Campionatul Mondial de fotbal 2014: GHANA-SUA 1-2 (0-1) / Americanii dau peste cap calculele hartiei

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul dintre GHANA si SUA a fost interesant, debutul si finalul fiind de-a dreptul electrizante in conditiile in care cele trei goluri au fost marcate in primul si respectiv ultimele zece minute ale jocului de la Natal. Americanii au castigat primele trei puncte de la acest Mondial dand peste cap calculele hartiei care ii dadeau favoriti pe jucatorii africani.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul a inceput de la scorul de 1-0 in favoarea americanilor dupa ce capitanul CLINT DEMPSEY a luat o actiune pe cont propriu si a marcat in poarta aparata de KWARASEY cel mai rapid gol de pana acum de la acest turneu final din BRAZILIA. Ghanezii si-au revenit rapid, au castigat lupta la mijlocul terenului si au dominat steril, insa SUA a avut o noua ocazie la poarta africanilor prin JOZY ALTIDORE in minutul 18.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-PORTUGALIA 4-0 (3-0) / DEZASTRU pentru lusitani 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Din pacate, atacantul de culoare al americanilor a suferit o ruptura musculara doua minute mai tarziu si, conform primelor informatii, acest CAMPIONAT MONDIAL s-a incheiat pentru el. Locul lui ALTIDORE a fost luat de tanarul JOHANNSSON , fiul unor emigranti islandezi, care evolueaza la echipa olandeza AZ ALKMAAR.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dominarea ghaneza s-a accentuat si GYAN l-a pus, pentru prima oara, la incercare pe HOWARD in minutul 32 dupa ce mingea a “muscat” si gazonul. La cateva zeci de secunde am asistat la o scena desprinsa mai degraba din competitiile K1, BOYE lovindu-l cu piciorul in figura pe DEMPSEY, ultimul avand nevoie de interventia medicilor pentru a i se opri sangerarea nazala.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Finalul primei parti aduce cinci minute suplimentare, o lovitura libera periculoasa executata de BEDOYA si aparata de KWARASEY si un duel mai putin ortodox intre JONES si MUNTARI si incheiat cu o strangere amicala de mana. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ghanezii au iesit mult mai hotarati de la cabine, MUNTARI si GYAN ratand ocazii importante la poarta lui TIM HOWARD, iar dupa un timp, KWESI APPIAH se hotaraste sa-i trimita in teren pe KEVIN PRINCE BOATENG si MICHAEL ESSIEN. Americanii au continuat sa se apere supranumeric la fel ca in prima repriza in ciuda presiunii crescande a africanilor si au reusit sa reziste pana in minutul 82 cand ANDRE AYEW, unul dintre baietii celebrului ABEDI PELE, restabileste egalitatea pe tabela de marcaj.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Un gol perfect meritat de africani, atacantul lui OM reusind sa inscrie cu exteriorul la coltul scurt al portii aparate de TIM HOWARD. Africanii nu au reusit sa se bucure prea mult si prea tare, dupa numai patru minute americanii beneficiind de un corner, rezerva BROOKS, jucatorul HERTHEI BERLIN, reusind sa inscrie ca capul si sa-i aduca pe americani, din nou, in avantaj. Finalul a dus inca cinci minute de prelungire in care GHANA a alergat dupa egalare, iar americanii au tras cat au putut de timp.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: IRAN-NIGERIA 0-0 / Nimic la nimic pe “BAIXADA” 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CLINT DEMPSEY, capitanul echipei STATELOR UNITE ale AMERICII, a reusit sa inscrie in secunda 30 a partidei cel mai rapid gol al acestui turneu final de CAMPIONAT MONDIAL.  Atacantul american scolit in Anglia marcheaza la al treilea turneu final consecutiv, primul gol din aceasta serie fiind reusit in poarta….GHANEI la CM GERMANIA 2006. Detinatorul RECORDULUI ramane turcul HAKAN SUKUR care a marcat dupa numai 11 secunde de joc in finala mica a Mondialului din Japonia si Coreea de Sud din 2002.

GHANA – SUA 1-2 (0-1)

MARCATORI: A. AYEW (82) / DEMPSEY (1), BROOKS (86)

GHANA: Kwarasey – Opare, Rabiu, Mensah, Boye – Muntari, Asamoah – A.Ayew, Atsu, J.Ayew – Gyan.
ANTRENOR: Kwesi Appiah.

SUA: Howard – Besler, Johnson, Cameron, Beasley – Dempsey – Bradley, Bedoya, Jones, Beckerman – Altidore.
ANTRENOR: Jurgen Klinsmann.

STADION: “Dos Dunas” (NATAL, capacitate  38.958 locuri)
ARBITRI: Jonas Eriksson – Mathias Klasenius si Daniel Warnmark (toti din Suedia). Rezerva: Norbert Hauata (Tahiti).

Sursa foto: marca.com