMAS MULLER (12-pen, 45+1, 77), HUMMELS (32)

GERMANIA: Neuer – Boateng, Hummels, Mertesacker, Lahm – Khedira, Hoewedes – Kroos, Ozil, Gotze – Muller.
Antrenor: Joachim Loew.
PORTUGALIA: Patricio – Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao – Moutinho, Veloso, Meireles – Ronaldo, Almeida, Nani. Antrenor: Paulo Bento.

STADION: “FONTE NOVA” (SALVADOR, capacitate 51.708 locuri)
SPECTATORI: 51.081

ARBITRI: Milorad Nazic – Milovan Ristic si Dalibor Djurdjevic (toti din Serbia). Rezerva: Alioum (Camerun)
CARTONAS ROSU: PEPE (37)
OMUL MECIULUI: THOMAS MULLER

Sursa foto: marca.com